Pozdrav ekipa. Duže vremena me nije ništa morilo sa autom, no i tom postu dođe kraj.... Inače imo sam sličan problem prije godinu dana, no riješio sam ga brzo da bi se sada pojavio opet.
U pitanju je gubitak snage gasa/pogona/ne znam ni sam više, tada prije godinu kad sam to rijesio mislio sam da znam no tek sada ništa ne znam sta bi moglo biti.
Da se vratimo godinu unazad... Problem sam imao kada sam vozio na autoputu npr. 140-170kmh da bi nakon nekih 15ak kilometara voznje koliko god noga na papucici gasa bila autu pođe padat brzina postepeno do 115-120 i ni tamo ni vamo... koliko god gasa stisnes nema odziva samo zamrzne tu.. i onda nakon minut dva takve voznje samo mu vrati snagu i ubrza 10-15kmh i onda isto ponovo opadne nakon minut dva.. i tako u krug... dok bi na regionalnom i normalnom putu auto vozio bez ikakvog problema... odvedem majstoru, navodno dizne/injekteri problem.. odem na reparaciju injektera.. -tamo ustanove nivo kolicina los,, odrade kalibraciju da bi kolicina ubrizgavanja bila jednaka.. (u to vrijeme je poceo i malo ''čaditi'' tamniji dim jer sam izvadio DPF filter prije godinu od toga).. nakon reparacije injektera.. nestalo je čađenje i auto je vuklo bolje i nestao je problem na autoputu sve top.. auto kao novo sto bi se reklo.. da bi eto nakon godinu dana.. isao sam na odmor ... na autoputu u povratku kuci .. na nekih 160kmh samo nestanak snage motora/gasa... papucica do poda nista.. brzina samo opada.. koliko god stisnes gas auto nista.. kao da trcis u mjestu.. padne do 120... i tu se kao drzi.. i onda samo opet ti da snagu nazad jer konstantno drzim nogu na gasu da bi mogao ici ... popne se do nekih 140.. i onda opet oduzimanje snage i vracanje na 120ak.. i sve tako... sidem sa autoputa na regionalnu cestu.. imam punu snagu motora ...odziv gasa normalan.. ne razumijem.. nisam se jos uvijek javio majstoru..
Inače vozim GOLF 6 TDI 1.6 77kw... 2011god... Egr sam Whalerov zamijenio na oko 200 000km.. dpf izvadio na 220 000.. sad sam na ravno 250 000..