Pozdrav svima,
imam problem sa golf 4 tdi 74 kw...desilo mi se da je sa prvim stiskanjem posle dužeg vremena penzionerske vožnje povukao ulja iz interkulera i dobio turažu i pokrivio klipnjače.
Taj sam problem riješio zamjenom klipnjača,isto tako sam sredio kompetnu glavu motora,novi dihtung, zamijenio karike i ležajeve kad se već sve otvara,stubline su bile dobro,tako da njih nismo dirali.
Problem je nastao odmnah po sastavljanju motora.Motor radi odlično,pali dobro i ide kako treba,ali miješa vodu i ulje.U posudi sa vodom ima bijele mase kao majonez isto tako i na čepu od ulja.
Majstor mi kaže da je problem do hladnjaka ulja ispod filtera,njega sam isključio tako da voda više ne kruži kroz njega ali se problem i dalje nastavio, boca od vode je i dalje puna ulja i nakon nekoliko pranja kompletnog rasladnog sistema sa vrelom vodom i praškom i ulje u motoru jer sve manje.Napominjem da je prije i nakon što se desila turaža voda u motoru bila čista,tako da posle remonta i glave i novog dihtunga glave ne znam šta može biti problem