Autor Tema: Passat B6 problem sa osiguracem  (Pročitano 1371 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže niksto90

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Passat B6 problem sa osiguracem
« poslato: Januar 24, 2023, 07:49:04 posle podne »
Pozdrav svima! Imam problem sa Passatom B6 2.0tdi CR 140ks, 2010god. Naime, pre nekog vremena je izbacio gresku na tabli u toku voznje "Engine fault" i treperi lampica grejaca. Na dijagnostici je tada izbacio tri greske, EGR, zatim nesto oko turba... Ustanovljeno je da je pregoreo osigurac F16 u kutiji u motornom prostoru, zamenjen i auto izgubio sve greske. Znaci problem tada nismo resili, zasto je pregoreo taj osigurac. Auto je posle toga normalno funkcionisao bez greske, 1000-1500km, da bi sada ponovo izbacio istu gresku na tabli kada sam bio u putu. Znajuci, zamenim osigurac sam, auto izgubi gresku i sada ponovo radi. Znam da je problem nezgodne prirode, ali je mozda neko imao slican problem pa moze pomoci.
Inace, po semi na tom osiguracu su komponente sa slike ispod.

Van mreže Vwasil

• Sr. Member
  • Auto: Volkswagen
Odg: Passat B6 problem sa osiguracem
« Odgovor #1 poslato: Januar 24, 2023, 08:09:03 posle podne »
Ja sam ljetos imao sličnu situaciju. Desilo mi se prvo da ne rade prskalice šoferke naprijed, zamijenim pumpicu koja se nalazi na boci za tečnost i ništa ne dobijem. Onda pogledam osigurače, jedan pregorio i ja ga zamijenim. Radilo je to tako možda 3-4 mjeseca, kasnije počne opet da zeza. Tada primijetim da svaki put kada otvorim prtljažnik meni pregori osigurač za prskalice. Bila je problem instalacija koja ide u vrata prtljažnika, vremenom se izolacija ogulila i tu je bio kratak spoj. Moguće i da je kod tebe ista situacija.