Autor Tema: Golf 4 pomiješao vodu i ulje  (Pročitano 3405 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže pemane

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Golf4 tdi pd 74kw
Golf 4 pomiješao vodu i ulje
« poslato: April 29, 2021, 09:18:43 pre podne »
Pozdrav svima,

imam problem sa golf 4 tdi 74 kw...desilo mi se da je sa prvim stiskanjem posle dužeg vremena penzionerske vožnje povukao ulja iz interkulera i dobio turažu i pokrivio klipnjače.
Taj sam problem riješio zamjenom klipnjača,isto tako sam sredio kompetnu glavu motora,novi dihtung, zamijenio karike i ležajeve kad se već sve otvara,stubline su bile dobro,tako da njih nismo dirali.

Problem je nastao odmnah po sastavljanju motora.Motor radi odlično,pali dobro i ide kako treba,ali miješa vodu i ulje.U posudi sa vodom ima bijele mase kao majonez isto tako i na čepu od ulja.
Majstor mi kaže da je problem do hladnjaka ulja ispod filtera,njega sam isključio tako da voda više ne kruži kroz njega ali se problem i dalje nastavio, boca od vode je i dalje puna ulja i nakon nekoliko pranja kompletnog rasladnog sistema sa vrelom vodom i praškom i ulje u motoru jer sve manje.Napominjem da je prije i nakon što se desila turaža voda u motoru bila čista,tako da  posle remonta i glave i novog dihtunga  glave ne znam šta može biti problem  :(

Na mreži mur3633

• Master Member
Odg: Golf 4 pomiješao vodu i ulje
« Odgovor #1 poslato: April 30, 2021, 12:22:34 posle podne »
Da li si mijenjao šarafe glave motora? Oni su jako bitan faktor pogotovo ako je auto čipovan i ako se stalno upire.

Koji si dihtung glave ugradio? Imaš 3 vrste, 3 debljine. Ako se glava obrađuje onda ide najdeblji, tj onaj sa 3 rupe (1.65mm)
Baci pogled sa prednje strane motora kod one vakuum kutije okrugle na bloku vidi se dio dihtunga glave i na njemu imaš kružiće.

Takođe što se dihtunga tiče ja savjetujem isključivo original, jer nije puno skuplji od onoga iz prodavnica. 55€ košta.
TDI POWER

Van mreže pemane

• VW Početnik
  • Auto: VW Golf4 tdi pd 74kw
Odg: Golf 4 pomiješao vodu i ulje
« Odgovor #2 poslato: April 30, 2021, 05:30:13 posle podne »
Pozdrav...nisam mijenjao sarafe,stavljeni su stari,a dihtung ima dvije rupe ispred sto se vide....jedino sto sam ja primijetio kod dihtunga jeste to da su na novom otvori za vodu bili malo manji u odnosu na stari...

Sent from my SM-A515F using Tapatalk