Autor Tema: Golf 2 TAS  (Pročitano 4332 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže maloparac

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf MK2
Golf 2 TAS
« poslato: Novembar 03, 2012, 09:01:20 posle podne »
 Da se dopunim, napravio sam gresku pa sam  u predstavljanju sebe i auto predstavio. Po pravilima foruma cu samo prekopirati txt a ako sam nesto zaboravio da kazem ili Vas nesto jos interesuje...slobodno pitajte

Pozz

Stizem sa Golf-om 2 iz BG sam i moj auto bih istakao jedino po fabrickom stanju. Nikakva aftermarket ubacivanja nisam stavljao u njega. Zelim da odrzim potpuno fabricko (stock) stanje. Jedino sam na poklon dobio zadnje stopaljke iz Nemacke Helline potpuno crne i nisam odoleo da ih probam. To se bar uvek lako zameni kada dosadi.

U stvari nije moj auto vec mog Caleta, ali on slabo koristi internet i forume kao i sto ga slabo vozi. Ja se brinem i odrzavam auto a on ga vozi kada mu se cefne...a i registrovan je na njega od prvog dana. 

Auto je prosle godine prefarban jer  je od stajanja ispod drveca i kojecega izgubio sjaj. Na zalost, nisam bio u BG kada je radjeno farbanje pa nisam mogao da sprecim da se uniste neki detalji na autu koji su neponovljivi...

- Ispod haube su skinuli nalepnicu za PAZNJA (na cisto bosanskom, nemackom i engleskom) za vruc motor i napon, zasto je ona skinuta nemam pojma kad to nije ni farbano
- Prefarbana je nalepnica u gepeku kod desnog tocka na kojoj je pisala tacna boja i sifra farbe

A za ove godine, mangupi su nam skinuli  poklopce za migavce sa strane na kome je bio znak X ali sam nabavio sa znakom Wolfsburga da sredim muku

TAS znak sa grill sam preventivno skinuo jer je jedno jutro neko slomio jedan nosac i namestanje ceka samo specijalne prilike

Kada je farban auto, rdje nije bilo nigde, nekoliko tackica po krovu, nekoliko kod rezervnog tocka i to je to.

Auto se skoro nikad ne vozi kada je zima, imam samo letnje gume 

Na kolima je do skoro imao fabricke Semperit gume, koje smo radi naseg i Golfovog zdravlja zamenili (imace Seperit su i dalje imale 6mm saru), prosle godine zamenjeni farbicki amortizeri a do pre 5 god je imao i fabricki akumulator, koji je jedino zbog ne vozenja auta riknuo na zalost

E da kilometraza za sada je 75964km, da da unikatno

Zelja mi je da auto bude i dalje u fabrickom stanju i da ga jednog dana poklonim ili prodam Muzeju u Wolfsburgu ili nekom kolekcionaru...a do tada...

Ono na sta sam jos ponosam je i fabricke patosnice, toliko su dobro uradjene da izgledaju i savijaju se kao prvog dana iz fabrike..Eto to je neki detalj o ovom Golf-u

Evo i slika, mada je auto dosta prljav zbog sinocne kise

Van mreže boćanac GTD

• Master Member
  • Mašinac
Odg: Golf 2 TAS
« Odgovor #1 poslato: Novembar 03, 2012, 09:04:45 posle podne »
bravo druze , alal vera na ovakvom primerku , nije bog zna sta radjeno , ali je ocuvan i dalje kao nov..:)

Van mreže Lepi

• Moderator
  • Master Member
  • Auto: Rabbit 2.5
« Odgovor #2 poslato: Novembar 03, 2012, 09:23:57 posle podne »
Odlican  clap

Van mreže maloparac

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Novembar 03, 2012, 09:33:05 posle podne »
Hvala, to mi je i bila namera da ostane u fabrickom stanju koliko je god moguce kad je vec preziveo ratne godine  :rolleyes:

Na autu nemam nameru da radim skoro nista.

Mada, ove stopaljke sam dobio na poklon pa sam rekao ajde da probam

Inace u istoj zgradi gde zivim, lik je uvezao GL 1.6 mislim da je iz Italije u poslednjem talasu preregistracije. 1991 beli  sa dubokim branicima troja vrata automatik sa UV staklima stof sedista i jos neke sitnice...auto je izgledao kao bomba, nista na autu nije falilo..sada da ga vidis...na zalost rdja nema gde nije izasla, stalno ga negde cukao, lomili mu po parkingu nosace brisaca..sada je auto spusten, prsli mu amortizeri, a ni motor vise nije kao kada ga je uvezao...a hteo sam da ga otkupim od njega kad sam provalio da ga auto ni malo ne zanima, ali njemu je bilo bitno jeftin prevoz..jbg

Van mreže saleee

• Sr. Member
  • Auto: Golf mk2 1.8PG 8v turbo
« Odgovor #4 poslato: Novembar 03, 2012, 11:24:30 posle podne »
Steta sto neces u neki projekat sa njim,a imas tako dobru podlogu za rad...  ;)

Van mreže Lepi

• Moderator
  • Master Member
  • Auto: Rabbit 2.5
« Odgovor #5 poslato: Novembar 04, 2012, 12:13:20 pre podne »
Nije bas svaki auto za projekat ovo je za cuvanje kako jeste. Stvarno se divim ljudima koji sve imaju u fabrickom i full stanje. Mozes neke sitnice tipa felni aluminijumskih ali uzmi iskljucvio original od Golf 2 Gti, G60 i slicno.

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
« Odgovor #6 poslato: Novembar 04, 2012, 12:18:05 pre podne »
Ne vidim da si napisao koji je motor, sudeci po tabli i menjacu, 1.6d?

Stvarno lep primerak, cini mi se samo da ti je prenji branik malo nakrivljen, kod nosaca na desnom krilu?

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #7 poslato: Novembar 04, 2012, 12:26:01 pre podne »
Milane, nista ne gledas.
Motor je benzinski.
Na tabli nema lampice za grejac.

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
« Odgovor #8 poslato: Novembar 04, 2012, 12:31:08 pre podne »
A da, sad vidim, nisam uvelicavao sliku, mislio sam da je u sredini za grejace, ali je ipak za vodu  bicedobro

Van mreže maloparac

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Novembar 04, 2012, 11:01:06 posle podne »
Molim vas..ovo je ipak fina mashina, kakvi grejaci  lollol

+ grejaci kod restilizovanog G2 idu u sledeci red.

Namerno nisam napisao motor cisto da vidim poznavanje istorije. Zato sam i slikao samo menjac.

1.3l 40kW

Auto bi bio odlicna podloga da je sada 1996 pa mi stock style dosadio pa je vreme nesto da preduzmem.

Jedini veci projekat koji sam hteo je ovo...

upload picture

Naravno da ih prvo nadjem i onda sredim..a  i da nadjem plasticne rubove za sva cetiri tocka, ali onda to vise nije 1.3 JX TAS, jel da  ;)

@Madison

I meni izgleda tako na slici, ali pogledaj sliku 2
« Poslednja izmena: Novembar 04, 2012, 11:10:17 posle podne od strane maloparac »

Van mreže MilosKrsta

• Full Member
  • Auto: Golf 2 1.8 ecotronic
« Odgovor #10 poslato: Novembar 04, 2012, 11:04:10 posle podne »
zasto uvek mora alu felna,zasto npr od gti-a celicnu da uzme i nadje nizu gumu i sredi felnu,nije poenta imati alu,poenta je izgalti lepo i bez nje
GTI- snazan nacin zivota!!!

Van mreže -CARBON-

• Hero Member
  • Auto: BMW E39 525D, E60 535D
« Odgovor #11 poslato: Novembar 07, 2012, 06:29:31 posle podne »
garaza je majka ;)

pokusaj naci X znakove, ali ih ostavi negdje pored kao i TAS znak, stavis ih samo za neke prilike kao skupovi i tako to.
ako ne nadjes X,  mozes naci zadnji znak Golf J i bocne C ambleme i samo ih okrenes naopako, i izgleda isto kao fabricki TAS, a najbolji su mi oni sa grbom Sarajeva, doduse dosta su rijetki  B)

fin Golf, svidja mi se to sto zelis da odrzis 100% stock auto, mozda jedino jos da ima Saturnus stopke, ali nema veze, dobro mu stoje i ove crne Helline  ;)

Van mreže maloparac

• VW Početnik
« Odgovor #12 poslato: Novembar 08, 2012, 03:36:38 posle podne »
Nisi mozda procitao ili ja nisam napisao....

Saturn stopaljke stoje u kutiji, nego sam ove Hellline stavio cisto na probu i ostale su tako. Cale ne bi ni to dozvolio (ne zato sto imam 15g vec zbog bezbednosti saobracaja) da  mu nije postalo jasno da kada pritisnem kocnicu svetli Crveno a ne Crno kako je on mislio   :rolleyes:

Na autu je bukvalno sve fabricki...potrosnu robu ne racunam...mada se i ona dugo drzala  clap

TAS je skinut jer sam jedno jutro nasao slomljen desni nosac, migavac znake X su mi skinuli jos prvih godina. Znak za Sarajevo nije imao vec imam Wolfsburg ali to je sa Flair modela ali su mi baksuzi i to skinuli.

Imam i crne Hella migavce ali mi se nestavljaju da ne dobiju noge kako i kapice

E da imam i crnu plastiku sto povezuje stopaljke i eto ko hoce

Fabricki akumulator je bio do 2000....amortizeri zamenjeni 2002, Semperit original zamenjeni sa sarom 5mm za svaki slucaj posle toliko godina 2004
« Poslednja izmena: Novembar 08, 2012, 03:49:46 posle podne od strane maloparac »

Van mreže -CARBON-

• Hero Member
  • Auto: BMW E39 525D, E60 535D
« Odgovor #13 poslato: Novembar 09, 2012, 07:38:25 posle podne »
stavi onda CL znak, ako nista valjda niko nece njega skinuti biggrin