Autor Tema: Golf Mk2 problem oko struje (alternator-akumulator)  (Pročitano 2056 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže shone357

• Full Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf Mk2
Golf Mk2 problem oko struje (alternator-akumulator)
« poslato: Oktobar 22, 2011, 07:07:01 posle podne »
Ljudi treba mi vasa pomoc, jutros sam bio kod elektricara posto mi se vec dva puta do sada desilo da mi u voznji se ugasi golfic, i to zbog toga sto mi nije punio alternator, pa mi je praznio akumulator do kraja, e danas je kod elektricara skinut alternator, sve lepo ocisceno sredjeno, stavljena dva nova lezaja, regler mi je stavio kako kaze malo jaci, zamenio mi je remenicu kaisa i kais je stavljen nov, sve lepo naspanovano i montirano, pri proveri sa potrosacima (citaj svetlima i grejacem zadnjeg stakla, jer je to bilo upaljeno) pokazivao je 14, nesto da puni....... e ali tu mojim mukama nije bio kraj, sav srecan sam seo u kola sipao benzin i uzeo da se malo provozam, nakon nekih 7-8 km, auto mi se ugasio( ja sam bio krivac posto sam, se okretao u uskoj ulici pa mi se ugasio) i nakon toga nisam mogao da ga upalim, nijhe hteo ni da zavergla, kasnije mi je cale doneo drugi akumulator i upalio je odmah, ali je elektricar vec zavrsio posao jer je subota, e sad ja ne znam da mozda nije bio problem ipak samo u accu posto je vec dva puta praznjen do daske pa ne moze vise da se napuni ili je lose uradjen alternator sto ne bi smelo barem po onom pokazatelj koliko puni accu???? Pomagajte do ponedeljka cu da ga zapalim  angry2

PS izvinjavam se na ovako dugackom tekstu, ali mislim da je svaki podatak vrlo bitan koji sam naveo.......  coilleo2tj
PSS ne ocekujem da mi resite problem, u pon ce ici svakako kod elektricara ponovo ali cisto me interesuja vasa misljenja, jer sam popizdeo dadoh pare a problem je ostao  boodala
G T I - opaasna masina......

Van mreže Twister

• Master Member
Odg: Golf Mk2 problem oko struje (alternator-akumulator)
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 22, 2011, 07:12:40 posle podne »
Ja mislim da si sj...o akumulator...praznjenjem iskrivio celije i sad akumulator vise nema svoju funciju. To isto sam i ja sam sebi uradio zimus sa glanc novim akumulatorom.

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 22, 2011, 07:36:29 posle podne »
Probaj uzajmi akumulator od nekog do ponedeljka pa se provozaj, čisto ovako...da ga ne bi zapalio!

Možda mu je samo akumulator loš  :rolleyes:

wagenman

• Gost
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 22, 2011, 07:43:32 posle podne »
              Akumulator kada se isprazni do kraja, alternator ne može da ga napuni. Potreban je industrijski punjač, koga imaju servisi akumulatora i neki električari, da bi ga "pobudio". To naravno važi ukoliko akumulator nije potpuno "umro".

Van mreže shone357

• Full Member
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 22, 2011, 08:13:53 posle podne »
Hvala vam ljudi svima, pa stavio sam drugi accu, imao sam jedan koji je jako dobr u rezervi, i sad cu videti kako ce se ponasati, i ja sumnjam na accu, ali reko vise ljudi, bolje ce da sagleda celokupnu situaciju, posebno sto sam bio jako besan u tom trenutku, pa mi je rasudjivanje bilo svedeno na minimum  bonk

Van mreže blackwood91

• Sr. Member
  • No replacement 4 good displacement
  • Auto: VW Bora TDI
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 22, 2011, 08:16:46 posle podne »
Akumulator kada se isprazni do kraja, alternator ne može da ga napuni. Potreban je industrijski punjač, koga imaju servisi akumulatora i neki električari, da bi ga "pobudio". To naravno važi ukoliko akumulator nije potpuno "umro".

Tacno, jer kad ga ispraznis do kraja one ploce koje su pri proizvodnji naelektrisane, nemaju vise elektricitet i maltene su mrtve...Ja bih kupio nov da sam na tvom mestu, ide zima i lepo se postedi razmisljanja i nerviranja...

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 22, 2011, 08:52:52 posle podne »
Ja sam više puta ispraznio ovaj akumulator do kraja, samo je bitno da ne ostane tako prazan preko noći. To ga ubija.

Do skoro me zezao anlaser, jednostavno kad zaverglam izvuče svu struju za nekoliko sekundi.. Posle upalim sam na guranje i napuni se sam.

Nekad sam ga i punio kad nisam mogao da guram zimi zbog leda.

Više puta sam nosio anlaser na reparaciju, tri puta ukupno za tri godine. Radi jedno vreme i onda opet počne da zeza, dok nisam kupio polovan od mk3.

Edit, slučajno nadjoh na netu davno, isto ovako mi je verglao:

http://www.youtube.com/watch?v=aIxwa0bJa8w
« Poslednja izmena: Oktobar 22, 2011, 08:56:20 posle podne od strane Desmo »

Van mreže shone357

• Full Member
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 30, 2011, 06:06:48 posle podne »
E pa ljudi ipak je bilo do akumulatora, zamenio sam ga drugim i sad ga ne prazni, znaci da je onaj sto je dva puta bio ispraznjen pokrivio celije i nije mogao vise da se napuni, alternator sad puni jako dobro ........  alealeee