Autor Tema: Golf mk2 1,6d - ispao iz faze  (Pročitano 1827 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže al bandi

• VW Početnik
Golf mk2 1,6d - ispao iz faze
« poslato: Avgust 02, 2012, 10:58:42 posle podne »
Motor je nedavno promenuo zvuk i počeo teže da pali... Par dana kasnije, počeo je i da nenormalno dimi, a juče je počelo i ozbiljno lupanje, kao da klip udara u ventil. Pogledao sam razvod i video da oznaka na boš-pumpi stoji za ceo zub ispred repera za štelovanje. Doveo sam motor u fazu i napravio nekih pedesetak kilometara u toku dana. Pri povratku kući, ponovo se desila ista stvar, motor je počeo da "zabacuje" na leru, a odjednom je počeo i da dimi, kako ja kapiram - ponovo je izašao iz faze. O čemu se radi? Kako je moguće da se to desi ako je činjenica da je remen nov i bez oštećenja, propisno zategnut, bregasta zategnuta svom snagom, itd? Napominjem da imam običaj da pred oštrijim krivinama i pred nizbrdicama kočim motorom... Postoji li šansa da prilikom kočenja motorom, zbog naglog povećanja turaže nešto preskoči? Hvala.
" Ko pita ne skita" - http://kocekoga.blogspot.com

Van mreže RaDiO LJuBaV

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
Odg: Golf mk2 1,6d - ispao iz faze
« Odgovor #1 poslato: Avgust 03, 2012, 12:31:11 pre podne »
Nista od toga drug, nađi nekoga da to lijepo uzupci sve, i to je to.

Van mreže boćanac GTD

• Master Member
  • Mašinac
« Odgovor #2 poslato: Avgust 03, 2012, 01:06:33 pre podne »
nemoj da se igras tako je i meni lupao pa mi je spala zupcasta remenica , neka dlepo radi nekad udara i spade remenica, to nije nazubljeno kako treba , lose ubrizgavanje ima.

Van mreže al bandi

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Avgust 03, 2012, 07:39:43 pre podne »
Momci, ne čitate pažljivo:  Napisao sam da sam napravio pedesetak kilometara pre nego što je ponovo počeo da zeza. Da nešto nije dobro montirano, valjda bi od početka radio loše - zar ne?!  lollol
Ne morate se obavezno javljati sa odgovorima ako ne znate; kada sam postavio pitanje, mislio sam da će se javiti neko od majstora sa foruma koji se mehanikom bave ozbiljno. Ovako problem ostaje, a zašto ga ne oteram majstoru - pa eto, zato što niko ne garantuje da će pošteno uraditi posao.
Terao sam kod jednog "renomiranog" koji mi je rekao da ne najbolje zameniti zupčasti remen; kad sam ga začuđen pitao zbog čega, pošto sam ga menjao pre 6000km, kad izgleda dobro i nije oštećen - odgovorio mi je da to remenje sada "svi rade u kućnoj radinosti", itd. Znači on bi o mom trošku da eksperimentiše, pa ako "ubode" - onda je majstorčina, ako ne - onda sam ja kriv jer sam nabavio loše delove... angry2 A plaćam u svakom slučaju... Zbog toga uglavnom i ne idem kod "majstora" već se ovde informišem i auto popravljam sam. driving Pozdravljam vas. mahac

Van mreže kadi

• Hero Member
  • Auto: Merida XT edition
« Odgovor #4 poslato: Avgust 03, 2012, 08:17:35 pre podne »
pa nista ,onda cekaj odgovor majstora a u medjuvremenu ga vozi i rizikuj da ti pukne zupcasti ili nesto preskoci opet pa ces ga posle "temeljno i detaljno" obradit i nastelovat,ne moze se dobit samo preko nekog posta od nekoliko redova jasan i konkretan odgovor,posebno ne u ovakvim slucajevima
Nema gazde bez stomaka i auta bez sestaka  ;)

Van mreže boćanac GTD

• Master Member
  • Mašinac
« Odgovor #5 poslato: Avgust 03, 2012, 10:10:04 pre podne »
ja sam ti rekao zato sto je i moj odredjen period bio normalan , pa opet pocne da trokira

Van mreže al bandi

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Avgust 03, 2012, 04:44:09 posle podne »
Pa zato i pitam. Da nesto nije dobro sastavljeno ne bi radio od pocetka... Uostalom - sa drugog motora sam skinuo drugu bregastu (moja je bila ostecena pa je setala levo-desno) i nabacio je na ovoga, zamenio remenicu bos pumpe, sad radi ko cager - dokle ce - videcemo pa se pisemo.
« Poslednja izmena: Avgust 03, 2012, 04:59:16 posle podne od strane Modus »