Imam problem kao u naslovu na mom Golfu IV koji sam danas probao da rešim, ali pošto nisam uspeo treba mi savet.
Dakle, motrorčić na posudi sa tečnošću za pranje stakla radi i kad pritisnem ručicu brisača on baca tečnost na krak koji vodi ka zadnjem brisaču, ali kroz plastičnio crece koje ide do tamo ona jednostavno ne ide, tačnije ne stiže do spoja sa motorom zadnjeg brisača (raskačio sam tu spojnicu, naravno).
Posumnjao sam da se to plastično crevo negde zapušilo i probao sam da produvam kompresorom, ali jedino što sam uspeo je da ga, izgleda, negde probušim jer vidim da tečnost za pranje stakla kaplje negde pored zadnjeg levog točka...
Doduše, nisam siguran da li je to možda curelo i pre ovog produvavanja, ali svakako je tu negde problem.
Da li u tom delu postoji možda neki npr.jednosmerni ventil koji se eventualno zaglavio ili ima neka druga caka za koju ja ne znam?
Podigao sam levi tapacir u gepeku i plastiku kod zadnjih levih vrata ispod koje ide instalacija koja od prednjeg dela auta ide ka gepek-vratima, vidim tu negde i ono famozno crevce za zadnji brisač, ali nisam ništa sumnjivo primetio, osim da se niz zadnji levi koš sliva ta tečnost ka onom delu iza točka.
Sva ta instalacija je uvezana nekakvim trakicama i teško joj se prilazi, pa eto da pitam da li se neko nekada zabavljao sa tim i da li ima neko rešenje za ovaj problem, a da ne rasturam i ono što treba i ono što ne treba...