Autor Tema: Problem sa 15" felnama - Golf Mk.II  (Pročitano 5636 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže nikola.fi.82

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Fiendish Dr.Wu KungFu
  • Auto: VW Golf 2 1.3 GL '89
Problem sa 15" felnama - Golf Mk.II
« poslato: Mart 31, 2011, 09:52:36 posle podne »
Poz, zovem se Nikola i iz Niša sam.

Kupio sam 15" Exip felne za mog Golfa 2, decko koji mi ih je prodao kaze 4x100 7J ET38 57mm centralna, vulkanizer kod kojeg sam ih proveravao rekao da su ok i namontirao mi prednje dve tad. Vozio sam ga tako sa napred 15" alu, nazad sa 13" celicnim 4-5 dana. Danas sam kupio dve nove 195/50 i u Agrohimu covek kad mi namestao kaze da mi nisu ok centralne za golfa da je veca na felni i da moram da stavljam neki prsten (dodjem kuci i izmerim stvarno oko 58mm), zna li neko gde mogu to da odradim? Koliko moze da bude opasno ovako da vozim?

A kad je stavio alu i nazad, podjem kuci i cujem struze nesto, vratim se i vidim da struze felna o onu gredu sa unutrasnje strane zadnje felne :( malo, ali struze i to samo u odredjenom delu felne (desna vise nego leva), ne non stop, kao da su krive. Ko u Nisu radi ispravljanje felni dobro i gde mogu da nadjem distancer 5mm i manje bi mi zavrsilo posao. Ocajan sam :( Moze li na to struganje da utice to sto mi je legao zadnji deo pa tockovi imaju negative camber i kad je neopterecen? Da li bi menjanje opruga i amortizera podiglo auto i sredilo camber malo u +, tj. kako bi trebalo da stoje tockovi pravilno?

Unapred hvala.

Van mreže st.giappe

• Old.Jr Member
  • **
Odg: Problem sa 15" felnama - Golf Mk.II
« Odgovor #1 poslato: April 01, 2011, 12:06:35 pre podne »
prstenje moze da se nadje, ali neznam gde neko ce vec napisati, bez njih moze da strada lezaj ili da se odvrnu srafovi ali meni se to nikada nije deslio tako da to ostaje na prici.
A distancere posto ti malo cese mozes staviti fabricke od zastave jeftini su samo ih moras malo prosiriti sa vijaksom sa 98 na 100 mm......

Van mreže nikola.fi.82

• VW Početnik
  • Fiendish Dr.Wu KungFu
« Odgovor #2 poslato: April 15, 2011, 08:28:54 pre podne »
Još jedan problem, pošto je vezano za ove felne trebalo bi ovde da bude, valjda :?
Juče sam primetio da mi zadnji točkovi kače rubove kad vozim više od jedne osobe, i malo brže pređem preko neke rupe ili ugibljenja na putu. Kače rubove tj onu plastiku sa prednje strane, što me je navelo da zaključim da mi se točak pomera unapred pri opterećenju (što sam jutros i potvrdio pritiskajući zadnji deo). Može li neko ko ima golfa 2 da mi kaže da li je normalno da se zadnji točkovi, tj verovatno onda i ceo trap vidljivo približava prednjem delu ruba pri naglom trzaju? A i legao je mnogo pozadi, neopterećen je rub na recimo 1cm do 2cm iznad vrha gume, dve osobe sednu i guma već ulazi u rub.

Šta da menjam, jer majstori ne da su neuverljivi, jedan kaže jedno, drugi drugo, jedan bi da menja opruge i silen-blokove, drugi da stavlja one odstojnike/prstenove... Pomoć!

Thx

Van mreže Stoske

• Old School
  • Ultimate Member
  • Auto: vw passat
« Odgovor #3 poslato: April 15, 2011, 10:15:45 pre podne »
velika verovatnoca da su selen blokovi otisli ... ali bi lupalo preko rupe blink
hahaha Stoske poligloTka hahaha Gde Stoske glotkne tu trava ne raste :)

Van mreže nikola.fi.82

• VW Početnik
  • Fiendish Dr.Wu KungFu
« Odgovor #4 poslato: April 15, 2011, 11:40:16 pre podne »
Šta misliš pod lupa? Zadnji deo udara mnogo jače nego prednji deo na kome sam zamenio skoro sve i kao da posle svake rupe malko destabiliše zadnji deo :(
Opruge i selen-blokove ću sigurno da zamenim, "killen" opruge sam našao za 2k rsd u Nišu, čine mi se kao najbolje od ponuđenih Jamex (1200), Optimal (1900), CS (2500-3600), Topan(1200) itd. Sad se samo razmišljam da li i amortizeri za njihovim gumicama i šoljama mogu da utiču na tako nešto pa da li i to da menjam.

Van mreže Stoske

• Old School
  • Ultimate Member
« Odgovor #5 poslato: April 15, 2011, 11:43:26 pre podne »
mislim kad predjes preko rupe ..

a za ove delke pravac pro auto .. imaj najbolji izbor i ok cene

Van mreže nikola.fi.82

• VW Početnik
  • Fiendish Dr.Wu KungFu
« Odgovor #6 poslato: April 15, 2011, 04:14:50 posle podne »
Kupio selen-blokove sad samo da se zamene. Ali mi čovek koji radi u pro-auto rekao da ne kupujem opruge bilo kojeg proizvođača za Golfa 2, jer su kaže svi fush, da će mi auto leći i sa tim novim čim bilo ko sedne pozadi, tj da tražim od nekog polovnjaka originalne. blah

Pasuju li sa Golfa3 ili Jette zadnje opruge na mk2 100%, tj da li bi time uspeo da podignem zadnji deo?

Van mreže Stoske

• Old School
  • Ultimate Member
« Odgovor #7 poslato: April 15, 2011, 04:18:52 posle podne »
od g3 pasuju 100% a za jettu nisam siguran .. i od passata b3 pashu na g2  ...

vidis kako su korektni u pro auto ... lepo ti lik reko sta i kao i nema da brines .. a ovi ostali samo gledaju da uvale nesto

Van mreže kadi

• Hero Member
  • Auto: Merida XT edition
« Odgovor #8 poslato: April 26, 2011, 03:23:11 posle podne »
trabao si uzet gume 195/45-15,mnogo su bolje nego tvoje ,i ja sam imao isti problem sa profilom 50 posebno napred jer su mi prednje gume kacile krilo kad savijem puni na nekom ulegnuci ili slicno,imam sada 195 45 15 michelinke,ekstra se ponasaju,crvene su spirale ,diskretno spusten i pakleno stabilan u krivinama,tek sam sad video tvoj problem,lupkanje pozadi pomeranje napred je od dotrajalih silene 100 posto,pozzzzzz big_boss
Nema gazde bez stomaka i auta bez sestaka  ;)

Van mreže dejandi

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: April 28, 2011, 09:24:18 posle podne »
prstenove za felne mozes napraviti od plastike kod svakog majstora na strugu.mnogo su bitni jer tocak nemozes centrirati bez njih odnosno trese kao da nije izbalansiran.Sto se rubova tice mozes malo da ih prosiris ili sa inutrasnje strane iseces

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
« Odgovor #10 poslato: April 29, 2011, 08:54:00 pre podne »
Na 7j et38 i gumom 195/50 ne bi smelo apsolutno nista da kaci. Sve sto su ti rekli ocigledno ne valja. Znaci tocak ne sme da seta napred nazad, moze samo da mu se menja nagib kad je pod opterecenjem. A i amorti i opruge su ti losi kad uspevaju da ti cesu rubovi na et38 koji u sustini prolazi pored onog savijenog dela ruba, tj. tebi kaci skroz u gornji deo ruba.
Amorti i opruge pasuju od trojke, korada, pasata b3, i trebalo bi dzete 2 ;)

Van mreže blackwood91

• Sr. Member
  • No replacement 4 good displacement
  • Auto: VW Bora TDI
« Odgovor #11 poslato: Maj 04, 2011, 09:27:34 posle podne »
Cuo sam da neki stavljaju i od dvojke dizela, jer su opruge tvrdje nego na benzincima....