Autor Tema: Potrebna pomoc u vezi potrosnje ulja  (Pročitano 4343 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže marinko1987

• VW Početnik
    • http://
Potrebna pomoc u vezi potrosnje ulja
« poslato: Februar 15, 2008, 08:38:36 posle podne »
Pre 20 dana sam kupio Golf Mk4, 1.9sdi pa sam u velikoj dilemi. Na satu je presao 209000, ali motor uopste ne duva, cep se moze slobodno skinuti i nista nema, nema crnog dima po svemu tome motor je odlican, ali vec na nekih 1500 predjenih kilometara potrosio je skoro pola litre ulja, da li je to normalno? Negde sam procitao da je uobicajno da noviji motori trose ulje fabricki jer tako duze sluze. Unapred zahvalan na svakoj pomoci

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #1 poslato: Februar 15, 2008, 09:21:10 posle podne »
Pozdrav, druze. Ne bi bilo lose da se predstavis u Predstavljanje clanova. Sto se tice pitanja mislim da je to normalna potrosnja. Ako hoces da postavis jos neki post potrazi po sajtu malo i videces na kom mestu da postavis svoje pitanje, odgovor ili nesto slicno.

Van mreže David G60

• Sr. Member
« Odgovor #2 poslato: Februar 17, 2008, 08:29:45 posle podne »
Najbolje bi bilo da to izmeris kada je ulje novo i sa njim predjes 1000km, pa onda vidis kolika ti je potrosnja ulja i sve do 1l/1000km je podnosljivo, stim sto ako tih 1000km nije otvoren put sa punim gasom jer tada auto moze da potrosi vise ulja nego li normalno pogotovo ako je ulje losijeg kvaliteta

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
« Odgovor #3 poslato: Februar 17, 2008, 08:39:36 posle podne »
Pola litra na 1500 km nije nista, Nemci kazu da je do 1l(za neke modele i do 1.3l) na 1000km sve ok. I ja sam imao slicnu dilemu, doduse na dvojci sa turbinom, meni trosi oko 0.8, ali bio sam do majstora koji je inace bas upucen u golfove i strucan, rekao mi je da je to normalno za dizele. Kao sto je rekao David G60, vazno je kako vozis, ja ga ne spustam ispod 2000 obrtaja, pa mi i zbog toga trosi.
« Poslednja izmena: Februar 17, 2008, 08:40:58 posle podne od strane Madison »

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
« Odgovor #4 poslato: Februar 18, 2008, 12:12:34 pre podne »
Mislim da je to mnogo za motor bez turbine. Jesi li gledao dali negde curi, ako neduva?

Van mreže Turbo

• Master Member
  • Auto: Passat B6
« Odgovor #5 poslato: Februar 18, 2008, 01:06:01 pre podne »
Prvo zamijeni ulje, ko zna sta je tu nasuto.

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
« Odgovor #6 poslato: Februar 18, 2008, 11:47:15 pre podne »
Ja ipak mislim da to i nije bas mnogo za auto koji je presao 200 000km    U svakom slucaju, ako si ga skoro uzeo, bolje zameni filter i ulje, pa vidi kako ce biti.

Van mreže borko83

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: Passat B 5.5 1.9 TDI
« Odgovor #7 poslato: Februar 19, 2008, 04:08:57 pre podne »
Princip rada dizela jeste potrosnja ulja.bez sagorevanja ulja dizel masina bi izgorela.
moj rodjak vozi golfa V 2.0tdi,kupio ga je u salonu,na 1000 km potrosi 1L ulja, i to je sasvim normalno,nazalost ja sam student prava pa neumijem da ti objasnim detalje oko potrosnje ulja ali svaki masinski inzinjer ce ti reci da dizel MORA da trosi nenormalno puno ulja da bi funkcionisao,pogotovo turbo masine koje su u stanju da ako ih forsiras doguraju i do 2L na 1000 km,i to je sasvim sasvim normalni,svaki iole ozbiljan serviser ce ti to reci,a na kraju krajeva uzmi literaturu od golfa i tamo ces naci kolika je fabricka propisanost potrosnje ulja,za golfa dvojku 1.6TD je od 0.8 L do 1.5L na 1000  km ,ovi podaci su iz njegove knjige,tako da,sipaj kvalitetna ulja,uvijek mijenjaj filter kada mijenjas ulje i ne brini,srecno
pozzzz

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
« Odgovor #8 poslato: Februar 20, 2008, 02:12:10 posle podne »
@ borko83
Tako je borko, konacno da se neko slaze sa mnom!!!

Van mreže David G60

• Sr. Member
« Odgovor #9 poslato: Februar 21, 2008, 12:16:51 pre podne »
Mislim da malko gresite, jer sta se radi kada predje 1,5l? GENERALNA!!! kada je motor totalno zdrav on gotovo i da netrosi ulje, i vremenom krene pomalo, sto vise prelazi to vise trosi, opadanje kompresije posledica trosenja karika (kompresione, brisajuce i mazajuce karike), sto znaci da pocinje i da trosi ulje. U razradi je normalno da potrosi malo ulja dok se delovi ne adaptiraju jedni na druge, a fabrika je napisala do 1,5l jer to je neka tolerancija pri kojoj se smatra da taj auto jos moze da pali i da se u motoru neprave velike stete, sve preko toga se smatra za motor
da je za generalnu.

Van mreže DANDY

• Sr. Member
« Odgovor #10 poslato: Februar 21, 2008, 01:34:57 pre podne »
majeste tacan podatak da golfovi trose od 0.7-1.3l ali na 10 000 km,,,,ne znam odakle vam podatak da je to na 1000.....
drugar potrosnja od 1l na 1000km, znaci 10l na 10 000 km,,,pa onda nema potrebe nikad ni da mijenjas ulje....
pa moj motor kada sam ga uzeo davne 2000 godine, trosio je oko 700 grama na 10 000 km,,,a 1.6 td...e jesenas je dosao do potrosnje od 1l na 500 km, pa i vise, i otisao je u zaoborav....
a u svakom slucaju prvo zamijeni ulje, jer ulje kome isticu resursi tj ukoliko ne znas kada je mijenjano razrjedjuje se i naravno da vise trosi, uzmi prvo zamjenu pa onda mjeri koliko trosi...

eh da i otidji premjeri kompresiju, ona ce ti mnogo toga reci, to sto ne duva na cepu,i sto pali ko mina,,zaboravi,,,evo ja cu se opet vratiti na moj motor koji je sada u shupi,,,pali ko mina, ide ko zmaj, cep ne mrda,,,,a ulje sasipa ko da drzavno trosi...karike proljetos mijenjao, obradio cijelu glavu, sve sredio, ali 400 000 presao,,,nema mu spasa...jos pod mojom nogom, koja bas i nema milosti sa papucicom gasa.,.....

ne kazem naravno da je to slucaj sa tvojim motorom, ali provjeri prvo kao sto rekoh zamijeni ulje...i premjeri kompresiju, bar znas sa cim imas posla (mjerenje kompresije ti je od 1000=2000 din
« Poslednja izmena: Februar 21, 2008, 01:40:14 pre podne od strane DANDY »
Vozi sigurno.......vozi TENK
www.vw-club.rs