majeste tacan podatak da golfovi trose od 0.7-1.3l ali na 10 000 km,,,,ne znam odakle vam podatak da je to na 1000.....
drugar potrosnja od 1l na 1000km, znaci 10l na 10 000 km,,,pa onda nema potrebe nikad ni da mijenjas ulje....
pa moj motor kada sam ga uzeo davne 2000 godine, trosio je oko 700 grama na 10 000 km,,,a 1.6 td...e jesenas je dosao do potrosnje od 1l na 500 km, pa i vise, i otisao je u zaoborav....
a u svakom slucaju prvo zamijeni ulje, jer ulje kome isticu resursi tj ukoliko ne znas kada je mijenjano razrjedjuje se i naravno da vise trosi, uzmi prvo zamjenu pa onda mjeri koliko trosi...
eh da i otidji premjeri kompresiju, ona ce ti mnogo toga reci, to sto ne duva na cepu,i sto pali ko mina,,zaboravi,,,evo ja cu se opet vratiti na moj motor koji je sada u shupi,,,pali ko mina, ide ko zmaj, cep ne mrda,,,,a ulje sasipa ko da drzavno trosi...karike proljetos mijenjao, obradio cijelu glavu, sve sredio, ali 400 000 presao,,,nema mu spasa...jos pod mojom nogom, koja bas i nema milosti sa papucicom gasa.,.....
ne kazem naravno da je to slucaj sa tvojim motorom, ali provjeri prvo kao sto rekoh zamijeni ulje...i premjeri kompresiju, bar znas sa cim imas posla (mjerenje kompresije ti je od 1000=2000 din