Autor Tema: Premestane dugog i kratkog svetla  (Pročitano 2407 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže moskwa

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: MK4
Premestane dugog i kratkog svetla
« poslato: Oktobar 28, 2011, 10:27:16 pre podne »
Interesuje me da li mogu da kratko prebacim i da mi bude dje ide dugo ? A dugo da mi bude dje  kratko ?
Sto vozis jednom rukom? Prebrzo ulazis u krivine!! Ne pretici kad ovaj ispred tebe vozi 80! Dje zuris, hoce li te spasit' to sto cemo 10 min prije stic'? Previse se opustas i nije to to, neviras me! E sto te nece uhaviti' radar opet pa da mi kukas!" ♥ :) https://www.youtube.com/user/vr6DOTme

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
Odg: Premestane dugog i kratkog svetla
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 28, 2011, 11:21:37 pre podne »
mislim da je zakonom zabranjeno.. tj da moraju duga da ti budu ka centru,a kratka ka ivici
lollol

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 28, 2011, 11:32:37 pre podne »
I meni se cini da je tako
Boban-Rus

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 28, 2011, 11:01:55 posle podne »
Ne mozes to dauradis jer su sociva takva da ralicito bacaju snop za srednje i dugo.
I ja se secam da je po PS bilo obavezno da duga svetla budu blize sredini automobila ali mislim da to vise ne vazi jer kod nekih novijih automobila duga su s' kraja a oborena ka sredini

npr. sinoc sam radio nesto na C4 i video sam da su takvi farovi a ima jos takvih samo ne mogu da se setim modela.
« Poslednja izmena: Oktobar 28, 2011, 11:03:55 posle podne od strane Djole DMC »

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 28, 2011, 11:07:28 posle podne »
Ima Djole Trisac.... i Lada ona 1600 gde mozes da napravis kao oces, dja spolja dja unutra.... lollol lollol lollol
Boban-Rus

Van mreže moskwa

• Sr. Member
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 28, 2011, 11:38:08 posle podne »
stavio sam farove neke sa socivom, medjutim nisam zadovoljan ne mogu dobro da ih  nastelujem ...tj ne moze ni majstor  boodala pa me samo zanimalo da stavim xenone na mjesto dje mi je sad dugo (sa spoljasnje) a duga da stavim u socivo jer rijetko kad vozim sa dugim....
Sto vozis jednom rukom? Prebrzo ulazis u krivine!! Ne pretici kad ovaj ispred tebe vozi 80! Dje zuris, hoce li te spasit' to sto cemo 10 min prije stic'? Previse se opustas i nije to to, neviras me! E sto te nece uhaviti' radar opet pa da mi kukas!" ♥ :) https://www.youtube.com/user/vr6DOTme

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 29, 2011, 12:59:26 pre podne »
Daj da pojasnimo malo. Nemozes da nastelujes ksenone na kratkom ili uopste kratko i sa obicnom sijalicom? Ako je u pitanju far sa socivom za ksenon, nelogicno da nemozes da nadjes snop lepo?!?! Uredu da je bez sociva, tako bi i razumeo donekle....
Boban-Rus

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 29, 2011, 10:01:23 pre podne »
on ima aftermarket farove sa socivom, u njih je htio da stavi xenon kratko svijetlo ali buduci da nista nije vidio na tim farovima posao je kod majstora da ih podigne i nasteluje jer mu desno baca u ogradu a lijevo broji mrave po putu i majstor je rekao da ih je odvrnuo do kraja i probao da farove usmjeri na put ali nije mogao i da je problem u faru. Stoga sad misli da kratka prebaci u otvor za duga jer se nada da ce imat makar kolko tolko veci snop kratkog svijetla u prostoru za dugo svijetlo i da ce konacno progledat  biggrin

Van mreže milanlaki

• VW Početnik
  • Auto: Fiat Punto 1.3MJet
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 29, 2011, 10:49:15 pre podne »
Bilo je po forumima da su ljudi morali da otvaraju farove (aftermarket) pa da tek onda nasteluju sociva kako valja...ne znam proceduru, ali ako nije komplikovano za otvaranje vredi pokusati.

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 29, 2011, 12:13:11 posle podne »
I na koji ....... su onda i nuzni takvi farovi kad mora da se novi rastavljaju da bi ga ustelovao?! Po meni, netreba vise kupovati takve farove, a birati neke druge koji normalno daju snop i imaju stelovanje. Ovo ispada kao da se u podrumu ili nekoj supi sklapa, neukim Kinezima ili Vijetnamcima.
Boban-Rus

Van mreže moskwa

• Sr. Member
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 29, 2011, 01:36:09 posle podne »
E ne znam dje su poceli da ih sklapaju vise  blink ne znam sta da radim a bas mi se svidjaju...xenone nisam ni stavljao, ovo se sve desava na obicnim sijalicama

Van mreže milanlaki

• VW Početnik
  • Auto: Fiat Punto 1.3MJet
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 29, 2011, 02:22:33 posle podne »
Ne znam gde i kad si kupio farove, ali ako ne postoji mogucnost reklamacije onda probaj da ih otvoris jer ti nista ne znaci ako ne bacaju dobro. Naravno sacekaj malo da vidis da li ce neko dati bolji predlog i malo guglaj, mozda izleti neki koristan savet.

Koja firma je u pitanju, cisto drugi da znaju ako se razmisljaju o kupivini aftermarket farova...