Autor Tema: Ne radi zadnja maglenka posle skidanja kuke ,Golf 4  (Pročitano 3057 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Vasko-Mk

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Ne radi zadnja maglenka posle skidanja kuke ,Golf 4
« poslato: Decembar 28, 2019, 11:05:15 posle podne »
Postovani prijatelji. Pre neki dan sam skidao EU kuku zajedno sa elektro instalacijom na Golfu 4.  Pri tom sam povadio ona 3 dzeka koji su bili spojeni na plocicu zadnjih stopova. Posle obavljenog posla primetio sam da ne radi zadnje svetlo za maglu sa leve strane koje je pre toga radilo, desno znam da ne treba da radi.  Ostala signalizacija ( zmigavac, pozicija, stop svetlo i rikvrec svetlo ) radi normalno. Pormenio sam sijalicu i proverio oba osiguraca , na semi osiguraca pise da je jedan za relej a drugi za sijalice i oba su u redu. Prednja svetla za maglu rade, kad povucem prekidac na poziciji 2 upali se signalna lampica na kontrolnoj tabli ali zadnje svetlo ne radi. Moze li mi neko reci sta jos da proverim i dali postoji mogucnost da sam nesto zeznuo vadjenjem dzekova od instalacije za kuku ? Pozdrav  clap
« Poslednja izmena: Decembar 28, 2019, 11:46:14 posle podne od strane Vasko-Mk »
Golf - 4  1,9 tdi

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
  • Gram rada, vredniji je od tone teorije.
  • Auto: VW Passat B5.5 1.9TDI Variant
Odg: Ne radi zadnja maglenka posle skidanja kuke ,Golf 4
« Odgovor #1 poslato: Decembar 29, 2019, 02:40:18 pre podne »
Ako znas da koristis unimer, ispitaj da li na džeku od stop-lampe na kontaktu za maglinku ima struje. To mozes i sa probnom lampom. Ako nema, osiguraci su ili je instalacija nedge u prekidu. Ako ima, skini plocu u koju ubadas sijalice i ispitaj unimerom da li su na njoj kontakti u prekidu.

Ako ne znas, kod elektricara. To za njega ne bi trebao da bude veliki posao, niti mnogo da kosta.
« Poslednja izmena: Decembar 29, 2019, 02:44:14 pre podne od strane BladeBG »

Najbolji način da nešto uradite je da prekinete pričate i počnete da radite.

Van mreže Vasko-Mk

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Januar 02, 2020, 11:37:40 pre podne »
Hvala prijatelju. Osigurace sam proverio i ok su, ima ih 2 , jedan za sijalice i jedan za rele.  Rele isto mislim da je ok posto rade prednje maglenke. Ne znam dali postoji mogucnost da taster koji ukljucuje svetla ne daje struju , posto ostalo sve radi na njemu ...pozicija, srednje svetlo, prednje maglenke.

« Poslednja izmena: Januar 02, 2020, 02:24:38 posle podne od strane Modus »
Golf - 4  1,9 tdi

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
  • Gram rada, vredniji je od tone teorije.
  • Auto: VW Passat B5.5 1.9TDI Variant
« Odgovor #3 poslato: Januar 02, 2020, 06:26:24 posle podne »
Ako daje signal na tabli da je ukljucena zadnja maglinka, onda mislim da ne bi trebalo da je crkao prekidač. Jer da jeste, ni na tabli ne bi sijala lampica za zadnju maglinku.

Jesi li ispitao? Jel ima struje na sijalicnom mestu i kontaktu za maglinku na džeku za stop-lampu , kada ukljucis na prekidaču?

Najbolji način da nešto uradite je da prekinete pričate i počnete da radite.