Autor Tema: Lupanje-unazad  (Pročitano 3259 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže munja

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Lupanje-unazad
« poslato: Februar 08, 2009, 09:49:19 posle podne »
Ljudi zaboravio sam da vam kazem jos jedan moj veliki problem. Kada idem unazad cuje se neko lupanje(pucketanje), neki mi kazu da je to zglob a neki da u nekoj letvi imam lufta pa se zbog toga cuje. Ako neko zna sta bi to moglo da bude neka pomogne u pitanju je Golf II.

Van mreže Turbo

• Master Member
  • Auto: Passat B6
Odg: Lupanje-unazad
« Odgovor #1 poslato: Februar 08, 2009, 09:53:58 posle podne »
Moze biti unutrasnji zglob.

Van mreže golfo

• Sr. Member
  • Auto: Golf 3 tdi,Polo 9N 1.4 tdi
« Odgovor #2 poslato: Februar 08, 2009, 11:28:52 posle podne »
ako se cuje ko mitraljez da pucketa  kad ides unazad,a hoce nekad da se cuje i kad skreces,onda ti je otisao homokineticki zglob,tako je meni bilo na kecu,ali nesikiraj se nije skup....

Van mreže banderash

• Sr. Member
  • vw builds cars-others just try to do it
« Odgovor #3 poslato: Februar 09, 2009, 12:41:52 pre podne »
ako se cuje ko mitraljez da pucketa  kad ides unazad,a hoce nekad da se cuje i kad skreces,onda ti je otisao homokineticki zglob,tako je meni bilo na kecu,ali nesikiraj se nije skup....
sta znaci nije skup?pa ja znam da kosta  oko 1900din italijanski a nemacki oko 2300 plus ruke oko hiljadarke kod majstora.e sad pretpostavimo da od napred se cuje posto ti kazu letva ili zglob.kad je luft u letviznaci da su otisle caure letve volana i to se manifestuje tako sto kad cimas volan u mestu osetis taj luft,tockovi malcice kasne sa reakcijom,i zna maloo da setka po putu ali na manjim brzinama,e sad zglob-homokinetik ili taj do tocka se cuje kad skreces,zavisi kako je otisao i koliko pa se cuje u skretanju pri odredjenoj brzini i pod odredjenim uglom znaci nemora bash uvek da se cuje.kad ga vozis tako  duuuze vremena on pocne da lupa i kad vozis na pravcu,e a onaj zglob do menjaca kad ode se cuje odmah na pravcu i nekad ljudi imaju osecaj da im nesto nevalja ili krcka menjac jer odatle i dolazi zvuk,bash iz pravca menjacha,e posto ti kazes da se cuje kad ides u nazad moja pretpostavka je da je zglob i to homokinetik znaci onaj do tocka,pazljivo poslusaj da znas da li zvuk dolazi od tocka ili ne.najbolje je da ako vec nemozes  sam da zakljucis idi do majstora i neka ti barem kaze sta je otislo pa da znas na cemu si
« Poslednja izmena: Februar 09, 2009, 12:55:53 pre podne od strane banderash »
DRIVE IT WITH PRIDE

Van mreže munja

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Februar 09, 2009, 12:00:22 posle podne »
po mom sluhu cuje se onaj kod tocka, mada imam i neki problem sa menjacem-kada menjam iz 2u3 i iz 4u3 hoce nekada da krci, a nekad se nista ne cuje!!! boodala

Van mreže golfo

• Sr. Member
« Odgovor #5 poslato: Februar 09, 2009, 03:20:39 posle podne »
hteo sam reci da homokineticki zglob nije skup,cisto da se covek neuplasi ako nije upucen u cene delova,inace cene zglobava se tako i krecu s tim sto sam ja italijasnki zglob platio 1700 dinara,mada sam prvo hteo da uzmem nemacki za 2400,medjutim prodavac kod koje stalno kupujem delove mi je rekoa,da je taj italijanski dosta dobar i ako se ne poptisujem nema potrebe da kupujem nemacki....

Van mreže banderash

• Sr. Member
  • vw builds cars-others just try to do it
« Odgovor #6 poslato: Februar 12, 2009, 11:08:03 pre podne »
hteo sam reci da homokineticki zglob nije skup,cisto da se covek neuplasi ako nije upucen u cene delova,inace cene zglobava se tako i krecu s tim sto sam ja italijasnki zglob platio 1700 dinara,mada sam prvo hteo da uzmem nemacki za 2400,medjutim prodavac kod koje stalno kupujem delove mi je rekoa,da je taj italijanski dosta dobar i ako se ne poptisujem nema potrebe da kupujem nemacki....
ok samo reko nekad je i ta kinta stavka u kucnom budzetu---a to za italijanski zglob i potpisivanje je tacno,bez potpisivanja i dosta masti u startu dsa se stavi i ima da traje
DRIVE IT WITH PRIDE

Van mreže facom

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Februar 12, 2009, 11:15:23 posle podne »
A evo i sirotinjskog resenja.Lociras koji je zglob u pitanju skines ga rasturis ga operes obavezno PREVRNES KOSULJICU sastavis zamenis manzetnu ako je pocepna stavis novu mst (grafitna) i teras dugo dugo vremena

Van mreže golfo

• Sr. Member
« Odgovor #8 poslato: Februar 12, 2009, 11:28:12 posle podne »
Znam,uglavnom smo se razumeli tako da je sve ok,a posto su nam auti matori onda on cesto zna da udari na kucni budzet,a to sto si rekao za italijanski zglob da traje ako se vozi bez potpisivanja skroz si u pravu evo vozim na njemu 6 meseci i za sad je sve ok,mada sam u pocetku bio malo sumnjicav,ali sad vidim da nema nikakvog razloga za sumnju.