evo me opet...
juce odneo auto u servis, danas zovem da vidim sta su uradili i rece vlasnik servisa da su ga vozali ceo dan i da se nije ugasio ni jednom i kad su ga nakacili na dijagnostiku da pokazuje 0 (NULA) gresaka.. ja iznenadjen!!
odem po auto i krenuo do drugara i kuci.. i u povratku prilazim raskrsnici, 3,2 brzina dajem zmigavac i auto se gasi i staje.. sacekam pola minute, verglao 5,6x i upali se..
zovem gazdu servisa i rece mi dodji odmah da nakacimo opet dijagnostiku, provozali ga 10min i nista... sine nam ideja, upalim ga ja opet kod njega ispred servisa na ulici i reko da ga pustim malo jace da vidim sta se desava.. prva 3200-3400 obrtaja, druga isto, treca isto prilazim raskrsnici izbacim iz brzine krenem da kocim i ugasi se.. stanem, upalim ga, okrenem se ka servisu i opet isto, prva, druga, treca gas preko 3000 obrtaja, izbacujem iz brzine gasi se..
i dodjemo do zakljucka kad se vozi laganije 2000 obrtaja i malo vise da problema nema, nego pri vecim obrtajima i tu krece da se gasi..
e sad, negde nam zvoni da je problem u dovodu goriva.. dal je pumpa u rezervoaru ili nesto drugo, ne znam.. kaze da ce ici sistemom eliminacije..
a brat mi rece, koji je imao bmw e46 2.0 dizela da je imao slican problem i da je problem bio u elektroventilu turbine, overbust ventil.. kupio PIERBURG, zamenuo, i to je bilo to
sta vi mislite??