Pozz svima!
Vlasnik sam golfa mk2 GTI 16v 1990 godište, danas sam se vratio sa puta i tokom putovanja sam imao nekih problema.. Da predjem na stvar.. Pošto sam putovao iz Novog Sada do Tare (nekih 250km) nisam imao problema dok nisam počeo da se penjem na Debelo Brdo.. tu sam primetio da mi auto izuzetno slabo vuče, da gubi brzinu čim se obrtaljka spusti ispod 2500-3000 obrtaja, sve zavisi od uspona... I onda kad sam počeo da se penjem na Taru tu mi dok sam ubrzavao, u drugoj brzini, pri nekih 2000 obrtaja detonira.. i spadne mi crevo sto ide iz K glave u motor, sa sve šelnom (onaj kraj do motora) i tu sam primetio da ima mala pukotina na crevu, gde je stajala šelna.. To sam sanirao koliko sam mogao priručnim sredstvima, malo je izolirka radila, ali sam morao non stop da ga držim u višim obrtajima da ne bi opet detonirao... Ovo mi se nije desavalo pre, opusteno je mogao da se vozi u niskim obrtajima i ubrzavao je kao lud....
Da li neko zna otprilike u čemu je problem? Svaka pomoć i svaki savet su dobrodošli! Hvala!