Autor Tema: Ventili i Lambda problemi. Ljudi pomagajte!!!!!!!!!!  (Pročitano 3734 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Conspirator

• VW Početnik
Ventili i Lambda problemi. Ljudi pomagajte!!!!!!!!!!
« poslato: Oktobar 12, 2008, 02:45:19 posle podne »
Imam Vw Polo 1.4 mpi 60ks 8v 2000 godiste. Problemi su poceli kada mi je pocela da se pali CHECK lampica. U servisu su mi rekli da je otisla lambda sonda. Izgleda da ni oni nisu sigurni nego su mi to rekli samo da me otkace. P.S. Nova Lambda kosta oko 17000 dinara. Meni auti kada je hladan radi kao sat ali kada se zagreje na radnu temperaturu pocinje da zeza malo izgubi snagu i kada dodajem jaci gas cuju se ventili. Jedan prijatelj mi je rekao da je mozda prodlem sa vakum crevima i falsh vazuhom. Ako je neko imao ovakav problem kako ga je resio. Da li zaista taj FALSH vazduh moze ovako da utice na performanse motora, ili da skupljam pare da kupim novu lambdu sondu. Hvala unapred.

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • Pol: Muškarac
  • VW
  • Auto: Golf 5
Odg: Ventili i Lambda problemi. Ljudi pomagajte!!!!!!!!!!
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 12, 2008, 03:16:52 posle podne »
Moras ga prikaciti na dijagnostiku...ne mora da znaci da je lambda sonda problem ako je izbacio CHECK.

Van mreže Conspirator

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 12, 2008, 03:55:05 posle podne »
Stavili su ga na dijagnostiku i prijavilo im je lambda sondu. A ako ona i jeste crkla da li bi trebalo da se ispoljava ovako na performanse auta.

Van mreže VW-TECH

• Full Member
  • Auto: Seat ibiza 6L TDI
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 13, 2008, 10:40:37 pre podne »
razlog paljenja greske za lambda sondu moze biti od fals vazduha , losih ili zaprljanih dizni, zapusenog filtera vazduha, el. instalacije ,same lambda sonde ili cak i katalizatora. to je kvar kome se treba posvetiti malo vise ako ne mislis da nasumicno bacas pare
Say no to spark plugs!

Van mreže Conspirator

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 13, 2008, 01:36:05 posle podne »
Danas sam otkrio da su neka creva ispod filtera za vazduh popucala. I to neka dva creva koja izlaze i ulaze u onaj deo usisnika. Ja se iskreno nadam da kada njih zamenim da ce biti sve OK. Mene sada zanima, ako to jeste kvar da li je moguice da se to tako manifestuje na rad motora.

Van mreže VW-TECH

• Full Member
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 13, 2008, 02:53:36 posle podne »
bravo decko resio si kvar. ako je rec o rebrastom crevu sa zadnje strane motora onda je to.totalno sam zaboravio na to posto je to poznata bpljka.
Say no to spark plugs!

Van mreže Conspirator

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 13, 2008, 04:06:51 posle podne »
Daj Boze da je to to. Upravo sam sada porucio ta j...... creva. U subotu ce da stignu pa cemo da vidimo sta ce da bude od svega toga. Pogledacu i ostatak creva i koja ne izlazne i koja izlaze iz filtera. Obavesticu vas sta sam uradio u svakom slucaju.

Van mreže VW-TECH

• Full Member
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 13, 2008, 04:24:19 posle podne »
ma to je crevo ibera koje ide u usis ali posto se nalazi posle leptira gasa sve sto udje tuda racuna se kao falsh vazduh i samim tim razbija smesu. i to lambda sonda vidi kao gresku . e sad zavisi opet koji je kod gerske. da li je vezan za smesu ili za samu lambda sondu.
Say no to spark plugs!

Van mreže Mr.Predator

• VW Početnik
  • Auto: Polo 6n
« Odgovor #8 poslato: Jul 29, 2012, 07:58:46 posle podne »
a ako je do falsh vazduha kako se to regulise???i meni je pise chek engine a kazu mi da je zbog prljavog goriva se zapusilo neka mrezica..

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #9 poslato: Jul 30, 2012, 01:01:02 pre podne »
e svaka ti cast. danash dosho dize teme od pre 4 godine....
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!