Autor Tema: central unit daljinskog zakljucavanja  (Pročitano 7182 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Zgemba

• VW Početnik
central unit daljinskog zakljucavanja
« poslato: Jul 25, 2010, 02:26:24 posle podne »
tema je koliko vidim vec verovatno obradjivana, ali ne i ovo sto ja imam da pitam, naime, nigde ne mogu da nadjem semu centralne brave i gde se nalazi centralna jedinica centralne brave. Naime auto ima fabricku centralnu bravu, a ja sam hteo da sve to prikljucim na daljinac preko tog modula. E sada moje pitanjee je kako to da spojim i gde se nalazi ta centralna jedinica Centralne brave? i da li kada nedjem to, mogu da prespojim da mi se posebno otvara gepek a posebno vrata? Sada trenutno,kada otkljucam voazceva vrata sve se otkljuca i isto kod zakljucavanja... blabla
Il se ženi il tamburu kupi, u nešto se udarati mora!

Van mreže Djole DMC

• Master Member
  • Pol: Muškarac
Odg: central unit daljinskog zakljucavanja
« Odgovor #1 poslato: Jul 25, 2010, 05:37:13 posle podne »
neko je izbacivao semu ovde, ali ne znam gdee..
Sema je mnooogo prosta, imas tri zice koje idu iz vrata u kompresor i to je to. Crvenu je stalni + a druge dve (mislim da su crveno-bela i crveno-plava) salju signal za zakljucavanje odnosno otkljucavanje...

aleexis

• Gost
« Odgovor #2 poslato: Jul 26, 2010, 12:38:23 pre podne »
pa ako je fabricka centralna...onda je na vakum
centrala je ispod levog stop svetla(kad se auto gleda od nazad) u gepeku

a kod mene je spojeno,tako sto motoric od centralne(na struju) prikacen za fabricki(na vakum) (u vozacevim vratima) i on na centralu od daljisnskog
tako da kad zakljucam,prvo odradi taj naknadni,povuce fabricki,pa on zakljucava sve u krug

Van mreže Zgemba

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Jul 26, 2010, 10:33:49 pre podne »
pa ako je fabricka centralna...onda je na vakum
centrala je ispod levog stop svetla(kad se auto gleda od nazad) u gepeku

a kod mene je spojeno,tako sto motoric od centralne(na struju) prikacen za fabricki(na vakum) (u vozacevim vratima) i on na centralu od daljisnskog
tako da kad zakljucam,prvo odradi taj naknadni,povuce fabricki,pa on zakljucava sve u krug

jeste frabrička je centralna, znači po ovome što si ti rekao trebao bih da stavim modul za daljinsko zaključavanje tu negde kod zadnjeg stop svetla što mu dođe da bi trebalo i da izvučem instalaciju do gepeka (mislim na kablove koji napajaju modul za centralnu? 

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #4 poslato: Jul 26, 2010, 10:44:24 pre podne »
Modul mozes da stavis negde ispod table. Zice koje daju signal za otkjucavanje/zakljucavanje mozes da povezes i u prednjim vratima. Dzek se nalazi u prednjim vratima.

Van mreže Zgemba

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Jul 26, 2010, 10:56:56 pre podne »
Modul mozes da stavis negde ispod table. Zice koje daju signal za otkjucavanje/zakljucavanje mozes da povezes i u prednjim vratima. Dzek se nalazi u prednjim vratima.

to sam skontao,ali da li kada prikacim modul na taj dzek u prednjim vratima cu moci da odvojim zkljucavanje vrata od zakljucavanja gepeka? misslio sam da odvojim posebno gepek,posebno vrata (2vrata)

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #6 poslato: Jul 26, 2010, 10:58:32 pre podne »
MOldul ide iza table osiguraca, tu imas beli konektor sa tri zice koje idu iz vrata, na njih se povezuje instalacija...

Ne moze da se odvoji gepek na vakumskoj CB. Zasto bi to radio?

Van mreže Zgemba

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Jul 26, 2010, 11:07:49 pre podne »
MOldul ide iza table osiguraca, tu imas beli konektor sa tri zice koje idu iz vrata, na njih se povezuje instalacija...

pa mislio sam da od gepeka napravim onaj CLEAN izgled i da se prespoji sajla sa brave na onu polugicu koja otvara i zatvara gepek, sto bi znacilo da kada bih ga otvarao i zatvarao na daljinski, morao bih svaki put da dignem i spustim gepek da bi se zatvorio

Van mreže Zgemba

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Jul 26, 2010, 11:17:03 pre podne »

e da znaci da se oprostim od te opcije sa posebnim otvaranjem gepeka?

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #9 poslato: Jul 26, 2010, 11:22:58 pre podne »
Pitaj Madisona on je to odradio kod sebe. Nije tesko da se odradi.

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #10 poslato: Jul 26, 2010, 11:27:00 pre podne »
Za to mora da se ugradi jedan motoric u gepek, na daljincu imas posebno dugme kojim otvaras gepek.  Lako je da se uradi, iskoristis instalaciju od zadnjeg brisaca, prevezes na el. motor i to je to...

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
« Odgovor #11 poslato: Jul 26, 2010, 11:37:54 pre podne »
Ma da, auto zakljucavaj na fabricku vakum centralnu a gepek otvaraj na struju pomocu motorcica, najbolje resenje.

aleexis

• Gost
« Odgovor #12 poslato: Jul 26, 2010, 12:40:11 posle podne »
tako sam ja uradio...i radi posao...
samo moras da zapusis crevo koje vodi do gepeka,jer ti nece raditi centralna ako ostane otvoreno

Van mreže mujo_g1

• Sr. Member
« Odgovor #13 poslato: Jul 26, 2010, 01:54:36 posle podne »
ja sam veoma prostim (seljackim) nacinom uradio to da otkljucavam na daljinski, naime vozilo je kia sephia 99 i imala je daljinac ali je izgubljen pa je prespojena ta opcija, znaci na kljuc na vozaceva vrata se sve otvaralo, da ne bih cackao oko struje ipak je to japanac, lepo sam uzeo centralnu sa daljincem i jedan motoric, motoric sam vezao na sipkicu za zakljucavanje na vozacevim vratima i centralu uredno povezao tako da kad otkljucam daljincem, novi motoric gurne sipkicu a  sipkica ode gore/dole tako se redom sva vrata otkljucaju/zakljucaju. jes seljacko ali funkcionise ;)
NORTH SIDE TEAM Subotica

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #14 poslato: Jul 26, 2010, 02:01:36 posle podne »
ne bih cackao oko struje ipak je to japanac,
    tapsac  bicedobro

Sreca pa motoric nije skup  biggrin

Inace na svim koreancima koji nemaju CB mora da se ugradjuje motor u leva vrata jer imaju samo prekidac...

aleexis

• Gost
« Odgovor #15 poslato: Jul 26, 2010, 03:00:11 posle podne »
lepo sam uzeo centralnu sa daljincem i jedan motoric, motoric sam vezao na sipkicu za zakljucavanje na vozacevim vratima i centralu uredno povezao tako da kad otkljucam daljincem, novi motoric gurne sipkicu a  sipkica ode gore/dole tako se redom sva vrata otkljucaju/zakljucaju. jes seljacko ali funkcionise ;)
pa tako je kod mene... zato i ne kontam sta ovi pominju dzekove i neke za*ebancije... ;)

Van mreže Zgemba

• VW Početnik
« Odgovor #16 poslato: Jul 26, 2010, 03:14:41 posle podne »
koji ste kraljevi, šta vam sve ne pada na pamet,razmišljajte o biznisu, ono kao Pimp my ride... i da samo budžite dvojke... clap i meni to sa posebnim motoricem za gepek zvuci dosta primamljivo, čak sam to i radio na prošlom 1.3ccm golfu koji sam prodao i kupio GTI, i kupac nije mogao da veruje kada sam mu pokazao da gepek (koji mi je mehaničar preradio u CLEN) otvaram tako što ručicu brisača pomerim u napred  lollol i još čovek bio stariji kupac lollol.. E da a kako da onda nađem tu instalaciju od brisača i prespojim na neki taster, i da sve to povežem na modul, jer kada sam na 1.3ccm hteo da otvorim gepek, morao sam da dam kontaktz, upalim brisač i odmah isključim auto, ne bi li mi non stop radio elektro motor boodala lollol lollol

Van mreže Zgemba

• VW Početnik
« Odgovor #17 poslato: Jul 26, 2010, 03:43:34 posle podne »
odnosno samo da mi neko kaže gde mogu najbliže kutiji sa osiguračima da nađem kablove od kontakta za zadnje brisače... jer kapiram da moram da im premostim signal do tog modula... e da još nešto da li neko ima preporuku za neku posebnu vrstu i marku modula, a da je koliko toliko povoljno

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #18 poslato: Jul 26, 2010, 04:06:55 posle podne »
otvaram tako što ručicu brisača pomerim u napred 

boodala a sta kad u voznji slucajno stisnes ablender  lollol lollol

Imas tri zice koje idu od table osiguraca do motora brisaca, nadjes ih u snopu iza table i iseces jednu , na nju preko releja dovodis + sa modula i to je sve. Mozes da stavis jos jedan taster na tabli da ne vadis svaki put kljuc iz brave...

Od modula za daljinsku CB mogu da ti preporucim steel-men, octopus i venom. Kod mene je cena oko 20-25e za komplet...