Autor Tema: Komande klimatronika Golf 6?  (Pročitano 2700 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže knalek

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Golf 6 2.0 TDI CFFB
Komande klimatronika Golf 6?
« poslato: Novembar 05, 2024, 02:54:50 posle podne »
Stalno držim na 22 stepena.. Ujutru krenem (hladno jutro), ventilator na 1 (a ranije digne sam na 3 posle minut)... posle nekog vremena digne na 2 i drži tako, u kolima toplo on i dalje drži 2... ja recimo smanjim na 21, on i dalje drži 2... Pojačam na 24 on na 3, vratim na 22 posle nekog vremena on na 1..
Dešava se takodje da, recimo na 24 bude ventilator na 1, ja smanjim na 23, on stavi ventilator na 2 wub,
Temperatura motora normalna, kad je na 24 greje lepo, Carista ne vidi nijednu grešku.

Senzor temperature na panelu brljavi ili ceo panel brljavi, ili nešto treće? Hvala!

Nema dogovora izmedju lavova i ljudi.

Van mreže knalek

• Sr. Member
Odg: Komande klimatronika Golf 6?
« Odgovor #1 poslato: Novembar 12, 2024, 11:01:27 pre podne »
Zamenih panel i opet isto. Jednostavno, ventilator ne smanjuje i povećava brzinu sam. Mislim, radi to ali traljavo treba mu baš vremena.
Mislio sam da je senzor unutrašnje temperature G89 koji stoji u tunelu za vazduh iznad kasete kod suvozača, ali 6-tica nema taj senzor. Samo stariji modeli imaju taj senzor.
Imam senzore za noge G261 i G262, senzor isparivača G263 i senzore u ventilaciji levo i desno G150 i G151.
Ove G150 i G151 sam skinuo, pokazuju iste vrednosti, a i nemam problem sa duvanjem vaduha iz tih ventilacija.
Na glavom panelu ima senzor, a spominju na stranim forumima da on ima u sebi neki mali ventilator.. Inače sa zadnje strane ima otvore da ulazi vazduh..
Jel' realno da je i na ovom drugom panelu klimatronika neispravan senzor?

Van mreže raca1

• Master Member
  • Pol: Žena
  • Auto: YAMAHA
« Odgovor #2 poslato: Novembar 12, 2024, 11:50:17 pre podne »
Na ranijim modelima postoji senzor temperature kabine sa ventilatorom, kod nekih na panelu, a kod nekih odvojeno. Ne znam kako je rešeno na MK6, ali taj senzor se ne pokvari već napuni prašinom i kasnije slabije reaguje na promene temperature.
Smorio se ko Saša Matić u bioskopu.

Van mreže knalek

• Sr. Member
« Odgovor #3 poslato: Novembar 12, 2024, 12:38:41 posle podne »
Dobro si mi spomenuo, da rasklopim ovaj drugi, da probam da malo očistim.

Van mreže knalek

• Sr. Member
« Odgovor #4 poslato: Novembar 14, 2024, 11:00:07 pre podne »
Nema ventilator u panelu klimatronika na MK6. Ima senzor koji ima 4 pina. Izmedju pinova postoji neki otpor, a na poslednja dva je otpor isti kao na senzoru temperature koji stoji u ventilaciji (G150 ili G 151). To je recimo reda veličine 10 k oma, na sobnoj temperaturi, tako da to deluje OK.
Usput kupim jedan novi zamenski senzor G150-G151, i dalje isto.
Auto greje dobro, ali jednostavno klimatronik ne reaguje na temperaturu, msm reaguje ali presporo i naravno ako ručno vratim na 18-19 stepeni on isključi grejanje.

Van mreže knalek

• Sr. Member
« Odgovor #5 poslato: Novembar 24, 2024, 09:35:39 posle podne »
Pratim temperature preko Cariste, nije kao VCDS, ali može nešto da se zaključi..
Ujutru posle cele noći, spoljna temperatura i temperatura u usisnoj grani su iste, ali temperatura unutrašnjosti je viša za 5-6 stepeni?! Malo mi mnogo... Tu temperaturu kupi sa senzora na glavnom panelu klinatronika.
Kad upalim auto, unutrašnja temperatura se baš baš brzo povećava, čak i da ne upalim grejanje...
Kad upalim grejanje, brzo dođe do 16 stepeni, i onda kilavi do 18-20. Realna temperatura je možda oko 10-12, mereno kućnim termometrom koji sam uneo u auto...
Isto se tako ponaša i sa drugim panelom koji imam..
Na 2-3 stepena ujutru, kad upalim grejanje i stavim klimatronik na 22 stepena i da duva samo na šoferku, samo je na jednoj crtici ventilatora, nema šanse da poveća na dve ili tri,
uopšte, ali ako je napolju toplije, recimo 8-10 stepeni, klimatronik isto na 22, e onda posle 2 minuta pojača na 2 crtice a malo posle i na 3...
Nešto mi to nema logike...
Baš me nervira, sad sam se zainatio..
Jel' može neko ko ima MK6, da pogleda ovih dana kako mu se ponaša klimatronik ujutru kad uključi grejanje, na 22 bez klime, bez auto, na koliko Vam brzinu diže ventilator, crticu, dve, tri..
Hvala svima!