Znam da ste o ovoj temi davno govorili ali ja sam od nedavno clan pa mislim da vam mogu pomoci oko saveta o ovoj temo.Ja sam ugradio klimu u jettu 2 87god 1.6b+gas sa servom.ja sam uz moju dobio:
1.kompresor
2.creva za freon
3.isparivac (hladnjak sto se postavlja ispred hladnjaka vode)
4.unutrasnju kutiju(u noj imas hladnjak za freon imas i otvor na njoj sa klapnom koja se otvara na struju kad hoces da hladi samo vazduh iz kabine,na njoj je i ventilator kabine koji je i veci od standardnog)
5.nosaci kompresora i servo pumpe
6.instalaciju unutrasnju(ova instalucija povecuje prekidac klime,ventilator kabine,prekidac ventilatora kabine i spoljnu instalaciju)
7.spoljna instalacija(ova povezuje kompresor,senzor pritiska freona nalazi se na filteru freona,ventilator hladnjaka vode)
8.filter freona sa senzorom pritiska
9.remenice(radilice,servo pumpe,jedna remenica sto sluzi kao spaner za zatezanje kaisa klime)
Za ugradnju te klime su mi majstori (samo da napomenem da sam to ugradio 2006god) oko 300e pa i do 500e ruke sa punjenjem freona a vremenski min 5 radnih dana.Ugradnja je meni trajala oko 3 dana od 6h do 22h svaki dan. Problema vecih nije bilo, za creva sto ulaze u kabinu sam morao iseci repu 5x5 cm jer moja creva nisu mogla da stanu izmedju unutrasnje kutije i zastitnog zida kabine jedini problem su mi zadavale remenice (na pumpi servo volana sam pravio kod strugara drugu,od vodene pumpe sam morao da obradim )onu remenicu za zatezanje kaisa klime sam izbacio sa njenim nosacem i taj kais zatezem sa pumpom servo volana.meni jedan kais sluzi za pokretanje alternatora i vodene pumpe a drugi za pumpu volana i klime.ja sam zadovoljan kako sluzi prosle godine sam bio kod majstora da mi proveri stanje freona izvukli smo stari freon i ulje za podmazivanje kompresora i vratili novo jako je malo falilo kaze majstor u granicama normalnog.