Mislio sam u pocetku da je to normalno zbog elektronske pedale gasa ali sve vise pocinje da me nervira ova pojava - kasnjenje odziva na pritisak pedale gasa....Odziv kasni bar pola sekunde-sekundu na pritisak pedale, sto me mnogo iritira pri kreni-stani voznji...kretanje na uzbrdici da i ne pominjem - jbt sa jugom sam mogao bez rucne da krenem uzbrdo...Probao sam i druge cetvorke i odziv je trenutan, doduse nisam probao nijedan vw sa kao mojim motorom. Auto radi super, mirno, vuce lepo, sve ok, samo taj spor odziv kvari sve...
Da li je to normalno za ovaj motor (1.6 16v AZD) ili je problem neki prisutan?
Na dijagnostici mi izbaci gresku:
17560 - P1152 Long Term Fuel Trim Additive Air Bank 1: Range 2: System too Lean
majstor kaze to je normalno posle ugradnje plina...doduse posle ugradnje plina se ta greska i pojavila...
Odziv na gas je isti i na benzinu i na plinu...
Pomagajte!!
Hvala..
17560
Moguci kvarovi:
1. MAF Sensor (G70) bataljen
2. Vuce negde fals vazduh na usisu, * vrlo verovatno na toj taze karabudzevini od plina *
3. Brizgaljke bataljene, *to kod tebe nije slucaj, jer ti pokusavas da prejebes nemce i vozis se za dz...*
4. Pumpa za gorivo bataljena, *isti komentar ko pod brojem 3*
5. Izduv curi (supalj verovatno pre O2 senzora)
6. Dodatno punjenje vazduhom curi *ti ovo nemas*
Moguca resenja
1. Proveriti i po potrebi zameniti MAF Sensor (G70)
2. Proveriti curenje na usisnom sistemu
3. Proveriti brizgaljke
4. Proveriti pumpu za benzin
5. Proveriti curenje izduva
6. Proveriti dodatno punjenje vazduha
Suma sumara, proveri MAF senzor i da ne falsira.
A ako to ne pomogne onda ovo moras da prostudiras:http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Fuel_Trim_Info , najverovatnije prevedes na Srpski, odstampas i nabijes na nos *majstor* plinadziji ukoliko odbija da napravi auto kako treba . . . Verujem da je problem u ECU (learning) . . .
Nabudziti isparivac i zakaciti jednu bakarnu cev i par gumenih crevcadi nije nikakva ni muka, a ni nauka, mada cenim da je nauka, a vidim da je kod regruta i muka, prejeb ECU-a . . .
Ae pa javi sta si uradio . . .
Molim modove da prebace ovo u plin podforum