Autor Tema: Golf 4 Imobilajzer  (Pročitano 20469 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Cobrica

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf IV TDI
Golf 4 Imobilajzer
« poslato: Mart 19, 2012, 01:19:51 posle podne »
Par puta se desilo da kad dam kontakt, ostane da blinkće zuta ikonica auta sa ključem i izlazi greška: IMMOBIL. ACTIVATED. Jednom sam samo izvadio ključ, dao ponovo kontakt i sve ok, upalio auto i to je to. Medjutim poslednji put nije hteo, morao jedno 5-6 puta tako da izvadim ključ pa dam kontakt da bi na kraju upalio auto.
Vidim na forumu i nema nešto puno na ovu temu. Prvi put se mi tako nešto dešava pa reko da vidim jel ima neko iskustva sa sličnim problemom

Van mreže Modus

• Black shadow
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • TDI Tako Dobar Izbor
    • VW-Club
  • Auto: Volkswagen Touran
Odg: Golf 4 Imobilajzer
« Odgovor #1 poslato: Mart 19, 2012, 01:31:11 posle podne »
Treba da se upali i kada prepozna kod sa ključa onda se ugasi,a hoće i nekad da malo zeza.
Kad daješ kontak ona se upali što je sasvim normalno,a posle 2-3 sekunde se lampica gasi,a ako blinka onda nije prepoznao kod u ključu,ako imaš rezervni ključ probaj sa njim da vidiš situaciju.

Van mreže Cobrica

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Mart 19, 2012, 01:38:11 posle podne »
Ok. Imam rezervni ključ pa cu probati. Ne bi samo da krene to češće da se dešava, da ne mogu da ga upalim jer bi baš bio problem. Inače pretragu sam malo bez veze koristio, ima tema, pogledacu malo bolje

Van mreže Modus

• Black shadow
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • TDI Tako Dobar Izbor
    • VW-Club
  • Auto: Volkswagen Touran
« Odgovor #3 poslato: Mart 19, 2012, 01:43:08 posle podne »
Ti nosi sa sabom rezervni ključ i ne brini brigu. lollol
Rekao sam ti,hoće ponekad da malo zeza ne znam ša mu bude nekada stvarno malo pobrljavi,ali se posle ugasi..poznam par primera,a lično i kod mene.

Van mreže Cobrica

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Mart 19, 2012, 02:01:18 posle podne »
Taj fazon  biggrin
Zezao me imobilajzer pre dva dana, od tada ništa, evo pali odmah  driving
Javljam ako ima nešto novo

Van mreže Cobrica

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Jun 28, 2012, 12:33:48 posle podne »
E da ne bude da nisam ništa javio... samo da kažem da do danas nije bilo nekih problema. Vrlo malo i sporadično se pali imobilajzer, ne koristim rezervni ključ već samo kad se to desi kresnem ga ponovo  lollol i pali.

Vrlo je moguće da kad se i zaprlja sam ključ da zeza imobilajzer. Tako da ako se nekome desi nešto slično, bez panike već maramicu u ruke i malo očistite ključ  mahac

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #6 poslato: Jun 28, 2012, 02:41:46 posle podne »
Meni se to deshava sa ova kljuca... ponekad, pa ceshce, pa redje... Ono u shta sam prosto siguran, deshava se kad kola ostanu na suncu... i to dugo... tako da pretpostavljam da neki relej zalepi od temperature....
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže gosha

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Jun 28, 2012, 04:12:50 posle podne »
Isti slucaj kao i kod mene .Rezervni uvek sa sobom mada zna da bude dobar ceo mesec a onda jeb   . . .  ceo dan ali ih mi i takve volimo
gosha

Van mreže Shomi

• Hero Member
« Odgovor #8 poslato: Jun 28, 2012, 05:22:11 posle podne »
Ma nema veze rezervni kljuc. oba sam koristio, i isto se ponasha... jedino shto mi je palo na pamet je da promenim onaj torus oko brave koji cita kod, mada ne znam dal bi time neshto dobio...
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže @aca@

• Sr. Member
  • Auto: mk4, pasat b5 1,9tdi
« Odgovor #9 poslato: Jun 29, 2012, 12:50:22 pre podne »
a daprobate da ponovo prijavite kljuceve dijagnostikom
ako ne mora se menjati citac koda iliti kabal od brave 100%
govorim tiho i nosim psa sa sobom

Van mreže markomiha

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: Jul 18, 2012, 08:09:56 posle podne »
I meni isti slucaj, evo otvorih temu bezpotrebno ali nema veze..
Palio mi se par puta IMMO, nakon toga, vratim kljuc, opet kresnem i uvijek upali iz druge... onda sam probao sa rezervn im kljucem, radio perfektno i podjoh do majstora da mu se pozalim a on mi katze da ga ostaim na jakom suncu par sati da vidimo sto ce biti. Bio je 4,5 sati na suncu, odem upalim ga bez greske zadovoljan ja, reko mora da je orig. kljuc bio problematican jer mi je i padao kad ono, krenem oko 19.00 nesto da zavrsim a ono NECE :((
Naravno drugo paljenje radi ali sada ne znam kako da rijesim slucaj. ne bih se puno sjekirao da u nedjelju ne putujem za Sloveniju i to sa djetetom pa me malo frka da to ne rijesim prije puta!!

Van mreže btomic

• Jr. Member
  • *
  • Auto: VW Bora 1.9 TDI
« Odgovor #11 poslato: Jul 19, 2012, 11:30:19 pre podne »
Znači ni VW više nije ono što je bio. Posle 10 godina više mu ne prija jako sunce, brljavi tabla, ne možeš da upališ... To je nekada bilo nezamislivo, bube su išle decenijama bez problema. Glad za profitom izgleda podjednako utiče na sve.

Van mreže markomiha

• VW Početnik
« Odgovor #12 poslato: Jul 19, 2012, 07:47:58 posle podne »
Situacija rijesena.
Rezultat: IMMO Off. Nema vise lampice, nema vise IMMOBILIZZATIORE ACTIVE na bordu, nema vise "necu da upalim"
Trosak: 30 eura

Pozdrav

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #13 poslato: Jul 19, 2012, 09:37:16 posle podne »
a najbitnije kako je rešeno nisi napisao. ni slučajno neko da sazna ili nauči nešto iz ove teme. svaka čast
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže markomiha

• VW Početnik
« Odgovor #14 poslato: Jul 19, 2012, 10:43:48 posle podne »
Ma pisao sam detaljno na postu koji sam sam otvorio na ovu temu!

Evo teme sve u detalje:
http://www.vw-club.rs/forum/index.php?topic=40472.msg435785#msg435785
« Poslednja izmena: Jul 19, 2012, 10:45:26 posle podne od strane markomiha »

Van mreže Shomi

• Hero Member
« Odgovor #15 poslato: Jul 20, 2012, 03:49:42 posle podne »
Da li je to bilo jedino pametno reshenje??? Koliko god ta fabricka zashtita bila "provaljena" ipak sprecava koliko toliko da se auto upali na zice i otera...
Zato pitam, da li je immooff bilo jedino moguce reshenje??? Da li ti je problem pravila sama elektronika imobilajzera(jer ako je elektronika problem, teshko da su mogli elektronski samo da ga iskljuce)...
Ja sam prosto UBEDJEN da u celoj prici sa ne prepoznavanjem kljuca problem pravi torusni namotaj oko brave(onaj crni torus, oko mesta gde se ubacuje kljuc), ili neki od releja koji su u vezi sa immo... Pa me zanima da li ti je majstor rekao koju je greshku izbacio ecu... Jer ja nikako da stignem da svratim do svog majstora da mi ocita greshke i da vidimo shta je u pitanju. inace meni se problem sa blickanjem imo ikonice javi sa vremena na vreme....

Ja sam proslog leta npr imao problem, da auto nije hteo da vergla, mrtav, samo blickaju grejaci... I to se deshavalo, tako sa vremena na vreme... Dok me jednog dana nije ostavio... problem je bio u jednom od releja koji su u vezi sa imobilajzerom, to je dijagnostiga uredno prijavljivala... Naima od prekomerne vrucine, Prashine koja se skupi ili cega vec, jedan od releja(ima ih 2 ili 3) je ostao zalepljen, tako da nije dozvoljavao startovanje motora... Problem je reshio elektricar i naplatio 30 eura, tako shto je samo ocistio daj jedan relej. Sushtina cele price je da su ti releji fabricki postavljeni tako da ne moze lako da im se pridje, nalaze se skroz ispod shofersajbne(tu na udaru visokih temperatura) i da bi se do njih doshlo mora bukvalno da se skita pola table, i one gluposti oko brisaca... Problem se reshava za 15 min, ali dok se rasturi i sastavi treba 3 sata...

Zato te pitam da li je to immooff bilo jedino reshenje problema i da li slucajno znash koje je preshke ecu prijavljivao???

Unapred zahvalan!

Van mreže markomiha

• VW Početnik
« Odgovor #16 poslato: Jul 20, 2012, 06:57:06 posle podne »
Meni je majstor rekao prvo da vidimo sto je pa da radimo! Medjutim ja sam trazio da se iskljuci u potpunosti. Zasto?
Pa prvo i prvo, ako je pocelo sada da mi se desava, niko ne garantuje da se opet nece desiti tj skoro 90 posto sigurno da ce se greska ponavljati a to znaci da ce me kostati duplo. Jos je gora solucija ako me ostavi u nekoj vukojebini, kao jednog mog poznanika koji je imao slican problem sa Scenicom. Rekli su mu da gasi IMMO ali covjek nije htio jer mu se pojavljivalo samo povremeno kao i meni. Na kraju je zaglavio na Zabljaku, auto nije htjelo da upali i platio je slepu 150e do PG plus iskljucenje. Da je to uradio na vrijeme, jasno je, ustedio bi 150e i kilo i po zivaca!

Kao drugo, kolika je mogucnost da neko dodje da ukrade upravo moje auto?? Ako i dodje da ga krade, vjerovatno ce misliti da imam IMMO (ne pise mu na krovu "IMMOBILIZER IS OFF") pa ce vjerovatzno donijeti i pratecu opremu za deblokiranje (ili biti na drugi nacin spreman da se izbori sa IMMObilajzerom) sto znaci da ce auto biti svakako ukradeno i nikakvi IMMO-vi, alarmi i ostale zastite ga nece sprijeciti u tom... jedino mozda lopovu olaksam malo posao, jer ne mora da premosti IMMO... !! :)
« Poslednja izmena: Jul 20, 2012, 06:58:51 posle podne od strane markomiha »

Van mreže Xenon

• VW Početnik
« Odgovor #17 poslato: Jul 21, 2012, 07:05:46 posle podne »
e kralju za ovo sam ti dao + svaka cast za ovo

Van mreže Cobrica

• VW Početnik
« Odgovor #18 poslato: Jul 26, 2012, 11:54:08 posle podne »
Evo na odmoru sam, uhvatio neki kafic sa laptopovima... Meni par puta poceo bas da pravi problem, bio auto na suncu... da ga upalim nece. Poludeo sam, onako na vrucini i od soli. Posle par puta, uzeo polu-vlaznu maramicu i obrisao kljuc. Ne znam da li slucajnost ali upalio  clap . Ako krene cesce, moracu kod elektricara da vidim to sto se pominjalo

Van mreže majstorbob80

• VW Početnik
  • Auto: bmw
« Odgovor #19 poslato: Jul 27, 2012, 11:42:31 posle podne »
Sada se makar imo off radi na brzinu, interfejsi kojima se to radi bez intervencije na racunaru su toliko dostupni da je to strasno.