Autor Tema: Trese kada treba prebaciti Automatik  (Pročitano 8669 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ika le

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 5 1,9tdi
Odg: Trese kada treba prebaciti Automatik
« Odgovor #20 poslato: Decembar 01, 2012, 12:01:16 posle podne »
 to je taj senzor kao sto kaze acca i ja imam taj probelem i to je taj senzor temperature tako i pokazuje na dijagnostici ,nego pomozite gde u mojoj blizoj okolini ima neki dobar servis za ove automatske menjace da odem i to lepo iskontrolisem ????

Van mreže kadi

• Hero Member
  • Auto: Merida XT edition
« Odgovor #21 poslato: Decembar 01, 2012, 01:36:35 posle podne »
ovo mi mirise na pocetak kraja wacko,daj boze da gresim,slican problem smo imali kod mene u firmi,istina bio je 1,9 motor,dok jednog dana u R nije hteo ni da  pomeri,ko da je u P boodala,pa sledeceg nije hteo da salta  u rucnom modu ,a poceo je bas tako da streca pri saltanju,sve promenjeno bilo al nista nije pomoglo,promenjen menjac na kraju,tipicno za vw-audi automatike
Nema gazde bez stomaka i auta bez sestaka  ;)

Van mreže checky

• VW Početnik
  • Auto: Vw Polo 6N 1.4; Astra G 2.0DI;
« Odgovor #22 poslato: Decembar 01, 2012, 01:54:26 posle podne »
vozi ti njega sad malo tako, eventualno promijeni taj senzor (ako ti je do njega uopste), po svemu sta si uradio, trebalo bi ili da ti crkne ili da ga unormali. problem kod crnog, muljavog i loseg ulja (ono kad sam ti rekao ako je takvo, ne mijenjaj ga) je taj sto se kad ti stavis novo ulje ono je posle rijetko i pumpa nabija pritisak, a ne moye da ga nabije (tad se ostavlja staro ulje i sipa aditiv), medjutim, kad si ga vec promijenio, vozi ga da on dobro prodje kroz sistem, ako ti se u roku od 3-4 dana ne stabilizuje to, onda jebi ga... moye da bude svasta... zajebane su to stvari, a kod nas nema ko to radi dobro i pritom da zna sta radi... sanse su ti 50/50... evo, daj boze da je sitnica u pitanju, ali...

Van mreže mrtomyli

• VW Početnik
  • Auto: Passat 5+
« Odgovor #23 poslato: Decembar 01, 2012, 05:01:08 posle podne »
Drug gdje dodje taj senzor?
Veni, vidi, vici

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #24 poslato: Decembar 01, 2012, 05:07:34 posle podne »
ne mogu da se setim tacno gde stoji, odes lepo na dijagnostiku i proveris, zapamtio je gresku siurno
  champ1

Van mreže mrtomyli

• VW Početnik
« Odgovor #25 poslato: Decembar 01, 2012, 11:18:10 posle podne »
odem odma u ponedjeljak da vidim gdje dodje to i da promijenim ako bude do njega, ali 90% da cu trenutnog passata 2.5 v6 tdi 4motion karavan highline zamijeniti za 2.8 v6 30v benz+lpg atestiran isto 4 motion i highline automatic tiptronik. da li je taj model benz+lpg bolji od ovog navedenog. Kad smo vec u pola diskusije. Lp svima..

PS. sto se mjenjaca tice ja sam svom reparaturu napravio i dobio garanciju na godinu dana kostalo me je 1800 km, i auto se ne moze prepoznati kako je dobro u odnosu na to kad je mjenjac bio u losem stanju. uredno je prebacivao i sve je bilo uredu dok nije izbacio ulje.
Veni, vidi, vici

Van mreže mrtomyli

• VW Početnik
« Odgovor #26 poslato: Decembar 05, 2012, 10:51:08 posle podne »
ACCA - točno ste rekli sto je sam sebi dodavao povremeno gas, otisao je bio senzor za temperaturu rashladnog sredstva, a nalazi se s lijeve strane bosch-pumpe naravno kad stojite ispred auta ja sam ga osobno sam promijenio i zatim otisao na dijagnostiku sada je sve uredno.  clap Sada auto ljepse radi i puno je mirniji. Za nepovjerovati koliko moze znaciti taj senzor od temperature.
Veni, vidi, vici