Autor Tema: Iskustvo sa šlepovanjem?  (Pročitano 7924 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže btomic

• Jr. Member
  • *
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Bora 1.9 TDI
Iskustvo sa šlepovanjem?
« poslato: Avgust 30, 2011, 11:54:04 pre podne »
Da li je neko šlepovao drugi auto, kakva su iskustva i na šta treba obratiti pažnju? Treba da odvučem jednu Hondu CRX (nije težak auto) ali preko mosta i kroz gust saobraćaj. Imamo sajlu i sve što treba ali ipak, čuo sam da se to ne preporučuje i da treba zvati šlep službu.

Van mreže ZARKOTEKICA

• Master Member
  • Auto: VW Passat b5.5
Odg: Iskustvo sa šlepovanjem?
« Odgovor #1 poslato: Avgust 30, 2011, 12:59:19 posle podne »
brate gluplje pitanje nisam čuo u svom životu neznaš kako se šlepa imašli ti dozvolu ako je imaš vrati je auto školi.zovni helikopter transporter i prenesite hondu

Van mreže slavko.delic

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #2 poslato: Avgust 30, 2011, 01:07:14 posle podne »
 lollol ako je frka uzmi krutu vezu i peglaj

Van mreže cvijander

• Master Member
  • Auto: Golf 2 Tas+Mexico
« Odgovor #3 poslato: Avgust 30, 2011, 01:07:40 posle podne »
Pa za slepanje treba ti sajla /kruta ruda ,ukljucena sva 4 i da imas i ti i on trougao ,napred i pozadi .tj ti napred jer slepas ,a on pozadi .Vozis nekom minimalnom brzinom i gledaj da se ne zavlacis kroz centrar grada ,zbog policije ->da ti ne bi pisali kaznu kako usporavas saobracaj. ;)

Mihajlo Stankovic

• Gost
« Odgovor #4 poslato: Avgust 30, 2011, 01:11:07 posle podne »
a da li si razmišljao da pozajmiš šlep prikolicu i prevezeš auto na određenu lokaciju  mahac

Van mreže vladairon

• Pure German style
  • Master Member
  • GERMAN CARS
  • Auto: Scirocco MK2 & Corrado 2.9 VR6
« Odgovor #5 poslato: Avgust 30, 2011, 01:19:05 posle podne »
Brate samo pazi da ti sajla bude stalno zategnuta,tj. kad kreces,ako nije zategnuta kako god da krenes cimace,a mozes i sajlu da pokidas,tako su moji ortaci pokidali dve pa su me pozvali da im slepam  biggrin.Samo upali sva cetiri,stavi torugao i to je to......I naravno polako keci...Jbm ti net nece da posalje odgovor koliko baguje......
Call me a relic,
Call me what you will,
Say I'm old fashion,
Say I'm over the hill,
Today's music ain't got the same soul,
I like that old time Rock and Roll!

Van mreže GT267

• BBS Fanatic
  • Master Member
  • Danke Herr Benz
  • Auto: Mk3 GT 74 kw, MB W201E 9O kw
« Odgovor #6 poslato: Avgust 30, 2011, 01:19:58 posle podne »
Pa za slepanje treba ti sajla /kruta ruda ,ukljucena sva 4 i da imas i ti i on trougao ,napred i pozadi .tj ti napred jer slepas ,a on pozadi .Vozis nekom minimalnom brzinom i gledaj da se ne zavlacis kroz centrar grada ,zbog policije ->da ti ne bi pisali kaznu kako usporavas saobracaj. ;)

. . i da u vucenom autu bude samo vozac, teret i putnici treba da budu u vucnom vozilu. . . Duzina sajle od treba da bude od 3 do 5 metara kruta veza moze o manje. . .  ;), Dobro me sluzi pamcenje iz auto- skole. .  biggrin

PS. .  i strogo je zabranjeno VW-om vuci Hondu. . . Kazna, oduzimanje VW. . . biggrin

Van mreže btomic

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #7 poslato: Avgust 30, 2011, 01:33:29 posle podne »
brate gluplje pitanje nisam čuo u svom životu neznaš kako se šlepa imašli ti dozvolu ako je imaš vrati je auto školi.zovni helikopter transporter i prenesite hondu
brate pa bre nisi ni pročitao pitanje lollol

Van mreže btomic

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #8 poslato: Avgust 30, 2011, 01:36:05 posle podne »
Brate samo pazi da ti sajla bude stalno zategnuta,tj. kad kreces,ako nije zategnuta kako god da krenes cimace,a mozes i sajlu da pokidas,tako su moji ortaci pokidali dve pa su me pozvali da im slepam  biggrin.Samo upali sva cetiri,stavi torugao i to je to......I naravno polako keci...Jbm ti net nece da posalje odgovor koliko baguje......
Ok, zato sam i pitao jer sam čuo za razne pehove pri šlepovanju. Ne mogu da izbegavam centar jer treba da se pređe most a u Beogradu nijedan baš ne vodi na periferiju...

Van mreže cvijander

• Master Member
« Odgovor #9 poslato: Avgust 30, 2011, 01:42:56 posle podne »
Drzi sajlu zategnutu i zavisno kako se kod njega kaci ,stanite pa proverite uze .Moj slucaj kad me je ortak sa puntom slepao ,mi smo na pola puta stali jer se njegova kuka (skida tj okrece se i )morali smo da je vratimo u prvobitan polozaj inace bi na pola slepanja se razdvojili.
To ti je jedan od saveta .

http://www.limundo.com/slika-kuka-za-slepanje-ford-mondeo-II--3541488x640.jpg

samo da bi video sliku na sta mislim  ;)

I probaj da drzis sto vise sajlu zategnutiju ,jer pri svakom njegovom kretanju on tebe cimne ,ako je sajla opustena .A tebi se ceo stomak i telo ispomera jer na svakom semaforu me po 3x cimnuo  wacko i tako smo se slepali od banovog brda do borce  bonk

Ovaj vozac honde ,posto ce on biti u ulozi slepanog automobila : evo saveti od mene posto sam i ja bio slepan.
1 da drzi sajlu zategnutu --tako sto ce cim vidi da ti usporavas i da se sajla olabavi ,blago stisnuti kocnicu
2 da pazi da mu sajla za vucu nekim cudom ne pobegne ispod tocka ,tj da ne krati krivine nikako i  da se naoruza strpljenjem i da otvori 4 oci ,najvise na tvoj branik
3 samo polako i vec posle nekoliko semafora cete se izvezbati
« Poslednja izmena: Avgust 30, 2011, 01:50:59 posle podne od strane 14henry »

Van mreže vladairon

• Pure German style
  • Master Member
  • GERMAN CARS
  • Auto: Scirocco MK2 & Corrado 2.9 VR6
« Odgovor #10 poslato: Avgust 30, 2011, 01:57:18 posle podne »
Ma hajde sto ce da se iscima,nego to unistava auto,meni je auto uvek na prvom mestu  biggrin!@14henry kupio sam od tebe plave diodice(pozicije) preko limunda.....do jaja su,ekstra mi izgleda auto sa njima...jos me nisu smarali panduri zbog toga,a cuo sam da kao ne smeju da se stavljaju plave pozicije........
Call me a relic,
Call me what you will,
Say I'm old fashion,
Say I'm over the hill,
Today's music ain't got the same soul,
I like that old time Rock and Roll!

Van mreže btomic

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #11 poslato: Avgust 30, 2011, 02:23:13 posle podne »
Drzi sajlu zategnutu i zavisno kako se kod njega kaci ,stanite pa proverite uze .Moj slucaj kad me je ortak sa puntom slepao ,mi smo na pola puta stali jer se njegova kuka (skida tj okrece se i )morali smo da je vratimo u prvobitan polozaj inace bi na pola slepanja se razdvojili.
To ti je jedan od saveta .

http://www.limundo.com/slika-kuka-za-slepanje-ford-mondeo-II--3541488x640.jpg

samo da bi video sliku na sta mislim  ;)

I probaj da drzis sto vise sajlu zategnutiju ,jer pri svakom njegovom kretanju on tebe cimne ,ako je sajla opustena .A tebi se ceo stomak i telo ispomera jer na svakom semaforu me po 3x cimnuo  wacko i tako smo se slepali od banovog brda do borce  bonk

Ovaj vozac honde ,posto ce on biti u ulozi slepanog automobila : evo saveti od mene posto sam i ja bio slepan.
1 da drzi sajlu zategnutu --tako sto ce cim vidi da ti usporavas i da se sajla olabavi ,blago stisnuti kocnicu
2 da pazi da mu sajla za vucu nekim cudom ne pobegne ispod tocka ,tj da ne krati krivine nikako i  da se naoruza strpljenjem i da otvori 4 oci ,najvise na tvoj branik
3 samo polako i vec posle nekoliko semafora cete se izvezbati
Hvala, ovo su odlični saveti. Ipak, još uvek se mislimo da li ipak da zovemo šlep službu. Ustvari njemu je prokuvala rashladna tečnost jer se ventilator nije uključio. Pošto je neiskusan nije obratio pažnju na temperaturu a kada je već video paru ispod haube nije uključio grejanje. Bilo bi najbolje kada bi mu osposobili ventilator ali ne znam ništa o toj hondi.

Van mreže svrle

• Master Member
  • Auto: Skoda Superb II TDI
« Odgovor #12 poslato: Avgust 30, 2011, 02:59:02 posle podne »
Sve su ti ljudi rekli, samo polako. Ti imas jak auto, nece ni osetiti hondu. Ja sam sa mojim polo slepao mecku 124ku pa je sve proslo u najboljem redu, tako da neverujem da ces imati nekih problema. Samo polako, odrzavajte sajlu nategnutu i to je to.
Neprimeren potpis

Van mreže bojan62

• VW Početnik
« Odgovor #13 poslato: Avgust 30, 2011, 03:29:00 posle podne »
Druze moj ti je savet da zovnes slep sluzbu i zavrsisi posao. Ako nije neka relacija van Beograda, nego sa jednog kraja grada na drugi cena bi trebala da je oko 2500-3000 din.Ako nikada nisi slepovao nekog mislim da je ovo bolja varijanta.Ako bas niste pri kinti gleadaj da to izvedete rano ujutru najbolje vikendom tipa 6-7 sati tada ti je najmanja  guzva i najmanje su ti sanse da te murija startuje.

Van mreže Stefan91

• GTIjevi
  • Master Member
  • Auto: mk1
« Odgovor #14 poslato: Avgust 30, 2011, 03:55:05 posle podne »
ako niste nikad slepovali, bolje 2-3000din nego dva branika boodala

od drugara cale kad god slepuje auto mene zove, njemu nece da da   ...jeste jednostavno dok se nesto ne sjebe, posle moze gadno da bude

pre dve nedelje nam je 2 puta pukla kruta ruda, tj. kuka kojom se kaci za auto
oba puta sam jedva stao

ortaci su slepovali sa a4 tek ofarban pug 307 i polupali oba boodala

Van mreže cvijander

• Master Member
« Odgovor #15 poslato: Avgust 30, 2011, 04:04:12 posle podne »
Imas savete i sam odluci .Mene je ortak prvi put slepao(uvek sam ja njega ),ali mi smo imali nekoliko ucesnika tj mog komsiju koji mi je davao savete,on je sedeo samnom (ove koje sam ti ja i napisao dole) i imali smo uvek otvorenu tel liniju .Tako da sam unapred znao gde ce da skrene itd .Meni je bila isto pukla cev za  rashladnu tecnost i mogu ti reci da kocnica mi je 70 posto slabije radila (jer auto nisam smeo da upalim vec samo da imam kontakt zbog volana )i da mi je noga bila stalno na njoj  bicedobro .A oci samo u sajlu i njegov branik  blink.

Van mreže micko

• Master Member
  • Auto: audi A4 TDI avant
« Odgovor #16 poslato: Avgust 30, 2011, 04:05:56 posle podne »
najbolje da pozovete slep jer moze da bude dosta jeftinija varijanta,ma koliko se vama cinilo suprotno,posto vidim da nikada nisi to radio.za slepovanje je potrebno znanje,posebno onom ko sedi u vozilu iza.on je taj koji treba da
1.drzi rastojanje,
2.zategnutu sajlu,
3.da zna kakav ugao da hvata pri skretanju,
4.da se bori sa iskljucenim servo uredjajem za kocenje,
5.da pri zaustavljanju,svojim vozilom koci ono prvo koje ga slepa

to nije neka nauka vec rutina,koju vi nemate.dovoljno je da jedan od vas nema osecaj za tako nesto,pa da vam put prodje u cimanju i kidanju auta i sajle(u najboljem slucaju).

Van mreže dsc64am2

• VW Početnik
« Odgovor #17 poslato: Avgust 30, 2011, 06:13:02 posle podne »
heh, ovo me podseti na moje prvo slepanje, tek par meseci posto sam dobio dozvolu a vozio sam ladu nivu zove buraz zakovo golf 2 kod 1000 ruza (bubanj potok, kruzni put) a treba da se vuce na kosmaj (tresije, kod vasarista) on takodje tek poceo da vozi a naravno znamo kakve su kocnice dvojci kada je ugasena, vukli smo se na konopac, potrajalo je jedno 2h ali se sve super zavrsilo osim sto je jednom zgazio na konopac pa ga otkinuo, uplasio se da ne udari u moj rol bar,mada i nebi bilo neke stete, nivi ne bilo nista a golf je sa uskim branicima tako da i njemu ne bi mnogo falilo. a organi reda i mira su nas samo pitali da li nam treba pomoc, imali smo samo trokut na dvojci i ukljucene migavce na oba auta.

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #18 poslato: Avgust 30, 2011, 06:38:44 posle podne »
zoves slep i platis 3000din i ima da ti odveze auto bilo gde u beogradu i okolini,drugaru je od sumica do borce uzeo 3000din sto ga je odvezo
a ovako slepovanje sa autom usporavas saobracaj i potencijalna si meta da te kazni pandur,to samo negde na otvorenom gde nema stajanja na svakih 10m,po gradu ne
  champ1