Autor Tema: koliko kilometara pre generalne?  (Pročitano 5809 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Zgemba

• VW Početnik
koliko kilometara pre generalne?
« poslato: April 01, 2010, 12:11:50 posle podne »
kao sto rekoh imam golf 2 gti 8v 91 god. auto je presao oko 247000 km PROVERENA kilometraza, cak imam i servisnu knjizicu  clap   ugradjen mu je od skora i auto gas (naravno).  trosi oko 12 do 13l u gradu a na otvorenom 10ak. kazem cak sam `ubio` 180km/h na 5100 obrtaja driving. e sada moje pitanje stoji ovako, koliki je vek trajanja ovih gti 8v (81kw)motora? koliko mogu da prodju kilometara pre nego sto ode ceo motor na remont? (naravno uz redovno odrzavanje motora). jer sam cuo da golf 2 1.3ccm mogu da predju uzasno puno a da ovi gti-jevi i nisu nesto dobro mehanicki uradjeni. Hvala i pozz
Il se ženi il tamburu kupi, u nešto se udarati mora!

aleexis

• Gost
Odg: koliko kilometara pre generalne?
« Odgovor #1 poslato: April 01, 2010, 12:56:14 posle podne »
samo ti to druze teraj...i nemoj ga stediti puno,nevole oni to...
i teraj ga dok ne stane,onda radi motor...opusteno to je mk2  bonk

Van mreže Shone

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #2 poslato: April 01, 2010, 01:45:05 posle podne »
nema tu prawila, mnogo faktora utice na to koliko motor moze da predje, jel trosi ulje mozda, idi proweri kompresiju i znace u kakwom ti je stanju motor ... pozzz

Van mreže Zgemba

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: April 01, 2010, 02:08:48 posle podne »
nema tu prawila, mnogo faktora utice na to koliko motor moze da predje, jel trosi ulje mozda, idi proweri kompresiju i znace u kakwom ti je stanju motor ... pozzz

Odlicna je kompresija, ne trosi ulje,  motor je skroz super, samo mi je problem pumpa za gorivo (ona kod mmotora a ne kod sasije) jer valjda ne vraca gorivo, pa ima prekidac kojim je iskljucim kada vozim na gasu a tako je i stedim. Ne bi bilo lose da elektricari ugradjuju prekidace zaa pumpe za goriva jer hoce da crknu kada rade na `prazno` (meni je tako na fabiji). ali me je interesovalo koliko bi trebalo da mogu da predju ti motori uz neko solidno odrzavanje

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #4 poslato: April 01, 2010, 10:50:08 posle podne »
nema pravila koliko traje, zavisi od rezima rada i motornog ulja koje koristis.
pumpa treba da radi i dok vozis na plin jer tako za vreme rada benzinom hladi dizne.
drug mi u bosni ima 1,8 gti PB sa preko 480 h kilometara i jos radi besprekorno, a ako ti nesto znaci prosle godine sam radio motor na golfu 5 tdi prvom vlasniku na 104 h kilometara,  znaci nema pravila ni roka trajanja

Van mreže petko.89

• Master Member
  • Auto: golf mk1 1.3i
« Odgovor #5 poslato: April 01, 2010, 11:13:33 posle podne »
ne bih da offujem ali moram.....ja sam kod mene namestio kad prebacim na plin pumpa se gasi...jel to nesto lose,msm jel smeta necemu???? a to sam uradio da mi ne bih riknula pumpa posto sam jednu zamenio p[a sam mislio da je zbog toga......ne protice gorivo kroz nju,pa radi na suvo......ili zamisli nemas benzina uopste....a pumpa radi...   bonk bonk

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #6 poslato: April 01, 2010, 11:39:16 posle podne »
brate auto sa elektricnom pumpom za gorivo treba uvek imati 10ak litara benzina u rezervaru, pumpe i crkavaju pretezno na autima koja su cesto na rezervi ili im nestaje benzina povremeno.

Van mreže ZOKI GTI

• Full Member
    • http://kiza
« Odgovor #7 poslato: April 02, 2010, 06:34:37 posle podne »
jer sam cuo da golf 2 1.3ccm mogu da predju uzasno puno a da ovi gti-jevi i nisu nesto dobro mehanicki uradjeni. Hvala i pozz

ma gde si ovo cuo molim te??? apsolutno NE TACNO!!!
pa ti motori prelaze po pola miliona bez otvaranja, samo redovan servis...
Some say that even if he takes off his helmet, you still can't see his face....
all we know is, he's called the STIG!

Van mreže micko

• Master Member
  • Auto: audi A4 TDI avant
« Odgovor #8 poslato: April 02, 2010, 07:31:25 posle podne »
generalno,svaki jaci motor mora vise da predje kilometara od slabijeg motora jer sa manje opterecenja vuce teret.

Van mreže ZOKI GTI

• Full Member
    • http://kiza
« Odgovor #9 poslato: April 02, 2010, 11:03:35 posle podne »
tako je...

ali sve je do nacina voznje...
ja sam recimo imao Golf 1.6 D, motor nije bio los, ali trosio je 1 lit. ulja na 5000 km/h, ali ja sam ga vozio lagano, saltam ga na 2000 obrtaja,
isaltam ga sve 4 brzine do 60 km/h i polako... nikad nisam forsirao...nije nikad trosio preko 5 lit. nafte...

kad sam prodao auto, covek koji je kupio od mene posle 3 do 4 meseca zali se kako motor ne valja nista, mora da se radi generalna...
kazem mu ja, pa kako i nece kad ga vozis brzo, a on opet meni da nikad ne vozi brze od 80...
sednem ja u auto sa njim a lik ga razvuce u prvoj do 40, 2. brzina 60, motor se dere hoce da iskoci ispod haube...i eto vidis on tako vozi lagano ne prelazi 60... bonk
a kad treba da presalta u nizu, ni to se ne seti nego u 4. brzini vozi dok auto ne pocne da trza i gasi se...
i onda kad sjeb.. motor onda je drugi kriv, ne valja auto, los je golf... 

izvinjavam se za off, ali samo sam hteo da kazem da mnogo zavisi i od vozaca koliko ce motor da izdrzi...

Some say that even if he takes off his helmet, you still can't see his face....
all we know is, he's called the STIG!

Van mreže Zgemba

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: April 03, 2010, 05:01:19 posle podne »
tako je...

ali sve je do nacina voznje...
ja sam recimo imao Golf 1.6 D, motor nije bio los, ali trosio je 1 lit. ulja na 5000 km/h, ali ja sam ga vozio lagano, saltam ga na 2000 obrtaja,
isaltam ga sve 4 brzine do 60 km/h i polako... nikad nisam forsirao...nije nikad trosio preko 5 lit. nafte...

kad sam prodao auto, covek koji je kupio od mene posle 3 do 4 meseca zali se kako motor ne valja nista, mora da se radi generalna...
kazem mu ja, pa kako i nece kad ga vozis brzo, a on opet meni da nikad ne vozi brze od 80...
sednem ja u auto sa njim a lik ga razvuce u prvoj do 40, 2. brzina 60, motor se dere hoce da iskoci ispod haube...i eto vidis on tako vozi lagano ne prelazi 60... bonk
a kad treba da presalta u nizu, ni to se ne seti nego u 4. brzini vozi dok auto ne pocne da trza i gasi se...
i onda kad sjeb.. motor onda je drugi kriv, ne valja auto, los je golf... 

izvinjavam se za off, ali samo sam hteo da kazem da mnogo zavisi i od vozaca koliko ce motor da izdrzi...

Ovo je skroz tacno, mislim da ne vazi samo za golfa vec za sve automobile, mada decko koji mi je prodao ovog gti-a kaze da ga ne vozim preko 3000 obrtaja sve dok temperatura ulja ne dostigne 91 stepena! st i jeste u skladu sa ovim sto ti kazes! Sto se tice pumpe za gorivo, pumpa  RADI iako nema goriva!! gorivo joj treba samo da se upali auto! a gde moze da se nadje ta pumpa za gorivo original, jer je proizvodi neko?  kazem da je meni na Fabiji crkla pumpa za gorivo bas zato sto je radila na `suvo` i trebalo bi da elektricari povezuju nesto sto ce iskljucivati pumpu dok auto radi na gas!! Uostalom, to ce vam reci svaki majstor kada budete menjali pumpu za gorivo a ako ste vozili na gas, barem ce vam i preporuciti da ponekad i vozite samo na benzin..

Van mreže marko.jovanovic

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #11 poslato: April 04, 2010, 10:29:23 posle podne »
Motor gti 8v od 81kw je i u mom siroku ,skala je stala na oko 238000 pre 2 godine a ko zna dal je vracana kilometraza. Znam jos dosta ljudi koji voze sa tim motorima 1.8 8v niko nije radio generalnu a svi zgazili bar po 250000. Tako da uz redovno odrzavanje miran si bar jos 100.000. Poz