Autor Tema: abs i esp lampica  (Pročitano 1275 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže dunja

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: passat b5 1,9tdi 4motion
abs i esp lampica
« poslato: Januar 02, 2013, 07:43:04 posle podne »
Pozdrav forumasima.
U napred se izvinjavam administraciji foruma i ostalim forumasima ako sam temu postavio na pogresno mesto i sl. Prvi put sam clan nekog foruma i ovo mi je prvi post, izuzev predstavljanja.
 Vozim passat b5 1.9tdi 4motion  2000god. kodna oznaka motora ATJ. Moj problem je: Kada startujem auto posle nekog vremena otprilike 5-6 min. bilo to u voznji ili u mestu na instrument tabli mi se upale lampice za ABS i ESP bez zvučnog signala, a nakon određenog vremena se oglasi i zvučni signal od prilike posle nekih 10min. I tada na bordu izađe poruka ABS FEHLER. U razdoblju između vizuelnog signala tj. lampica i zvucnog signala ugasim auto i ponovo ga upalim motor dobija nepravilan rad koji traje od prilike 6-7sekundi i za to vreme se na bordu ispise porka STOP koja nestane kada motor pocne normalno da radi.  badmood
Problem sam pokusao da resim za sada kod dva majstora ali bezuspesno. Pa vas zato molim za pomoc ili  savet ako je neko imao slicnih problema
Hvala na razumevanju.

Van mreže MasterChief

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Golf 5 TDI
Odg: abs i esp lampica
« Odgovor #1 poslato: Januar 02, 2013, 08:10:01 posle podne »
Da li je auto bio na dijagnostici?
Atomic batteries to power! Turbines to speed!

Van mreže dunja

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Januar 03, 2013, 08:48:30 posle podne »
Pozdrav MasterChief, imao sam problema sa internetom pa zato nisam odmah odgovorio.
Da napomenem motor je 116 konjskih snaga. Auto je bio na dijagnostici i prijavio je nepravilan rad druge dizne koja je zamenjena i posle vise nije bilo gresaka, bar tako kazu majstori. A posle promene dizne nije bilo nikakvog napredka.

Van mreže dunja

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Januar 08, 2013, 01:06:01 posle podne »
Problem rešen. Kabli koji ide na drugu diznu bio povremeno u prekidu.
Hteo bih  da se zahvalim clanu " MICOB"  koji mi je pomogao da resim problem.  tapsac
.