Pozdrav svima. Dakle, imam jedan malecni (bar tako mislim) problem. Cistio sam auto, tj. usisavao patosnice i pod, i auto bio u garazi. Brisao suvom krpicom tablu i sve prekidace, ablendere (tu slomim ablender za brisace pa je sad skoro na dodir, no to nije problem). I onda pritisnem prekidac za svetlo u krajnji polozaj, dakle ukljuce se kratka svetla i ventilacija. Onda rukom pritisnem prekidac da se iskljuci skroz, i dok vracam ruku, povucem ablender da ukljucim duga svetla (ne namerno, zakacio sam ga). Ne ukljuce se duga svetla (valjda ne bi ni trebala da se ukljuce, bez kontakta ili cega vec), vec mi osvetljenje table blicne, i to je to. Sad problem. Kada ukljucim svetla preko prekidaca (auto je ugasen), kratka svetla (H4) rade, a kad povucem ablender kratka se ugase, ali se duga ne ukljuce, svetli samo pozicija. Ukoliko ponovo povucem ablender, kratka se ukljuce. Ni u toku voznje, ni dok auto radi, duga svetla mi ne rade. Moze li problem da bude u ablenderu? Da znam da menjam ceo sistem, posto sam desni vec slomio unutra pa cu ga zameniti?
Ili je problem u necem drugom?
Golf mk2 1.6d 1990.
EDIT: Auto sam nasledio, dedi (prethodni vlasnik) neki elektricar sa dva releja (bar tako mislim) napravio automatsko paljenje farova, da obavestim da imam i to, ako moze u tome da bude kvar (mada je do sada fino radilo, osim na leru kad ukljucim auto). Takodje sam menjao sijalice na oba fara (imam oko 8 rezervnih) i ni u kom slucaju duga svetla ne rade. Osigurace sam proverio, znaci nije banalno nesto poput toga, da ne zbunjujem nekog ko mi zeli pomoci.
EDIT #2: Ima li negde relej za duga svetla, pa da je on pokojan? Ako postoji tako nesto, gde se nalazi?

Hvala :D