Pozdrav svima nov sam na forumu.
Imam passata B-5,5 2001 godište motor 1.8 Turbo 110 kv-150 KS sa ugradjenim plinskim sekvencijalnim uredjajem.
Juče mi se pojavio problem što je motor počeo da radi kao da ne radi jedna svećica. Skinuo sam kablove sa bobinama i proverio da ne radi jedna bobina a svećica na istoj je radila. Naručim novu bobinu 3,500 dinara nemačku mislim da je "Beru " i zamenim takodje sa jednom novom svećicom i motor je normalno radio.
Ali danas opet isto a prešao sam samo 20 kilometara. Proverim ponovo kada ono sledeća bobina do ove što sam kupio ne radi a svećica radi. Šta se dešava zna li neko u čemu je problem. Napominjem da sam pitao u jednom servisu kada mi je crkla ova prva bobina da su mi preporučili da zamenim sve svečice ali ja sam samo zamenuo ovu jednu na koju sam stavio novu bobinu i naravno uzeo je po katalogu za njega NGK-R.
Dodao bih da je auto uvezen iz Svajcarske pa ne znam kad su menjane prethodne svećice i što se tiče rada motora i sve ostalo je ekstra.
Takodje da napomenem da i ovu svećicu koja je zamenjena ista je radila a ja sam je ipak zamenio i na nju stavio novu bobinu., a takodje i ova na drugom klipu radi ali je crkla bobina. Da li je problem u svečicama koje pokazuju da rade jer sam ponovo nazvo drugara u servisu koji mi je rekao da bobina nikada ne bi crkavale da su svećice dobre.
Šta se dešava ima li neko iskustvo sa ovim problemom. Da li treba menjati sve svećice zašto crkavaju bobine ili je nešto drugo u pitanju. Svećice kad su menjane ne znam jer je vozilo uvezeno u Maju ove godine.
Nisam ga terao na dijagnostiku jer sam mislio da sam zamenom bobine rešio problem ali svakako ću ga oterati.
pozdrav