Autor Tema: Koje ulje da sipam u Golf 2 (LPG) ?  (Pročitano 16193 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže lubarda

• Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf Mk2 1.6d ; Volvo V90 3.0
Odg: Koje ulje da sipam u Golf 2 (LPG) ?
« Odgovor #20 poslato: Jun 17, 2011, 10:22:17 posle podne »
E pa kao sto su brisk silver lpg u rangu ngk, mozda i bolje, a komad 500d jer se tek probijaju kod nas, tako ima i ekstra kvalitetnih ulja koja nemaju ugovor sa vw-om za preporuku, ali zato imaju atest od vw u kom je preporuka. Taj kroon je odlican, a skuplji je osim zbog kvaliteta, vise zbog duzeg intervala. Imas i castrol i druge proizvodjace sa tim intervalom i cena to prati. Ipak bi u nasim uslovima malo skratio taj preporuceni interval. Otprilike za 20tak posto.

Van mreže svrle

• Master Member
  • Auto: Skoda Superb II TDI
« Odgovor #21 poslato: Jun 18, 2011, 04:08:22 pre podne »
Pa znas kako, ja gledam da menjam nesto ranije, obicno na 12-13 hiljada, e sad sta znam, dosta majstora kaze da to treba jos ranije da se menja, do 10000 max, ja smatram da ako na ulju pise 15000km da ne treba da slusam majstore nego inzenjere koji su pravili to ulje... Kroon inace ne bih ni znao sta je da nema predstavnistvo kod mene, malo sam tada procackao po internetu i video da je to jako ozbiljna firma sto se tice ulja kao i mnogih drugih njihovih proizvoda i za sada sam extra zadovoljan sa tim uljem. Pohvalio bih kad sam vec spomenuo kroon, neki sprej sto imaju za trenutno odmrzavanje stakala, kada se uhvati led na staklima ili smrzne sneg, naprska se i u trenutku se sve pretvara u vodu, neverovatno... Ranije sam cekao po 5-10 minuta da se to raskravi i odrzne a sada u trenutku to resavam sa tim sprejem.  Za svecice ne znam, probacu te brisk LPG pa cu javiti misljenja.
Neprimeren potpis

Van mreže lubarda

• Hero Member
  • Auto: Golf Mk2 1.6d ; Volvo V90 3.0
« Odgovor #22 poslato: Jun 18, 2011, 09:31:39 pre podne »
Citao sam ranije o kroonu, jedan prijatelj, magist. tehnologije ima blog o uljima, analizira ih na sitna crevca jako strucno, pola i ne razumem, a o kroonu samo pohvale. Odosmo daleko od teme.
Edit: prosecan mehanicar o uljima nema pojma.
« Poslednja izmena: Jun 18, 2011, 09:35:13 pre podne od strane lubarda »

Van mreže medium

• Jr. Member
  • *
  • Auto: VW GOLF MK2 1.3 LPG
« Odgovor #23 poslato: Jul 02, 2011, 11:27:17 pre podne »
Ja sam danas zamenio ulje, promenio filter ulja i vazduha.
Sipao sam MOTUL  4000 15w/40.
Auto je Golf 2 benzin-plin.
Pred zimu cu verovatno sipati ono malo redje MOTUL 4100 10w/40.

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #24 poslato: Jul 02, 2011, 01:06:58 posle podne »
e jbg,mehanicar pa da ne zna...  biggrin slusate inzenjere sa etikete,ko zna odakle je ulje i ko ga je pravio,ovde u Srbiji je u 80% slucajeva sve kopija i sve je nizeg kvaliteta i standarda... ulje za gas? svecice za gas? hehehehhe motori "sus",tj "oto" motori su prvenstveno napravljeni da rade na benzin,a svecica moze da ima samo toplotnu vrednost za predvidjeni motor,sagorevanje je sagorevanje i temperatura je ne znatno promenjena,kao i sa uljem,ima svoj viskozitet i svoje "api" i "acea" vrednosti,slobodno se koristi isto ulje koje se i koristilo,jos bolje je sto ce da motor radi sa plinom,posto je mnogo cistiji od benzina,manje se prlja ulje i kad ga ispustis posle 6000km bude kao da si ga juce sipao,no to ne mora da znaci da nema opiljke u sebi... neki kazu plin je suv,pa treba kao to specijalno ulje... a benzin nije suv? kakve to veze ima sa podmazivanjem motora??? svi znamo na kom principu radi "sus cetvorotaktni oto motor" ,klasicna eksplozija u cilindru... explozija je explozija,dal je od plina ili benzina,od prilike je ista...

P.S al sam se prokenjao... hehehehe  lollol

Van mreže medium

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #25 poslato: Jul 02, 2011, 01:17:27 posle podne »
Gagi, tako je.
Klasican marketinski trik. Nema svecica za plin i ulja za plin. Cista farsa !!!

U Nemackoj je drugar uzeo VW Polo.
Fabricki mu je bio ugradjen plin, a svecice standardne kao i za benzin (Bosch u njegovom slucaju), ulje klasicno (na njegovom autu MOTUL 5w/40).  driving

Van mreže svrle

• Master Member
« Odgovor #26 poslato: Jul 02, 2011, 05:42:27 posle podne »
Gagi, tako je.
Klasican marketinski trik. Nema svecica za plin i ulja za plin. Cista farsa !!!

U Nemackoj je drugar uzeo VW Polo.
Fabricki mu je bio ugradjen plin, a svecice standardne kao i za benzin (Bosch u njegovom slucaju), ulje klasicno (na njegovom autu MOTUL 5w/40).  driving

Isti slusaj i sa mojim polom, sto kaze gagi kad menjam ulje kao da sam ga juce sipao.  ;)
Gagi, jel si otvarao nekad motore koji su na plin presli veliku kilometrazu, da nam odgonetnes to sto neki pricaju da je plin stetan za motor i da jede ventile, cilindre i ostale delove u motoru?
Neprimeren potpis

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #27 poslato: Jul 02, 2011, 10:07:39 posle podne »
ma jede djoku...  biggrin biggrin biggrin samo sto je motor cistiji i ima mnogo bolje sagorevanje,nema garezi toliko... jede ventile? mozes misliti... ne razumem kako plin moze da pojede cilindre i ventile? i ventili i cilindar imaju svoje podmazivanje,to nema veze sta se sagoreva u njemu,naravno ne mislim na loz ulja i ostala maziva koja stvaraju naslage(garez) biggrin Kratko receno,ako plin jede cilindre i ventile,benzin ih jede jos vise... biggrin
« Poslednja izmena: Jul 02, 2011, 10:14:49 posle podne od strane Gagi »

Van mreže svrle

• Master Member
« Odgovor #28 poslato: Jul 03, 2011, 02:52:33 pre podne »
mnogi dizelasi sa foruma kazu da je plin sranje i da to unistava motor, posto je plin suv, pojede gumice ventila, lezista ventila se trose ne znam ti ni ja sta sve... A najzesce je kada se napise da je plin tuga kada se ugradi na novija kola posto je to skrnavljenje motora i ostale gluposti...
Neprimeren potpis

Van mreže medium

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #29 poslato: Jul 03, 2011, 09:18:13 pre podne »
Da je LPG toliko los, kao sto neki pojedinci misle, veliki znalci za automobile "nemci" ga uopste ne bi serijski ugradjivali u automobile.
Prema tome, to su ciste gluposti i budalastine !

Tamo ne moze ni kliker da izadje u prodaju, dok se ne ispita u sitna creva, a kamoli jedan automobil.
Svaki pojedinacno se detaljno proverava i testira par dana, mora preci bar 500 km po svim vremenskim uslovima i podlogama, pa se opet vraca nazad u fabriku na proveru i ocitavanje parametara.
Tek nakon toga, ako dobije zeleno svetlo, moze napustiti fabriku.

Van mreže jveselinovic

• VW Početnik
« Odgovor #30 poslato: Jul 03, 2011, 11:30:09 pre podne »
A vidi cuda, ti sto pljuju po gasu na znaju da je OTTO motor napravljen da radi na gas. Tek kasnije su shvatili da moze i na benzin koji je lakse transportovati i cuvati.
A od prvobitnog motora nista epohalno se nije promijenilo. Samo su materijali malo bolji.

Van mreže martinvet

• Jr. Member
  • *
  • Auto: vw golf 4
« Odgovor #31 poslato: Jul 30, 2011, 08:01:55 pre podne »
Ja sipam valvoline 15w40,crna kutija i zadovoljan sam,jer ga ne trosi a zamena na 6-7000,pritom bez dolivanja. Voznja na plin 99,9%,moj cale vozio totalno na plin z128 za vreme inflacije,tad se pretakalo iz kucnih boca i motoru nista,sem sto su dobri ljudi stalno obijali vratanca za rezervoar,pokusavajuci da kradu 1l benzina iz istog.
Zasto prosto,kad moze komplikovano!