Autor Tema: Ugradnja fabričkog daljinskog otključavanja za Golf MK4  (Pročitano 3686 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže boyzi

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: MK4
Ugradnja fabričkog daljinskog otključavanja za Golf MK4
« poslato: Septembar 06, 2012, 12:48:50 pre podne »
Da li je moguće naknadno ugraditi fabričko daljinsko otključavanje u VW Golf mk4 i kako? :)

U pitanju je VW Golf 2001 1.6 16v od 77kw, AUS slovna oznaka motora...

Auto ima ugradjen fabrički alarm i onu opciju da pri otključavanju/zaključavanju vrata, ako se ključ zadrži duže u horizontalnom položaju,  otvori/zatvori prozore na svim vratima (4).

E sad, ono što bih ja hteo da uradim je da izbegnem ugrađivanje kineskih modula za daljinsko otključavanje/zaključavanje i da naknadno ugradim Comfort control modul (CCM) (za koji nisam siguran da auto već nema, ali pretpostavljam da nema jer sam pri kupovini auta dobio samo dva obična ključa). Interesuje me sa čime (kompjuterom? imobilajzerom? alarmom? centralnom bravom? antenom? modulom za podizanje prozora?) se povezuje taj comfort control modul u autu i kako se uparuje sa originalnim VW skakavcem 433mHz sa svom unutrašnjom elektronikom (koji bi takođe naknadno kupio, i na kome bi promenio mač i ubacio kapsulu iz jednog od dva obična ključa koja imam) sa tri opcije, gde bi na opciju za otvaranje gepeka hteo da povežem otvaranje poklopca za gorivo .

Da li je dovoljno samo povezati comfort control module na centralnu bravu (ili na šta se već povezuje) i upariti ga sa originalnim skakavcem metodom ubacivanja jednog ključa u kontakt bravu dok se drugim (daljincem koji se uparuje) otključava i zaključava auto manuelno i pritiskaju opcije otključavanja/zaključavanja dok auto ne da zvučni signal da je uparen, ili je taj postupak komplikovaniji?

I da li je bitno voditi računa pri nabavci ovog comfort control modula o onim oznaka koje su ispisane po njemu (da li se po toj oznaci može znati da li taj modul ispunjava moje potrebe da ima opciju podizanja i spuštanja prozora pri dužem zadržavanju tastera na skakavcu, i da ima opciju treće komande na koju bih, kako sam ranije naveo, vezao otvaranje poklopca goriva?

Pozdrav :)

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
Odg: Ugradnja fabričkog daljinskog otključavanja za Golf MK4
« Odgovor #1 poslato: Septembar 06, 2012, 12:51:10 pre podne »
Treba si se prvo predstaviti pa postaviti pitanje. ;)

http://www.vw-club.rs/forum/index.php?topic=159.0

Van mreže boyzi

• VW Početnik

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #3 poslato: Septembar 08, 2012, 10:49:10 posle podne »
Mislim da ti to cimanje nije potrebno... ti "kineski" moduli rade savrsheno taj posao koji hoces... ako si mislio da samo ushtekash novi ccm na to zaboravi...
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže golftdi

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #4 poslato: Septembar 09, 2012, 12:52:26 posle podne »
Da, izvodljivo je. Cela prica kosta negde oko 200 evropljana, ako sam radis. Potreban ti je drugi modul sa oznakom 1J0959799AH (sa dva dzeka, tvoj je sa jednim) oko 50-60e po otpadima, skakavac sa rezanjem i kodiranjem oko 100e (oznaka 1J0959753N 433 Mhz), antena, drugi dzek za modul (oko 50e kod ovlascenog distributera da se poruci), i dobra volja ...
Procackaj po internetu.

Van mreže boyzi

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Septembar 15, 2012, 08:56:23 posle podne »
S obzirom da sam precizirao da bi, kad već naknadno ugrađujem fabričko daljinsko otključavanje, hteo da ubacim i ključ sa trećom opcijom, a dobio nepotpun odgovor, izguglao sam sledeće:

Ključ sa 3 opcije na 433 mHz - (P/N 1J0 959 753 P)
odgovara za Comfort control module oznake 1J0 959 799 AH ili AJ

Ključ sa 3 opcije na 434 mHz (1J0 959 753 AH)
odgovara za Comfort control module oznake 1C0 959 799

i naravno, kao što piše u prethodnom postu
Ključ sa 2 opcije na 433 mHz (1J0 959 753 N)
odgovara za Comfort control module oznake 1J0 959 799 AH ili AJ

eto, možda će nekom značiti.