Autor Tema: Pomoc golf 4 sdi 2000 god  (Pročitano 4975 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže losmi84

• VW Početnik
Pomoc golf 4 sdi 2000 god
« poslato: Jul 07, 2008, 01:12:47 posle podne »
Imam problem sa golfom 4 sdi 2000 godiste. Auto cima(ostro - ne gusi se, vec kao na benzincu kad probijaju kablovi ili trese korpa) izmedju 1100 - 1700 obrataja(ostro i u beskonacno cima dok god ne predje 1700-1800 obrtaja), na leru radi potpuno normalno i preko 1700 radi potpuno normalno. Hteo bih da pitam da li je neko imao taj problem sa svojim golfom i kako ga je resio?
Da napomenem da sam menjao bosh pumpu, stavljao druge dizne, papucicu za gas, stavljao drugi protokomer, izvadjen katalizator, zapusen EGR i nista se nije promenilo.
Auto trosi do 6 litara ne moz predje 6.1 nema boga posto moram da ga vozim iznad 2000 obrtaja, znaci potrosnja je normalna.
Da napomenem da sam isao u miljardu miliona hiljada cetristo pedeset osam servisa i svi e znas mozda je ovo jel si probao ono. Takodje on nekad cima nekad ne cima i ponasa se potpuno normalno.
Dijagnostika (4-tiri dijagnostike - 4-tiri razlicita mesta gde rade dijagnostiku) nisu pokazale nista, naravno dijagnostika je radjena i dok je auto u pokretu.
Posto imam poslovnu saradnju sa vlasnikom autokomerac-a rekao mi je da u slucaju da ne znaju sta je (posto *stinking* na glupost) zamenice sve i odlomice me koliko god mogu od cene, a to ne bih zeleo.
Da li je neko imao ovakav problem i resio ga da mi otkriju misteriju.
Takodje zanimaju me samo konkretni odgovori/pitanja, ono jel si bio kod ovog ili onog odma da kazem bio sam. Niko od majstora nema 'herca' i znanja da kaze e 'to' ti se pokvarilo... Svi govore probaj ovo probaj ono. I tako ja probavam vec 3 meseca.
Hteo bih da kazem da radim do 5 popodne i svaki moj dan poslednja tri meseca se svodi do 11 uvece na vucaranju po majstorima, apsolutno nista drugo ne radim i to niko ne ume da resi.
Citao sam forume niko nije imao slican problem.

Jako sam zahvalan na svakom odgovoru.

Hvala puno.
« Poslednja izmena: Jul 07, 2008, 01:14:04 posle podne od strane losmi »

SALE GTI

• Gost
« Odgovor #1 poslato: Jul 07, 2008, 01:23:49 posle podne »
E ovako  za početak se predstavi ovde

A verovatno će se naći neko ko zna u čemu je problem.

E sad u

Van mreže losmi84

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Jul 07, 2008, 01:44:09 posle podne »
Citat: SALE GTI
E ovako  za po

SALE GTI

• Gost
« Odgovor #3 poslato: Jul 07, 2008, 01:46:55 posle podne »
Po

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Audi A4 Avant
« Odgovor #4 poslato: Jul 07, 2008, 02:02:48 posle podne »
A jel ti neko pregledao komp, Bosch pumpa je elektronska potpuno i moze biti do kompa da mu je program pobrljavio iako salje dijagnostici da je sve u redu, imas li falsh vazduha u sistemu goriva, jesi li skoro ostajao bez goriva?

Van mreže losmi84

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Jul 07, 2008, 02:29:39 posle podne »
Citat: SALE GTI
Po

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
  • Auto: Golf 5
« Odgovor #6 poslato: Jul 07, 2008, 06:30:37 posle podne »
Moguce da je komp poludeo...

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
« Odgovor #7 poslato: Jul 08, 2008, 12:30:09 pre podne »
Mozda je i auto nekad chipovan losim softverom.

Po tim simptomima izgleda kao da auto nije uzupcen dobro sto je nemoguce ako si prosao toliko majstora.

I jedno pitanje? Jesi li kupio auto u tom stanju ili je kod tebe poceo da zeza?  

Van mreže borko83

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: Passat B 5.5 1.9 TDI
« Odgovor #8 poslato: Jul 08, 2008, 03:44:41 pre podne »
moj ujak je imao taj problem,vucarali smo se kao i ti od servisa do servisa.,Pumpa ti nije dobro remontovana,ne ubrizgava ravnomerno gorivo.apsolutno isti problem smo imali ujak i ja,vrati pumpu na ponovni remont 10000000000% nije dobro uradjen remont.pozzz

pekar

• Gost
« Odgovor #9 poslato: Jul 08, 2008, 01:07:38 posle podne »
Mozda ce neko shvatiti kao glupost,ali reci cu koje iskustvo sam ja imao sa ortakom. radi se o autu opel vektra 1,6D. Krenuli mi za Nis i auto je fino iso,nekih 50 km. svratili na pice i krenuli,e onda je pocelo cimanje,u prvoj brzini auto normalno ide,a kada ga je prebacio u drugoj i trecoj brzini on je cimao secao i neznam sta sve nije radeo,kao da nije imao dobar dotok goriva i to samo u drugoj i trecoj,dok je u cetvrtoj normalno iso kao da nista nije,onda je momak odmah u Nisu promenio filtere,skidao dizne na ciscenje i dijagnostiku je odradeo i nista! da nepricam koliko ga je sve to otkostalo,dok jedan lik nije reko da skinu tockove da pogledaju,ortak prso,jel vi to nas zezate ili sta? Kada su skinuli necete verovati,prednja leva guma na gaznom tragu se napravila,ali bas isto u obliku jajeta,tako da je ona na nekoj odredjenoj brzini kako nailazi na tom delu ispupcenja bukvalno preskakala i davala je takve siptome kao da auto nema dovoljan dotok goriva,i secao je. Stavio odmah nove gume i sve je bilo normalno,mi nismo mogli da verujemo,i da to nisam doziveo i video iskreno receno nebih verovao da zbog guma moze tako da se manifestuje kvar,pa braticu ako su ti gume dosta stare proveri ih za svaki slucaj kod vulkanizera,to te barem nece skupo kostati u odnosu na druge zahvate! Eto to je moje iskustvo koje sam doziveo za ne poverovati!

Van mreže VW-TECH

• Full Member
  • Auto: Seat ibiza 6L TDI
« Odgovor #10 poslato: Jul 08, 2008, 04:07:55 posle podne »
to sto se ovde opisuje lici na davac kolicine goriva koji je u bosh pumpi . bilo je slicnih zezanja na tu temu. dali je na dijagnostici izbacio neki kod greske. postoji tacna procedura ispitivanja.jeste da malo traje ali do sada je uvek pomoglo da se otklione kvarovi.
« Poslednja izmena: Jul 08, 2008, 04:10:05 posle podne od strane vw tech »
Say no to spark plugs!

Van mreže losmi84

• VW Početnik
« Odgovor #11 poslato: Jul 10, 2008, 06:30:51 posle podne »
Citat: borko83
moj ujak je imao taj problem,vucarali smo se kao i ti od servisa do servisa.,Pumpa ti nije dobro remontovana,ne ubrizgava ravnomerno gorivo.apsolutno isti problem smo imali ujak i ja,vrati pumpu na ponovni remont 10000000000% nije dobro uradjen remont.pozzz
Gume nov mishelin kupljene pre 3 - 4 meseca sve cetiri.
Diskovi plocice nove ako to ista znaci...

Citat: vw tech
to sto se ovde opisuje lici na davac kolicine goriva koji je u bosh pumpi . bilo je slicnih zezanja na tu temu. dali je na dijagnostici izbacio neki kod greske. postoji tacna procedura ispitivanja.jeste da malo traje ali do sada je uvek pomoglo da se otklione kvarovi.
Dijagnostika nije izbacila ni jedan kvar.
E sad sto se bosh pumpe tice, neko je pitao gore, kada sam kupio auto to cimanje se nije dogadjalo, a sto se pumpe tice, nosio sam je u BG diesel (na autokomandi) tamo mi radi prijatelj i ne verujem da bi me zajebao... Nakon otvaranja i testiranja pumpe rekao mi je da je pumpa kompletno ispravna od A - S i da ne brinem... e sad sta znam sve je moguce, mada sistemom eliminacije iduci po majstorima probaj ovo probaj ono eliminisao sam i to kao mogucnost... posle toga nosio sam i dizne da se ispitaju... Postoji uvek skuplja varijanta, kupim pumpu zamenim i probam i ako nije prodam je i iscimam se dojaja....
Naravno poznavajuci nase majstore, sve je moguce! Sto kaze nas kolega sa foruma borko83 vrlo je moguce da je nisu dobro remontovali...
« Poslednja izmena: Jul 10, 2008, 06:32:03 posle podne od strane losmi »

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
« Odgovor #12 poslato: Jul 12, 2008, 01:11:24 pre podne »
Reci mi samo u kavkom je stanju motor, trosi li ulje i duva li kad otvoris cep i znas li mozda u kakvom su stanju hidropodizaci ventila?