Autor Tema: Zashto uopste tuning??  (Pročitano 7043 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Nenad

• Gost
Zashto uopste tuning??
« poslato: Septembar 08, 2005, 06:39:22 posle podne »
Hteo bih da kazem svoje misljenje o ovom veoma filizofskom i retorickom pitanju.

Ako ste inficirani tuningom ( i cesto diskutujete ili radite na izmenama svog omiljenog prevoznog sredstva) srescete mnogo ljudi u svom okruzenju i na forumima koji ce vam zadati ovakvo pitanje i dodati \"zar nije bolje da kupis jaci auto?\",\"zar nije bolje kupiti Punta turbo nego staviti turbinu na Yuga?\" itd.

Moram da kazem da sam se davno pitao isto pitanje. Odgovor je na potpuno drugom mestu. Stvar nije u kupovini drugog jaceg auta nego u procesu poboljsanja auta koji imate ili koji vam sluzi kao projekat (za one sa vise novca i zelje, koji kupuju poseban auto nad kojim \"eksperimentisu\").
Cilj tjuninga nije uopste imati najbrzi ili najaci auto u kraju,gradu,itd. Cilj je napraviti od auta koji imate (a koji je jedan vrlo prosecan proizvod napravljen da zadovolji i 18-godisnjaka i penzionera) auto kakav vama i samo vama odgovara. To uopste ne znaci da on mora da bude najbrzi, moze i da ima odlicno lezanje na putu ili kocenje i bili sta drugo ali uvek je to auto koji vama i samo vam donosi zadovoljstvo.
Nema nista lepse nego kada se osmehnete svaki put kada sednete u auto i okrenete kljuc i kada jedva cekate da imate priliku ili sami izmisljate (sami se nudite roditeljima da odvezete nesto kod rodjaka ili da dovezete zimnicu) razlog samo da bi seli i provozali se.
Taj auto nekom drugom vozacu moze da bude uzasno tvrd, da je strasno osetljiv na gasu da on ne moze da ga vozi ali to je auto koji ste vi \"pravili\" za sebe i ne treba da vas interesuje nicije misljenje osim ljudi koji imaju istu strast.

Uvek ce biti neki brzi, jaci, skuplji auto. Ne treba da nam to bude cilj nego da napravimo nesto sto ce po nasem kriterijumu biti poboljsanje. Nikad se  ne treba odnositi sa podsmehom kada neko pokusava iz 1100cc i 55ks da izvuce jos 15ks, cesto je to mnogo teze nego iz 2500cc i 180ks dobiti 200ks.
Nije bitno koliko kosta auto koji se modifikuje nego kako se to radi.
A najvaznije je da se uvek ima na umu bezopasnost i da se ne stavljaju neprovereni sistemi i delovi jer 700-800kg na brzini od 80-100 ili vise je smrtonosno oruzje.

Stay Tuned

Van mreže YUPOWER

• Hero Member
    • http://www.boracompany.com
Zashto uopste tuning??
« Odgovor #1 poslato: Septembar 08, 2005, 09:54:35 posle podne »
nenade uspeo si da objasnis polozaj svih nas tunera u tim par recenicama i upravo je to tako kao sto si napisao.
mislim da na ovo netreba dodavati nista nego jednostavno uzmite ovo za primer.
meni svaki kilometar u mom autu pricinjava zadovoljstvo bas iz tih razloga sto si ti naveo i zelim da svi od nas ovde predju jos mnogo stotina hiljada  kilometara sa zadovoljstvom prema voznji i njihovim ljubimcima :wink:
pozdrav svima

Van mreže silverrider

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
    • http://www.vw-club.rs
Zashto uopste tuning??
« Odgovor #2 poslato: Septembar 09, 2005, 07:57:04 pre podne »
Svaka cast, ovo sam hteo odavno da procitam. Sve u zivotu sto radite radite zbog sebe a ne zbog drugih, pa i sa autom je ista prica, jer ne svidja se svakome isto. Treba ceniti ulozeni trud svakoga ponaosob.
NE BRZE OD ZIVOTA!!!

Van mreže TiNi

• PoLo 9N3 2009 1.4 16v
  • VW Klub Prijatelj
  • Sr. Member
  • Crni PoLo i Audi Q3 babin
  • Auto: Audi Q3
Odg: Zashto uopste tuning??
« Odgovor #3 poslato: Jun 09, 2010, 01:20:27 pre podne »
Isto mislim ali nisam pametan kada treba ovako lepo da objasnim.... Svaka cast!!!  tapsac
LiVE TO BE THE BEST

Van mreže sreckoas

• Master Member
« Odgovor #4 poslato: Jun 09, 2010, 02:48:10 pre podne »
svaka cast,upravo je to poenta cele price,da auto radis po svom nekom vidjenju,i sto se tuninga i stylinga tice,a ne po tudjem B)

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
« Odgovor #5 poslato: Jun 09, 2010, 11:00:39 pre podne »
hehe, tema je iz 2005 godine, gde ste je samo iskopali, ja sam mislio da su sve stare teme obrisane nakon napada hakera  lollol

Mada, jeste covek u pravu, ne bih se bas slozio za motor, ipak treba praviti i kompromise...ali ok  beer

Van mreže marko.jovanovic

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #6 poslato: Jun 23, 2010, 09:45:32 pre podne »
Tuning? To je nesto sto vecina nas ne moze da priusti a hteli bi, jako.
« Poslednja izmena: Jun 23, 2010, 09:47:19 pre podne od strane marko.jovanovic »

Van mreže IvanT

• VW Početnik
    • http://www.lovatogas.co.rs
« Odgovor #7 poslato: Jun 24, 2010, 12:29:28 pre podne »
ali je zato jako bitno da i ono malo sto moze da se priusti bude odradjeno potpuno pravilno...  ;)
2002 VW Passat 1.8T LPG
http://www.lovatogas.co.rs

Van mreže Garfield

• ~~LOW&SLOW BABY LOW&SLOW~~
  • Hero Member
  • Nije bitno sta radis bitno je sta vozis (VW)
  • Auto: Dacia Logan, Corrado G60
« Odgovor #8 poslato: Jun 29, 2010, 01:41:28 posle podne »
i na neki veoma cudan,tajanstven nacin svima nama zaljubljenicima to je nesto sto uvek uzburka krv na sami pomen reci tuning wub biggrin,i koliko god kubika imali koliko god konjskih snaga imali uvek ce se zeleti barem jos malo i uvek ce se nesto novo dodavati,neki novi detalj :rolleyes:
gori sam ja saban sto ulazim u raspravu sta je slik guma a sta komercijalna, podero sam slikova koliko pola foruma zajedno nije putnickih

Van mreže daRee

• Sr. Member
  • Rabbitiiii :D
« Odgovor #9 poslato: Jun 30, 2010, 10:56:51 posle podne »
koliko god kubika imali koliko god konjskih snaga imali uvek ce se zeleti barem jos malo i uvek ce se nesto novo dodavati,neki novi detalj :rolleyes:
Pa bas zbog neceg novog se i radi Tuning i Styling B)
Sinoc sam sanjao strasan san - bio sam sin Pamele Anderson i dojila me je na CUCLU!!!
 lollol

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
« Odgovor #10 poslato: Jul 01, 2010, 09:51:31 posle podne »
Zasto tjuning  :huh:  blink e pa zbog ovoga ...
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže daRee

• Sr. Member
  • Rabbitiiii :D
« Odgovor #11 poslato: Jul 01, 2010, 11:38:24 posle podne »
HMMMM najvise mi se svidja ovo dole levo (NOS)    B)
Sinoc sam sanjao strasan san - bio sam sin Pamele Anderson i dojila me je na CUCLU!!!
 lollol

Van mreže bulevar89

• Hero Member
  • Auto: Golf MK4
« Odgovor #12 poslato: Jul 03, 2010, 02:29:09 pre podne »
ja radim to sto radim, tj sto hocu da radim na nekom autu zbog ljubavi prema voznji i automobilima... ne volim prosek, nikad nisam bio zadovoljan time... svaki novi detalj mi pricinjava veliku srecu, i verovatno dok me neka visa sila (zena) ne zaustavi, radicu na automobilu da napravim da bude tacno po mojoj meri, da se meni svidja i da se osecam lepo u njemu.
isto kao sto cu u buducnosti svoju kucu/stan prepraviti tako da se ja najlepse osecam tamo...  driving
Drive only the best... VW to infinity!!