Autor Tema: MAla pomoc narode.....  (Pročitano 3565 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Srx86

• VW Početnik
    • http://
MAla pomoc narode.....
« poslato: Maj 06, 2008, 01:01:57 pre podne »
Ljudi imam malih problema sa autom.... U pitanju je Jetta 1990 1.6 b automatic......

Promenio sam karburator sa poluelektricnog na obican, stavio sam sportski zadnji lonac.... Imam brdo problema sad..... Cesto mi puca izduvna grana izmedju srednjeg i zadnjeg lonca.... imam knedle.... kad nabodem gas on krene da trokira pa tek onda primi gas.... ne ide kao sto je isao itd.... Da li tu karburator ima veze sa trokiranjem?  Da li je zadnji lonac mali (390mm i grana se u dve cevi)  ili ne znam sta vise......

Sta jos tu moze da bude izludeo sam vise od ovoga......

Hvala Svima Unapred......

Van mreže tasa

• Full Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: passat b6 2.0tdi
MAla pomoc narode.....
« Odgovor #1 poslato: Maj 06, 2008, 01:34:38 pre podne »
Ako ti se nije desavalo pre menjanja karba, onda ti je karb.
Nego sto si skinuo svoj karb???
Dzaba ti 100 konja, kada je magarac za volanom :-)))

Van mreže DANDY

• Sr. Member
MAla pomoc narode.....
« Odgovor #2 poslato: Maj 06, 2008, 02:02:42 pre podne »
ako puca i trokira velia je sansa da ti je smjesa prebogata gorivom ili da ti neka svjecica ne radi kako treba pa sjesa se aktivira tek kad izadje vani,
provjeri svjecice i kablove za pocetak....razvodnu ruku i ostalu elektriku
Vozi sigurno.......vozi TENK
www.vw-club.rs

Van mreže Srx86

• VW Početnik
MAla pomoc narode.....
« Odgovor #3 poslato: Maj 06, 2008, 01:34:45 posle podne »
Citat: tassa
Ako ti se nije desavalo pre menjanja karba, onda ti je karb.
Nego sto si skinuo svoj karb???

Morao sam Imao je taj poluelektricni karburator koji nije mogao da se nasteluje..... trosio je ko djavo.....

Citat: DANDY
ako puca i trokira velia je sansa da ti je smjesa prebogata gorivom ili da ti neka svjecica ne radi kako treba pa sjesa se aktivira tek kad izadje vani,
provjeri svjecice i kablove za pocetak....razvodnu ruku i ostalu elektriku

Provericu to.....
Ja sam merio kompresiju na motoru.... 9, 9, 6, 9

Kapu i ruku sam stavio novu, ma da cu da probam da vratim na staru.... posto ovi turski delovi umeju da zezaju..... Karburator sam CEO servisirao kad sam ga stavljao..... Vise sam izludeo.....

Ali Jos mi nije jasno zasto mi puca auspuh izmedju sredjeg i zadnjeg lonca.....  To jos ne mogu da skapiram.....

Van mreže VW-TECH

• Full Member
  • Auto: Seat ibiza 6L TDI
MAla pomoc narode.....
« Odgovor #4 poslato: Maj 06, 2008, 07:32:55 posle podne »
a koji je to obican karburator? vagenov ili neka budzevina ala jugo?
Say no to spark plugs!

Van mreže Srx86

• VW Početnik
MAla pomoc narode.....
« Odgovor #5 poslato: Maj 07, 2008, 06:59:56 posle podne »
Citat: vw tech
a koji je to obican karburator? vagenov ili neka budzevina ala jugo?

Ma nije nikakva budzevina.... Karburator sa golfa dvojke 1.6..... Samo sto sam ja imao taj poluelektricni pa je radjena prerada na taj obicni....

Van mreže tasa

• Full Member
MAla pomoc narode.....
« Odgovor #6 poslato: Maj 07, 2008, 07:43:16 posle podne »
Kolika ti je bila potrosnja po gradu, a koliko otvoreno,
reda velicine, kod mene je na dvojci pot. bila 8,5 grad, otvoren 6, pricam za benzin,
a na plin 10 i 7 l.

Van mreže Srx86

• VW Početnik
MAla pomoc narode.....
« Odgovor #7 poslato: Maj 07, 2008, 10:34:05 posle podne »
Kolika ti je bila potrosnja po gradu, a koliko otvoreno,
reda velicine, kod mene je na dvojci pot. bila 8,5 grad, otvoren 6, pricam za benzin,
a na plin 10 i 7 l.

Pazi kod mene je sad potrosnja oko 10, 11 moje voznje po gradu....... na otvorenom oko 8....

Ali ja ga vozim malo zustrije....

Sad vise nemam pojima sta mu je 3 puta sam radio karburator.... ne verujem da je on.....
za mesec dana 4 puta mi je puko auspuh izmedju srednjeg i zadnjeg lonca.... gledao sam danas nije zapusen zadnji..... Ne znam sta mu je i sta da radim.... ni kod kog majstora da ga teram.... niko ne moze da mu ustanovi sta mu je.... ne kraju ce da mi pukne film ima da skupim 500e i da uradim ceo motor i struju i sve zivo... ili cu da kupim nov motor  

Van mreže tasa

• Full Member
MAla pomoc narode.....
« Odgovor #8 poslato: Maj 08, 2008, 01:50:47 pre podne »
Rekao si da ti puca izmedju, jel se raspadne, jel cev pukne uzduzno, jel ti puca kao detonacija, i koliko cesto?

Van mreže Srx86

• VW Početnik
MAla pomoc narode.....
« Odgovor #9 poslato: Maj 08, 2008, 01:52:09 posle podne »
Rekao si da ti puca izmedju, jel se raspadne, jel cev pukne uzduzno, jel ti puca kao detonacija, i koliko cesto?

Jednostavno se probusi..... i to na svakih da kazem 10 do 15 dana.... izmedju srednjeg i zadnjeg na cevi........ muka mi je vise da ga krpim i bacam pare bzvz..... ne znam zbog cega moze......

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
MAla pomoc narode.....
« Odgovor #10 poslato: Maj 08, 2008, 06:50:32 posle podne »
Ubaci malo duze pzrce nove cevi na mestu gde puca, nemoj samo da okrpis nego iseci 15-20 cm i ubaci novo parce, verovatno je cev matora i otanjena pa nevredi krpiti.

A sto se tice karburatora probaj da dostelujes smesu i kakav ti je filter vazduha?

Van mreže VW-TECH

• Full Member
  • Auto: Seat ibiza 6L TDI
MAla pomoc narode.....
« Odgovor #11 poslato: Maj 08, 2008, 11:15:44 posle podne »
e pade mi na pamet , da li si menjao t-starter on obicno oce da pravi knedle i sl.
Say no to spark plugs!

Van mreže Srx86

• VW Početnik
MAla pomoc narode.....
« Odgovor #12 poslato: Maj 09, 2008, 03:09:32 pre podne »
Citat: KOSTA
Ubaci malo duze pzrce nove cevi na mestu gde puca, nemoj samo da okrpis nego iseci 15-20 cm i ubaci novo parce, verovatno je cev matora i otanjena pa nevredi krpiti.

A sto se tice karburatora probaj da dostelujes smesu i kakav ti je filter vazduha?

Probacu da izbacim sredji lonac.... mislim da mi on sve gusi......

a sto se tice karburatora.... ja licno ne znam da ga stelujem..... jednom mi je bio nastelovan tako da mi u brzini radi na 700 rpm to mi nikako nije odgovaralo......
sad je nastelovan da u brzini radi na 900 rpm..... a u leru na 1100.... to je normalno.... moguce da se rastelovao..... ali kako tako brzo tek sto sam ga uradio.....    mozda mi je majstor los pa ne zna da ga podesi.....

Citat: vw tech
e pade mi na pamet , da li si menjao t-starter on obicno oce da pravi knedle i sl.

Jooj... ja ne znam sta je t-starter....... gde se on nalazi cemu sluzi.....???????

Van mreže banderash

• Sr. Member
  • vw builds cars-others just try to do it
MAla pomoc narode.....
« Odgovor #13 poslato: Maj 10, 2008, 06:07:29 posle podne »
prvo moras da proveris kod tog karburatora koji si stavio koje dizne ima na njemu
znaci da li na prvom grlu ima vecu ili manju diznu nego sto tebi treba pa te to malo zeza dalje---sad ima tu fora i fora---mora da se provere i membrane i to ne samo membrana automatskog sauha vec i ostale najbolje je da ostavis poruku sa modelom karburatora i sa oznakom motora pa da ti pomognem malo vise---da li ti je majstor gledao dizne,promere na njima,da li su dobre----javi pa cu da se  malo raspitam -----a cev auspuha jbg menjaj celu
DRIVE IT WITH PRIDE

Van mreže Srx86

• VW Početnik
MAla pomoc narode.....
« Odgovor #14 poslato: Maj 17, 2008, 07:32:40 posle podne »
Citat: banderash
prvo moras da proveris kod tog karburatora koji si stavio koje dizne ima na njemu
znaci da li na prvom grlu ima vecu ili manju diznu nego sto tebi treba pa te to malo zeza dalje---sad ima tu fora i fora---mora da se provere i membrane i to ne samo membrana automatskog sauha vec i ostale najbolje je da ostavis poruku sa modelom karburatora i sa oznakom motora pa da ti pomognem malo vise---da li ti je majstor gledao dizne,promere na njima,da li su dobre----javi pa cu da se  malo raspitam -----a cev auspuha jbg menjaj celu

Uspeo sam da resim do nekle problem.....
Izbacio sam srednji lonac i resio problem sa auspuhom....

na karburatoru je naprslo neko crevo pa je vukao vazduh.... sad je do nekle ok...
Skoro je bio servisiran CEO karburator.... Desava mu se ponekad da ima knedle na niskim obrtajima..... za sad moze i ovako da se vozi......

Hvala Puno na savetima.......

Sad polako pripremam kes da obradim glavu i da ubacim manuelca....
Mislim da ce to resiti svaki moj problem.....

Van mreže tasa

• Full Member
MAla pomoc narode.....
« Odgovor #15 poslato: Maj 18, 2008, 02:57:00 posle podne »
Ako imas knedlicu, jesi li menjao filter goriva, kod mene se zaprljanos manifestovala knedlom, stisnem gas, on kao razmisli i jurne