Zdravo,
Ne bih li vratio u sebe strast prema autima (vozim novu kiu sorento zbog porodice pa me razumite), ispunio sam sebi merak i kupio golfa 1 TAS 1.3 '81 godiste. Kia je otisla na parking vanjski a gospodin je zauzeo mjesto u garazi. Osim sto mi se svidio na prvi pogled i osim sto imam zelju da ga koliko toliko vratim u fabricko stanje ili stanje nalik fabrickom , za bilo sta vise apsolutno nemam pojma. Za sva ozbiljnija pitanja sam nasao mehanicara, pitanja za vas forumase su: moze li se naci kakva literatura o odrzavanju? Gdje kupiti djelove , ima li logike zapaliti do bosne , znate li nekog tamo ko drzi otpad specijalizovan za ovu pricu? Auto je restauriran vec do nekog nivoa, ono sto ja kao laik mogu da primijetim od falinki je da je zakucao brojac kilometara, da se vrata gepeka ne zatvaraju, neke zabice ne drze lajsne bocne, fali mi osvjetljenje kabine, treba promijeniti zadnju policu, retrovizoru vozaca vjetar mijenja poziciju , nema otpor kao onaj na suvozacevim vratima, farovi daju samo poziciju a ne kratka. Limarija je komplet uradjena i lakiranje, nebo i podovi fabricki, sjedista mijenjan tapacirung. Auto je registrovan do maja, prosao je tehnicki iz prve , iako je rigorozan (kod nas je u CG doslo prije neku godinu sve ono sto je kod vas ove oko tehnickog pregleda). Instalacija struje je izmijenjena , pali kao mina. vrata se zatvaraju malim prstom. O motoru , mjenjacu kvacilu nemam pojma , ne skripi nista, ne lupa ne trese, drzi pravac. Evo i slika, zuti je komsijin, taj je vec prica za sebe...