AC je valjda air condition a klima je manuelna ili digitalna ako sam dobro skontao. 
Sent from my SM-G900P using Tapatalk
Odlicno si skontao...
1992-3 ce godine otac je imao mercedes 190 250D sa AC klimom, kao klinjo sam ga vozao po naselju, a ti si tad imao koliko godina??
Hocu reci bezveze je pricati a ne reci nista,ili ne vidjeti sumu od drveca.
Pa od tadasnjeg vremena odprilike 90-te...kod nas (moje generacije) se manuelna naziva AC jer nismo bas svi bili "englezi" pa po dugmetu na kom je pisalo AC bez obzira na marku je nazivali AC klima.
Ustaljen izraz za manuelnu klimu jer tad ko je vidio digitalnu novo cu mu auto kupit pa da cu kredit uzet.
Mozda na nekim fiatima,Croma npr ili francuzima al' tada potpuno novim.
Sto sad naravno nema veze sa temom.Vidio sam cijene kompresora klime novih 220€ pa nadalje zavisno od marke da napomenem da nista nije original,strah me i otici u ovlasteni radi ovoga.
Sad me zanimaju iskustva sa polovnim kompresorima klime,jer sam misljenja da je preskupo u auto 2001 dati 300€ ili vise za popravak klime pa bio zlatni vw.Ja koliko god volim vw ne mislim mu "robovat".Narocito sto auto svakako mislim mijenjati za noviji vw najprije pasat magnum.
A klima sada radi,ne isplati mi se kupovati novi kompresor iako bi ga sam mijenjao.Ali ako zataji bezveze je i prodavati ga sa neispravnom klimom u sred ljeta,a nije ni posteno prema kupcu.
Zanimaju me direktna iskustva sa polovnim kompresorom.Ima li veze ako je kompresor stajao,koliko je auto preslo itd....jer nasao sam par komada i mnogo razlicitih cijena od ispod 50€ do skoro 200€.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk