Autor Tema: Pomoc oko alarma  (Pročitano 20394 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
Odg: pomoc oko alarma
« Odgovor #60 poslato: Februar 27, 2012, 10:10:53 pre podne »
Plati nekome da ti to poveze kako valja... nije to zica/sajla sistem ko kod juga... auto je pun elektronike, da ne spalish neshto pa da ti posle bude zao...
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže regrut

• VW Početnik
  • Auto: Passat b6 2.0 tdi
« Odgovor #61 poslato: Februar 27, 2012, 11:01:49 pre podne »
Nisam bas totalni laik, a i nije mi zao dati nekom pare za nesto sto mislim da ne mogu sam da uradim....Vece mi je zadovoljstvo da nesto sam cacnem na kolima, ne zato sto sam stekara vec mi to predstavlja gust. Ugradio sam na golfu ksenone, zamenio mikroprekidac na gepek bravi, popravio jojstik za stelovanje retrovizora, sve sam i uvek mi je bio  biggrin biggrin na licu posle obavljenog poslica...Tako sam mislio i sa alarmom, ali sam zapeo kod te tri zice .... pokusacu sa guglom malo vise da se druzim onda....no hvala u svakom slucaju...

Van mreže Shomi

• Hero Member
« Odgovor #62 poslato: Februar 27, 2012, 12:54:49 posle podne »
Ako nemash skini autodatu sa neta... imas kompletne elektro sheme pa ako ti to ne pomogne onda ne znam...
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže regrut

• VW Početnik
  • Auto: Passat b6 2.0 tdi
« Odgovor #63 poslato: Mart 05, 2012, 09:28:54 posle podne »
Skinuo autodatu, malo pomoć gugla i sad za vikend montirao alarm, narezao skakavce, prebacio transponder iz fabričkog ključa u skakavac i daljinsko zaklj/otklj rade!!  biggrin biggrin biggrin
Ovaj lik sto mi je rezao ključeve nije mogao da učita novi transponder (jbm li ga zašto) pa ću ovih dana da skočim do elezovića da osposobim i drugi skakavac.
Ako nekom treba bilo kakva pomoć oko ugradnje tu sam....samo vičite...

Van mreže Silbas

• Hero Member
  • Auto: Golf 2 1.6 TD
« Odgovor #64 poslato: Oktobar 22, 2012, 11:30:08 pre podne »
Izvinite sto dizem temu. Ali u mojoj temi mi niko ne odgovara. Naime,kako da iskljucim zmigavce kad otvorim vrata i kako da ukljucim shok senzor,prikopcan je,sija ali ne funkcionise. Bear AL-S003 alarm je u pitanju. Sve je povezano.

Van mreže passat b4

• Sr. Member
  • Auto: Bora TDI
« Odgovor #65 poslato: Oktobar 22, 2012, 11:42:34 pre podne »
Za migavce ne znam.. a shok senzor imas na njemu jedan mali kruzic i podesavas osetljivost... ako je smanjena osetljivost do kraja nece raditi... okreni kruzic malo u desno i radice...

Van mreže Silbas

• Hero Member
« Odgovor #66 poslato: Oktobar 22, 2012, 12:05:48 posle podne »
ma podesen je da bude najosetljiviji.
Spojio sam bio i kocnicu. Ali mi u voznji kad je stisnem,auto se zakljuca,pa sam nju raskacio. Ima neki valet mode. Kad ga ukljucim,onda mi samo radi centralna,bez alarma i zmigavaca,onda se ne pale zmigavci kad otvorim vrata. jedino tad.
« Poslednja izmena: Oktobar 22, 2012, 10:55:22 posle podne od strane Darko80 »

Van mreže Shomi

• Hero Member
« Odgovor #67 poslato: Oktobar 22, 2012, 12:39:26 posle podne »
Ja sam u uputstvu za neki Bear AL. video da mogu migavci da se iskljuce... e sad, ima tacno korak po koran kako se iskljucuje, ono kao kontakt, dugme, kocnica, i tako to neshto... nemam uputstvo pri ruci.... Mene su nervirali migavci u pocetku, i hteo sam da ih iskljucim, al smo se se vremenom navikli :D

Van mreže Silbas

• Hero Member
« Odgovor #68 poslato: Oktobar 22, 2012, 03:07:48 posle podne »
Nigde mi u uputstvu ne pise za kocnicu. Sve mi je povezano dobro. Ali eto te zmigavce nikako da iskljucim. I taj shok senzor ne znam kako da ukljucim.

Van mreže guluaz

• Hero Member
« Odgovor #69 poslato: Oktobar 22, 2012, 05:29:09 posle podne »
i ja sam samouk za svasta, ali sam laik za alarme

znaci na golfu imam alrm .cobra. ima dva tastera , i radio je super skoro 4god, ali od skoro je poceo da se pali sam od sebe , i to uglavnom nocu
danju sve ok ,ali nocu kad se duze nevozi i ,primetio sam, kad nocu zahladni, on se aktivira sam od sebe, i namerno ga ne deaktiviram za stalno ,on krene da se pali na svakih 10 sec,

neznam sta je problem

Van mreže Silbas

• Hero Member
« Odgovor #70 poslato: Oktobar 22, 2012, 06:45:34 posle podne »
Meni se na pasatu palio kad npr ostane svetlo unutra upljeno,kad je akumulator prazan,i kad nesto oko elektronike nije u redu.

http://www.dodaj.rs/?o/Lm/3Fl2wAGa/dsc00096.jpg
Eo komplet uputstva za Bear alarm AL-S003.
Pise da u roku od 25 sekundi od zakljucavanja,sok senzor ne reaguje,meni nikad ne radi.
Ako neko moze da protumaci gde pise za taj sok senzor jos negde i za zmigavce kako da se iskljuce ima pivo od mene. :D
« Poslednja izmena: Oktobar 22, 2012, 10:56:54 posle podne od strane Darko80 »

Van mreže Shomi

• Hero Member
« Odgovor #71 poslato: Oktobar 22, 2012, 07:19:28 posle podne »
Za migavce i otvorena vrata, 5.1.b! Upaljen motor, pritisnes prvo zakljucan katanac i drzis pa stisnes otkljucan katanac i drzis 3 sekunde. oglasi se svirena :D zatim stisnes ovaj taster sa zvucnikom, i drzis i stisnesh zatvoren katanac, opet ce da se oglasi svirena, i trebalo bi da si iskljucio opciju za miganje na otvorena vrata....

Za shok senzor, imao sam tih problema. hoce da crkne sam senzor, da izgubi osetljivost. Tako mi je majstor djole rekao, mozes da probas sa drugim senzorom, koji ima isti konektor. ILi moze da se desi da crkne ulaz na alarmu,... to proveravash tako shto kada je ukljucen alarm, na centrali prespojis pinove od shok senzora na kojima se kace crna i plava zica.... ako krene da se dere, onda je shok senzor vrisnuo, ako ne krene da se dere onda ti je crko ulaz za shok senzor na centrali... eto tooliko... nadam se da sam ti koliko toliko pomogao...

Van mreže Silbas

• Hero Member
« Odgovor #72 poslato: Oktobar 22, 2012, 07:28:48 posle podne »
Hvala care. Ici cu da probam.
E da. Setio sam se da sam ja to za zmigavce radio isto ko sto si mi objasnio,ali na kontaktu datom,a ne na upaljenom autu,ne znam jel to ima veze.
« Poslednja izmena: Oktobar 22, 2012, 07:34:09 posle podne od strane Silbas »

Van mreže Shomi

• Hero Member
« Odgovor #73 poslato: Oktobar 22, 2012, 07:33:00 posle podne »
E a sad vidim da imash i neki 13.Round shock senzor, pishe da tada ne detektuje sok senzor, ali kako se ukljucuje i iskljucuje taj mod.... nadam se da je to ono kad ga zakljucas na taster mutiranog zvucnika, jedino mi je to logicno... ali pazi, i kada ga tako zakljucas, samo se ne dere truba na shok... probaj ovo shto sam ti gore ispisao pa javi....

Ovo za prespajanje zica, ti je bezbedno, pazi samo da ne zakacish licnom neshto... MIlism bezbedno u smislu djoledmc mi je dao taj savet...

Van mreže Silbas

• Hero Member
« Odgovor #74 poslato: Oktobar 22, 2012, 08:08:00 posle podne »
Shok senzor radi. Pali se nakon 25 sekundi od zakljucavanja auta,a to za zmigavce nije dobro. Kad to uradim radi samo centralna brava,bez alarma bez zmigavaca. :(

Van mreže Shomi

• Hero Member
« Odgovor #75 poslato: Oktobar 22, 2012, 08:19:31 posle podne »
Kinezi... shta da ti kazem...

Van mreže Silbas

• Hero Member
« Odgovor #76 poslato: Oktobar 22, 2012, 08:20:39 posle podne »
:D jbg,sta ces.

Van mreže guluaz

• Hero Member
« Odgovor #77 poslato: Oktobar 23, 2012, 12:29:16 pre podne »
a jel ima neko neki savet za mene?

Van mreže Shomi

• Hero Member
Odg: Pomoc oko alarma
« Odgovor #78 poslato: Oktobar 23, 2012, 09:35:18 posle podne »
@vlasotince, mozda ima praćenje napona pa je to okida. Nemam ideju kako da proveris, al meni po tvom opisu sve na to liči. Vidi navataj uputstvo, trebalo bi da kad otkljucas auto, da neki signal sta ga je okidalo. Meni npr ako je okidao shok, prvi stepen, ono samo kao upozorenje pa stane sa sviranjem, jedan alarm na otljucavanju zapishti 3 puta. A na drugom alarmu blickaju duze migavci. Nekad i dioda drugačije miga, i tako ti kaze sta je bilo sa alarmom dok nisi bio blizu auta. Kapiram da i kobra ima nešto slično.

Van mreže guluaz

• Hero Member
Odg: Pomoc oko alarma
« Odgovor #79 poslato: Oktobar 23, 2012, 11:51:50 posle podne »
pa on i sigurno daje neke znake ,izgleda cu morati da ih protumacim

kad se normalno odklucava daje mi jedan zvucni signal ,a kad se desi nesto , daje mi jedan signal ,pa pauza, pa tri zvucna signala jedan za drugim, a indikator u kabini nisam stigo da vidim , obraticu paznju i na njega , pa cu pronjuskati na internetu