Autor Tema: Neki blesavi problem sa dugim svetlima Golf mk2  (Pročitano 3047 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Armaggedon89

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Golf mk2 1.6D
Neki blesavi problem sa dugim svetlima Golf mk2
« poslato: Novembar 18, 2016, 08:22:09 pre podne »
Pozdrav svima. Dakle, imam jedan malecni (bar tako mislim) problem. Cistio sam auto, tj. usisavao patosnice i pod, i auto bio u garazi. Brisao suvom krpicom tablu i sve prekidace, ablendere (tu slomim ablender za brisace pa je sad skoro na dodir, no to nije problem). I onda pritisnem prekidac za svetlo u krajnji polozaj, dakle ukljuce se kratka svetla i ventilacija. Onda rukom pritisnem prekidac da se iskljuci skroz, i dok vracam ruku, povucem ablender da ukljucim duga svetla (ne namerno, zakacio sam ga). Ne ukljuce se duga svetla (valjda ne bi ni trebala da se ukljuce, bez kontakta ili cega vec), vec mi osvetljenje table blicne, i to je to. Sad problem. Kada ukljucim svetla preko prekidaca (auto je ugasen), kratka svetla (H4) rade, a kad povucem ablender kratka se ugase, ali se duga ne ukljuce, svetli samo pozicija. Ukoliko ponovo povucem ablender, kratka se ukljuce. Ni u toku voznje, ni dok auto radi, duga svetla mi ne rade. Moze li problem da bude u ablenderu? Da znam da menjam ceo sistem, posto sam desni vec slomio unutra pa cu ga zameniti?
Ili je problem u necem drugom?
Golf mk2 1.6d 1990.

EDIT: Auto sam nasledio, dedi (prethodni vlasnik) neki elektricar sa dva releja (bar tako mislim) napravio automatsko paljenje farova, da obavestim da imam i to, ako moze u tome da bude kvar (mada je do sada fino radilo, osim na leru kad ukljucim auto). Takodje sam menjao sijalice na oba fara (imam oko 8 rezervnih) i ni u kom slucaju duga svetla ne rade. Osigurace sam proverio, znaci nije banalno nesto poput toga, da ne zbunjujem nekog ko mi zeli pomoci.
EDIT #2: Ima li negde relej za duga svetla, pa da je on pokojan? Ako postoji tako nesto, gde se nalazi? :) Hvala :D
« Poslednja izmena: Novembar 18, 2016, 08:25:15 pre podne od strane Armaggedon89 »

Van mreže Djole DMC

• Master Member
Odg: Neki blesavi problem sa dugim svetlima Golf mk2
« Odgovor #1 poslato: Novembar 18, 2016, 08:50:04 pre podne »
Ti si srecan covek. Zamisli da si nasledio sesticu, pranje bi te kostalo 300e lollol

Van mreže Armaggedon89

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Novembar 18, 2016, 10:32:33 pre podne »
Cisto sumnjam da bih imao problem sa verovatno nestrucnim elektricarskim radovima na sestici :D Nego, znas li mozda u cemu je problem? :)

Van mreže mikula

• Hero Member
« Odgovor #3 poslato: Novembar 18, 2016, 04:34:58 posle podne »
ako si pazljiv u majstorluku kao sto si "pazljiv" u brisanju onda ne diraj nista da nebi nesto zapalio i napravio vece sr..e, vec ti lepo oteraj kod nekog elektricara da ti  resi problem

Van mreže vladairon

• Pure German style
  • Master Member
  • GERMAN CARS
  • Auto: Scirocco MK2 & Corrado 2.9 VR6
« Odgovor #4 poslato: Novembar 18, 2016, 06:47:17 posle podne »
Ja sam imao isti problem pre par godina, ali meni je pukla zica od releja koji je stavljen za duga svetla, do table sa osiguracima. Vrv si nekako sjebao ablender kad si ovaj deo za brisace polomio jer ti se to posle toga desava. Mada s obzirom da znam kako izgledaju kontakti unutra deluje nelogicno.... Ako hoces nacrtacu ti semu pa uzmi unimerom i proveri, naci ces kvar brzo, prosto je ko pasulj
« Poslednja izmena: Novembar 18, 2016, 06:49:16 posle podne od strane vladairon »
Call me a relic,
Call me what you will,
Say I'm old fashion,
Say I'm over the hill,
Today's music ain't got the same soul,
I like that old time Rock and Roll!

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #5 poslato: Novembar 19, 2016, 12:33:38 pre podne »
prosto je ko pasulj

Prostije od brisanja instrument table?? lollol

Van mreže Armaggedon89

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Novembar 21, 2016, 07:28:37 posle podne »
Bolje da ne pricam zasto sam nepazljivo brisao instrument tablu. Elem, problem je bio u zicama dva releja za automatske farove. Dve zice koje vode do dugih svetala su zamenile mesta. (Nisu same zamenile mesta) nego ih je elektricar, menjajuci relej, zamenio. Eto, ne rade kad zamene mesta. Ako treba, okacicu slike, za buduce narastaje. Ma pazljiv sam u majstorlucima, elektrotehnicar sam, informaticar, ali brisanje mi je bilo pod punom besikom i zurbom :D

Hvala svima! thumbup thumbup