Autor Tema: shiber cvili  (Pročitano 2451 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Peki1980

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
    • Seat grupa Srbija
  • Auto: Seat leon st 1.6tdi
shiber cvili
« poslato: Jul 10, 2007, 11:32:29 pre podne »
dakle vako, prilikom otvaranja i zatvaranja fabrichkog shibera na mom golfu trojci, chuje se ponekad neko kao cviljenje, i to najvishe kad ga otvaram na gore , a ono klasichno kad ga uvuchem unutra skroz da bude bash rupa onda se nechuje bash tako. skoro mi je neko rekao da se tu neshto podmazuje, i da ima specijalna mast za to. moje pitanje je shta se podmazuje,koja je to mast koju treba da namazem, gde ima da se kupi, i koliko odprilike koshta ?

Van mreže admin

• Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
  • Auto: Audi Q8
shiber cvili
« Odgovor #1 poslato: Jul 10, 2007, 02:44:06 posle podne »
I meni je to skripelo od kad sam uzeo auto pa dok ga nisam prodao.. nisam imao nikakvih problema samo eto taj zvuk.. mada kod mene nije bilo bas mnogo jako... pa ja mislim obicno neko ulje ili mast.. po sini tj klizacu i onom sranju shto ga dize ka gore isto sipkica neka ako se dobro secam

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
  • Auto: Golf 5
shiber cvili
« Odgovor #2 poslato: Jul 10, 2007, 11:45:23 posle podne »
Nema tu specijalna mast! Uzmi obicnu mast za podmazivanje,moze graficka mast,nije skupo.Otvori siber skroz i videces sine sto po njima klize siber,namazi sine i sve pomicne delove na siberu,pa probaj par puta.
« Poslednja izmena: Jul 10, 2007, 11:46:29 posle podne od strane Rogi »

Van mreže Peki1980

• VW Početnik
    • Seat grupa Srbija
  • Auto: Seat leon st 1.6tdi
shiber cvili
« Odgovor #3 poslato: Jul 11, 2007, 12:21:03 pre podne »
Citat: Rogi
Nema tu specijalna mast! Uzmi obicnu mast za podmazivanje,moze graficka mast,nije skupo.Otvori siber skroz i videces sine sto po njima klize siber,namazi sine i sve pomicne delove na siberu,pa probaj par puta.

e ali pazi, da nagalsim da se to chuje najvishe kad ga podizem na gore (boze kakav nam je jezik, ljudi ce svashta da pomisle heheh) elem , kad stisnem ono dugme da se podigne na gore onda se chuje tako neki zvuk kao cviljenje a kad uradim ono samo klasichno da udje unutra da napravim rupu na krovu onda se mogu reci nechuje.

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
  • Auto: Audi A4 Avant
shiber cvili
« Odgovor #4 poslato: Jul 11, 2007, 10:17:13 pre podne »
sve jedno je, verovatno ti je sajla suva posto ide u krajnji polozaj kada otvara na gore. Mozda je i sama sina suva po kojoj klize plastika nosaca sibera. Samo ti to podmazi sa grafitnom mascu i ne bi trebalo da bude problema.