E ovako, da se vratimo na temu konflikta izmedju rcd 310 i can bus modula.
Cackao sam dva meseca po inostranim forumima i podelicu sa vama sve sto sam saznao!

Postoji vise resenja i navescu ih da sve koje zanima mogu resiti ovaj problem..
1. Nov Can Bus Modul ( oko 80e ) + ( programiranje istog )
2. Upgrade Softvera
3. Ugradnja Releja koji ce dozvoliti uredjaju da radi tek kada se da kontakt na bravi. ( Majstor mi je trazio 2.000 dinara )
4.I ovaj kome sam ja pribegao ( koji je ujedno i najbezbolniji nacin mislim finansijski a pri tome ne gubis nista.Jedino sto kada skines klemu sa akumulatora moras da ukucas ponovo kod u radio i kada upalis svetla u autu sve lampice ce biti upaljene samo tasteri na rcd nece svetleti dok ga ne upalis fizickim putem ) a to je da se odseku dve zice na dzeku koje sluze za komunikaciju can bus modula i rcd-a tako da se rcd ponasa kao obican radio kome je potrebno fizicki da ga upalis da bi radio.
Uopsteno kada se stavi cak i novi can bus rcd/rns (310,510) izvlaci struju ali u meri ako auto ne vozis mesec dana moze se desiti problem.
Nadam se da ce ovo znaciti svima koji bi imali (ili su imali problema zbog prelaska sa druge na trecu generaciju rcd/a)

Na Golfu & Passatu od 2004 do 2008 se desavalo da obican fabricki rcd 300 da izvuce struju ako ostane na radio stanici kada se ugasi.Sto i nije bio slucaj ako ostane na cd-u!