Autor Tema: Ugradnja novog sata u Golf 4  (Pročitano 3531 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Kacerac

• Old.Jr Member
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 4
Ugradnja novog sata u Golf 4
« poslato: Mart 17, 2020, 09:16:10 posle podne »
Ovako, dugo vec se razmisljam oko zamene sata. Imam standardan Bora Sport sat, sa onim prstenovima i sl., ali nemam bord ekran. Guglao sam, trazio i raspitivao se. Doznao sam da provereno pasuje sat iz passata b5.5 u Golf 4, kada se zameni kuciste (posto su dzekovi isti). E sad, ono sto nisam nasao, morao bih da pitam ovde, pa ce se valjda naci neko iskusan da mi pomogne.

Golf je 1998mo, kako da znam da li je Immo1 ili Immo2, posto Immo3 sigurno nije ?
Dobio sam sat iz passata b5.5 sa velikim ekranom, za dizela, po vrednosti obrtaja i km/h odgovara, kako da znam da li je sat immo2 ili neki drugi ?
Posto taj sat ima dosta funkcija koje ja necu moci da koristim, da li bi bilo dovoljno vezati senzor temperature, rucicu za kontrolu borda za neko prvo vreme, posto meni je to vise nesto da sija, nego da ima neku funkciju.
Koji je proces nabavljanja PIN-a sa moje table i kodiranja nove table (imam VCDS, ali ga ne koristim preterano) ?
Koliko sam saznao 1998 model nema Can Bus, kako da pogasim na novoj tabli one greske za sijalice da ne rade i sl., posto ce vrv izlaziti ?
Da li je neko probao nesto slicno ovde, da li mi pored gore navedenih instalacija za senzor temp i rucicu, treba jos nesto ?
I da, znam da ce se naci neko ko ce reci, prodaj to kupi drugi koji to ima, NECU, hocu da odradim nesto sam (uz pomoc naravno), da eto auto bude drugaciji od ostalih 4ki tog godista...

Van mreže Kacerac

• Old.Jr Member
  • **
Odg: Ugradnja novog sata u Golf 4
« Odgovor #1 poslato: Mart 25, 2020, 08:38:10 pre podne »
E ovako, posto niko ili nije znao ili nije hteo da pomogne, uspeo sam da se snadjem i da odraidm. Te ako neko planira isto, evo da objasnim kako i sta ide.

Potrebna vam je istalacija rucice i rucica, prosto se namesta rucica umesto obicne, intuintivno. Sto se instalacije tice, postoje 4 zice, UP, DOWN i RESTART, te 4 zice idu na zeleni dzek pinovi 23-24-25. Takodje senzor temperature spoljni ide na pin 26 isto na zelenom dzeku, evo pinout ispod:

Sad, ja sam imao problem gde je nova tabla immo3 a stara immo2, kompatabilne su, moze se immo3 tabla ubaciti i kodirati u immo2 autu, ali immo3 koristi Canbus sto mi u Golf 4 nemamo, mozda neki posle 2003 imaju, ali tesko, svakako problem je u tome sto immo 3 tabla nadgleda airbag, esp i abs preko tog canbusa, posto mi to nemamo, to ce stalno sijati, e sad postoji mogucnost preko VCDS-a da se u 17-Instruments u Coding staviti da auto ne dolazi sa abs-om te da se to ne nadgleda. Airbag je drugar ugasio preko EEProm-a nzm kako ne pitajte me, ali svakako tabla je sad legla, bez gresaka da sija ili pisti. Naravno, posto je tabla iz Passat b5.5 i ima full size onaj bord, ne mogu da koristim neke funkcije kao Miles to emtpy ili Miles to gas station, ali meni je cilj bio da imam cisto nesto da sija, da bude zanimljivije, jer je auto 1998 i nema to fabricki.

Takodje na plavom dzeku, pin21 je vezan za mikroprekidac u vozacevim vratima i preko VCDS-a opet  u 17-Instruments u coding je ubacen US Chime, i na displeju kada se otvore vrata pojavi se simbol vrata, do duse ovo radi samo na vozacevim vratima, ali postoji mogucnost ubacivanja i gepek vrata povezujuci pin16 mislim. Evo pinout plavog dzeka.

Da, prilikom zamene km sata, treba vam SKC (kljuc) stare table i nove table, ja sam izvukao to preko Vag tachoo alata, drugar mi je izvukao i SKC samog ECU modula preko neke druge alatke. Bez SKC ne mozete da uparite tablu sa ECU , ne mozete da uparite kljuceve niti da namestite kilometrazu koja je bila na starom satu.

Van mreže mur3633

• Master Member
« Odgovor #2 poslato: Mart 25, 2020, 09:50:12 pre podne »
Golf 4 koristi Canbus od kraja 1999.g.
Tvoj je '98. i on nema Canbus. Tvoja tabla je bila sigurno 1J0 919 xxx, a nova tabla je 3B0 920 xxx
919 je bez canbusa
920 sa

Radi li ti obrtomjer? Čuo sam da ne radi kad ide canbus tabla na auto koji nema canbus
TDI POWER

Van mreže Kacerac

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #3 poslato: April 07, 2020, 09:43:01 pre podne »
Sve radi kako treba, osim lampice za ABS i lampice za AirBag, koje su ugasene.