Autor Tema: Golf 5 2.0 tdi mrtav  (Pročitano 3861 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Joxa86

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 5 2.0 TDI
Golf 5 2.0 tdi mrtav
« poslato: April 15, 2020, 05:24:24 posle podne »
E ovako ljudi, jutros da upalim auto posle nedelju dana i tabla pocinje da svetli i treperi kao Bozicna jelka, treperi akomulator, motor, a volan svetli, izbacuje brdo gresaka, prvo airbag, pa se sve resetovalo, pa onda greska immobilaizer ili tako nesto, nisam ni video jer je ekran skoro skroz bio zamracen, sa leve gornje  strane se cuje non stop cak cak cak, cak, pokusam da zaverglam ne reaguje. Pokusam nekoliko puta opet iste greske i caktanje sa leve strane, iskljucim a caktanje se nastavilo. Posle sat vremena pokusam ponovo i sad je auto bio mrtav, ne radi radio, ne rade svetla u kabini, apsolutno mrtav auto. E sad, akumulator sam promenio pre 3 meseca, dakle nov je i posto auto imam vise od 10 godina, 2 puta sam menja akumulator i oba puta isti simptomi, krene da vergla i polako gubi snagu i na kraju crkne, ali ima struje u kolima, ovo sad je potpuno drugacije, prvo sam pomislio ko zna sta je, mozda je crko ecu, mada sad kad nema struje ni u kabini, pocinjem da se pitam da li je akumulator iako je nov od proverenog prodavca i sa totalno drugacijim simptomima nego prethodna 2 puta. Jel moze tu da bude jos koja opcija? Hvala svima.

Van mreže taxi_bg

• Sr. Member
  • Auto: passat
Odg: Golf 5 2.0 tdi mrtav
« Odgovor #1 poslato: April 15, 2020, 06:12:55 posle podne »
Probaj sa drugim akumulator om do njega je najverovatnije. U svakom slučaju od nečega moraš krenuti.

Van mreže Joxa86

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: April 15, 2020, 06:19:16 posle podne »
Pa videcu sutra da ga skinem i ako neko uopste sad radi da ga proverim, da vidim da li valja. Ja molim boga da je do njega, imam garanciju, tek sam zamenio, jos samo da taj servis radi da mogu da reklamiram. Vise me brine da nije nesto drugo jer mi se nikad nije desavalo da na taj nacin crkne akumulator. Jos mi auto zarobljen u dvoristu, koga da zovem da popravljam, da li iko i radi, uzas..

Van mreže zvezdan984

• VW Početnik
  • Auto: vw passat b6
« Odgovor #3 poslato: April 15, 2020, 06:55:15 posle podne »
Akumulator je prazan 100% Mozda ima lose punjenje

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Van mreže Joxa86

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: April 15, 2020, 07:07:33 posle podne »
Pa jesenas sam proveravao stari akumulator, rece da dobro puni ali je on odsvirao svoje(6-7 godina star) tako da nzm, mozda se u medjuvremenu promenilo nesto...

Van mreže zimke

• VW Početnik
  • Auto: Golf V 2.0TDI
« Odgovor #5 poslato: April 15, 2020, 10:46:41 posle podne »
Samo polako bez panike, sve se sredi :)

Kad cujes tako cak-cak-cak, nemoj da verglas vise, nego dopuni akumulator, ili nadji nekog da ti kablovima upali auto, pa ga drzi malo upaljenog da se dopuni akumulator sam u radu.  Kad sredis to, ako hoce da se napuni, idi na dijagnostiku, ili pozovi coveka da dodje kod tebe ako je voljan, dijagnostika je uvek prvi korak.
Takodje kod autoelektricara proveri alternator i vidi jel ti kais na alternatoru ceo, da nije puko ili je ostecen. Inace jel osecas u kabini da ti mirise na kiselinu i akumulator jel vlazan odozgo, kao da je izbacila kiselina?

Accelerate ze protons!

Van mreže mur3633

• Master Member
« Odgovor #6 poslato: April 16, 2020, 08:26:56 pre podne »
Da nije Gateway?
TDI POWER

Van mreže Joxa86

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: April 16, 2020, 07:26:24 posle podne »
Upalismo ga danas na kablove, vozio sam ga jedno pola sata da ga dopunim. Upalio opet posle 3 sata sve normalno. Sledece nedelje cu morati da ga teram kod elektricara da vidimo sta je ispraznilo nov akumulator, inace nema nikakve kiseline niti bilo kakvog smrada. Inace izasao sam na auto put ubacio u cetvrtu brzinu i kao na 2600-3000 obrtaja vozio da ga lepo dopuni i sad se slucajno sagnem i vidim da je malo iskapljalo ulje ispod, nikad za 10 godina nisam video da mi kapalo i nemam pojma gde je pustilo, znam samo da sam ga przio( sto ne radim skoro nikad) sad moram i to da idem da gledam, vise stete od stajanja nego kad sam ga vozio. Jel ima neko ideju gde bi mogao da pusti?

Van mreže misa-goga gti

• Hero Member
  • Auto: Skoda Octavia
« Odgovor #8 poslato: April 16, 2020, 07:46:06 posle podne »
Idi brale kod mehanicara.Nemoj se baviti nagadjanjima.
Naj pametnije.
kod oemovaca se na privatnim skupovima u vinci svi clanovi ljube u usta.
mislim da ti je sad sve jasno...

Van mreže taxi_bg

• Sr. Member
  • Auto: passat
« Odgovor #9 poslato: April 16, 2020, 08:00:58 posle podne »
Rekao sam ti da je do akumulatora. Auto najviše propada kada stoji, više nego kad se eksploatise.

Van mreže Joxa86

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: April 16, 2020, 08:24:23 posle podne »
Znam ja druze da mi mehanicar ne gine, ali takva je situacija da to vise i nije bas lako. Mnogi ne rade, a i ovi sto rade nema pojma kakvi su kao i da li imaju vremena. Ali da mora mora...

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
  • Gram rada, vredniji je od tone teorije.
  • Auto: VW Passat B5.5 1.9TDI Variant
« Odgovor #11 poslato: April 17, 2020, 08:46:04 posle podne »
Najbitnije je da si si pokrenuo auto i da nije neki veci elektronski kvar. Dobro je sto si poslusao forumase da probas da upalis na kablove. Nacices odakle ulje curi, to je mnogo manji problem. Pogledaj jednostavno iz motornog prostora  odakle se sliva ulje, ako mozes da uocis. Ako je svuda suvo, kod nekog mehanicara, da se skida sus-pleh, pa da se pogleda odozdo.

Najbolji način da nešto uradite je da prekinete pričate i počnete da radite.

Van mreže Joxa86

• VW Početnik
« Odgovor #12 poslato: April 18, 2020, 12:53:28 posle podne »
Evo malog update-a, ipak nije ulje, kao da neka voda curi. Nije klima, nisam ni palio a i ona curi blize prednjem delu, ovo je bilo na kraj suzpleha. Juce ga malo vozio i stavim karton ispod i jutro vidim 2-3 kapi, mnogo manje, prekjuce bile 2 barice. Pogledam antifriz i dalje stoji na istom nivou, inace nisam nista dolivao jos od proleca 2017 kako sam menjao hladnjak. Sve stoji kako treba. Posto je roze tecnost, primetio bih da je antifriz, ali dobro. U svakom slucaju bolje kad curi nego da nestaje negde unutra  lollol

Van mreže tasa

• Full Member
  • Auto: passat b6 2.0tdi
« Odgovor #13 poslato: April 18, 2020, 02:58:05 posle podne »
Da nije Gateway?
Kako se manifestuje kad je to u problemu?
Dzaba ti 100 konja, kada je magarac za volanom :-)))