E u tom slucaju ja bih proverio karburator, a onda bih proverio paljenje... znam da se kada se ugradjuje plin na te stare motore ugao paljenja postavlja da kazem kao "najmanje zlo" izmedju ugla paljenja za benzin i ugla paljenja za plin... TAko mi je plinadzija nekada objasnio... Dakle trazi se neka sredina, a sad je na majstoru koji shteluje plin i na njegovom iskustvu kako ce da ga ushteluje, tj kako ce da namesti ugao paljenja...
sve ti je covek objasnio ... ako ga vozis vise na plin namesti ugao paljenja da odgovara vise sagorevanju gasa , bas je to i razlog sto ti malo slabije pali na plin ... uzmi pa rukom malo zamakni razvodnik mozda pola milimetra milimetar na stranu okretanja kazaljke na satu pa ces da vidis ,,, ... ako poboljsas paljenje da pali odlicno imaces mnogo pravilniji rad i takt a i manju otrosnju , nahvataj na oglasima elektronsko paljenje za mk1 , ja sam to imao dok sam vozio 1.3b i stvarno nema usporedbe naspram platinasa , kod gasa ako ti je auto miran na leru znaci isparivac ti je ok eventualno promeni filter za gas oko 5e ti je on , a na bebzin ... pa , zastavin karb na 1.3 motor nikada ne mozes da namestis da ti lepo radi na benzin ipak je on predvidjen za 1.1 pa cak i 1.0 motore zavisi koji model imas ... , ali koliko sam skapirao tebi to i nije frka jer vozis mnogo vise na gas . imas u ap sportu set za reparaciju kosta ti 10e max , u njemu imas membranu , dihtung poklopca , dihtunge na medju delu , difuzor za vazduh i iglicu za plovak koja je mozda glavni uzrocnik sto te zeza , proveri i povratni vod da ti se nije zapusio , jer ako je to onda sigurno preliva karb , dizne odsrafi sam i operi ih sa benzinom i inace karb malo operi iznutra dosta se tu masnih naslaga i garezi nagomila , ukoliko imas servo za kocnice proveri da li ti je vakuum ok za njega , grejanje tog karba ti je dosta bitno , neznam da li imas vod sa auspuha ili si ga povezao sa crevima na vodu , u svakom slucaju grejanje moras da imas , sraf za smesu nemoj da diras , odradi prvo sve ovo ako imas volje pa probaj ako zeza ponovo onda izvrni taj sraf stavi mu novu gumicu koju si dobio u setu savrni ga do kraja u kuciste ponovo dokle god ide i polako vracas u nazad dok ne dobijes pravilan rad ... imao sam negde podatak koliko se krugova otprilike ponovo odvije al sada ne znam da me ubijes ... najbolje pre nego ga izvijes zavrni ga do kraja pa izbroj koliko krugova i podela i tako posle samo vrati nazad , nadam se da si me razumeo makar malo ... znaces da imas pravilan rad po tome kako dodajes gas , prilikom naglog povlacenja poteznice gasa ne sme da dodje do zagusenja , i to se moze regulisati na membrani , videces ona polugica sa malom oprugicom oko poluge , tu stelas na toj polugi imas sraf za dodatni sisak goriva , naravno ne u smislu da mu zavrnes gas u sekundi do kraja pa da sastavi al nekim malo normalnijim povlacenjem kao kad ga turiras nogom mora da prima dobro gas inace nisi namestio smesu dobro i dodatni sisak za gorivo ... pogledaj malo na netu naleteces sigurno na prirucnik o stelovanju , nije nista komplikovano , a usput ako zajebes i ovako bi ga vozio kod majstora , a mozes dosta da naucis sam .. pozz