ja ti pričam ko čoveku a ti ponovo ne slušaš.....
pozdravi te koje si pitao u SUP-u i reci da se bolje informišu ili da ti drugi put bolje kažu da nisu upućeni, a ne da ti daju NETAČNE informacije. Blok motora kao i šasija
može da se carini i samim tim ugradi na auto koji nije euro 3.
Taj što ti je rekao da teraš na otpad nek tera on njegova, da sam ja vlast ne bi pristajao na nikakav euro 3 pod pritiskom auto industrije koju nemamo, jer nemamo para ni za euro 1 da održavamo kako valja......
E sad da se vratim na temu......
Legalno se moze uvesti posebno karoserija i posebno motor (potrebna dokumentacija o
"identicnom" vozilu vlasnika na cije ime se vrsi uvoz. Ne moze bilo ko da uvozi)
Legalno se mogu uvesti delovi za vozilo. Novi svi, a polovni samo oni koji nisu na spisku zabranjenih (poput pneumatika i sl.)
Sve ostalo je nelegalno.
A evo i sajt MUP-a republike Srbije pa čitaj,
http://www.mup.gov.rs/domino/dokumenta.nsf/Registracija%20vozila-L.pdfovo je odatle, ali naći ćeš i sam
· Odgovarajući dokaz o poreklu motora i šasijekoji su naknadno ugradjeni u vozilo (saobraćajnu dozvolu vozila sa koga su izgradjeni motor ili
šasija, ugovor ili račun o prodaji ili inostrani račun, kupoprodajni ugovor, saobraćajnu dozvolu,
kolsku knjižicu u slučaju ako je zamenjeni deo uvezen iz inostranstva)
· Jedinstvenu carinsku ispravuako je zamenjeni deo (motor ili
šasija) uvezen iz inostranstva, kao dokaz da su izmirene carinske
obaveze. Shodno odredbi člana 88. Zakona o spoljnotrgovinskom poslovanju domaća i strana
fizička lica mogu slobodno unositi i primati iz inostranstva, izmedju ostalog i rezervne delove koji
se uvoze radi održavanja putničkog motornog vozila. Carinarnice dozvoljavaju takav uvoz uz
plaćanje carinskih dažbina u količinama koje nisu namenjene preprodaji, ukoliko uvoznik
poseduje putničko motorno vozilo u Republici Srbiji što dokazuje saobraćajnom dozvolom ili
eventualno drugim dokumentom. Nije dozvoljen istovremeni uvoz komponenti (motor i šasija) iz
kojih će se sastaviti vozilo.
Ima nešto nejasno???