Autor Tema: Passat b5.5 problem sa klimom  (Pročitano 4147 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže šećer

• VW Početnik
  • Auto: passat b5.5
Passat b5.5 problem sa klimom
« poslato: Oktobar 04, 2015, 08:03:38 posle podne »
U pitanju je passat b5.5 2003 g klimatronik. Od kad sam ga kupio imam ove greske na dijagnostici nisam ih brisao
00603 - Noge/Odledzivac Klapna Pozicioniranja Motora (V85)
            35-10 -  -  - Naizmjenican
01274 - Protok vazduha Klapna Pozicioniranja motora (V71)

E sad nije mi nista smetalo do nedavno dok nije pocelo da se cuje neko lupkanje kao da se nesto otvra i zatvara a klimi ni ne ukljucim.
Sta je to i ima li mu spasa?
Hvala na odgovorima unapred
Ovaj forum posecujem odavno i uvek dobijem super odgovore.

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • Pol: Muškarac
  • VW
  • Auto: Golf 5
Odg: Passat b5.5 problem sa klimom
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 05, 2015, 04:56:45 posle podne »
Pa to su ti motorici koji regulisu klapne,ali ne bi trebalo da ima veze sa hladjenjem klime

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
  • Gram rada, vredniji je od tone teorije.
  • Auto: VW Passat B5.5 1.9TDI Variant
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 05, 2015, 08:05:29 posle podne »
Skoro sam menjao taj motoric, jer mi nije radilo usmeravanje vazduha na noge, soferku ili sredinu. Zablokirao se na sredini. Sam motoric kosta 10 evra. Ali da ga zamenis je umetnost. Ja sam ga zamenio bez skidanja table, pošto sam se posavetovao sa Nosfaratu-om. Mnogo mi je lakse kada deo vise košta, ali je dostupniji za zamenu. Inace na tom mestu (kada se skine kaseta, pa iza donjeg dela centralne konzole) imaju dva motorica. Meni je, naravno crkao onaj koji je teze skinuti.

Šta se kod tebe dešava u praksi?

Najbolji način da nešto uradite je da prekinete pričate i počnete da radite.

Van mreže šećer

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 06, 2015, 08:29:58 pre podne »
Kod mene se desava da mi klima nije upaljena a cuju se neki zvukovi lupkanja tj. kao da nesto preskace u predelu kasete.To se desava i kad je klima u paljena.Nemam problem sa usmeravanjem vazduha.Da li postoji mogucnos da je jedan od motora zaglavio?
BladeBG mogu il da dobijem neko uputstvo za skidanje bez skidanja table?

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 06, 2015, 01:10:16 posle podne »
Ako nemas problem sa usmeravanjem vazduha, kao sto sam ja imao i ako nemas problem sa prebacivanjem sa toplog na hladno,...NE DIRAJ NIŠTA!!! To ti je moj kranje bratski i najdobronamerniji moguci savet. Bar dok ne pocne i ako ikad pocne da pravi probleme.

Ovako...

Skines kasetu i malu truglastu plastiku između donjeg levog dela kasete i desne bocne strane centralne konzole. Onda vidis motorice.
Sledece, moras da skines jos dva srafa koja drze tunel ventilacije. Prvi vidis tu sa suvozaceve strane, a za drugi skineš plastiku ispod volana pa ces ga videti. Onda mozes koliko-toliko, malo da mrdnes tunel da bi prisao kljucem da odvijes srafove koji drze motoric. Ima ih 3 na svakom motoricu. Nemoj tunel mnogo da cimas, jer je i on iz delova, pa da nedge ne ispadne iz nastavka. Ima spoj tu iza centrane konzole i ima posle izduva za noge vozaca i suvozaca u produzetku za noge putnika pozadi. Meni je se na oba ta mesta bio poremetio, ali sam ga nekako jedva vratio. Srafici na motoricu cu za kljuc 5,5. Petica nece da naidje, a sestica proklizava. Ja sam od okastog 6 napravio 5,5. biggrin  Bio je kolenast okasti kljuc, sa pravim bi bilo mnogo lakse, ali ga nisam imao. Trazio sam da kupim, nigde ga nisam nasao. Imao sam gedoru 5,5, ali dok je stavis na racnu, vec je dovoljno veliko da nemas prostora da priđeš. Uspeo sam tu malu gedoru da nabijem u okasti kljuc 13 donjim delom i onda sam dobio tu par milimetara prostora koji su puno znacili. Pa onda malo tim okastim kolenastim kljucem 5,5 koji sam napravio od sestice, malo sa gedorom 5,5, koju sam nabio u kljuc 13, malo sa spicastim klestima i odvrnem ga nekako. Onda motoric otkacis od dzeka preko koga dobija struju i od polugice koja gura vodi do klapne. Kada vracas, naravno sve isto, samo obrnuto. Ponavljam savet da ne diras, ako nemas probleme sa klapnama da ih motorici ne guraju.

Van mreže šećer

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 06, 2015, 02:48:40 posle podne »
Pocelo je nesto ozbiljno da se cuje i pojavile su se nove greske

4 Greska(e):
00603 - Noge/Odledzivac Klapna Pozicioniranja Motora (V85)
01271 - Pozicioniranja Motora za Temperaturu Klapna (V68)
01272 - Pozicioniranja Motora za Centralnu Klapna (V70)
01274 - Protok vazduha Klapna Pozicioniranja motora (V71)

Ovo znaci da moram da rasturam

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 06, 2015, 03:15:49 posle podne »
Kod mene se cuje ono bup kada ukljucim recirkulaciju, pa se zatvori, to mora. Ako je kod tebe isto, zbog toga ga nemoj rasturati.

Neposredno pre nego sto je crkao, pocelo je da se desava da sam od sebe prestaje da duva na lufterima, pa kroz par sekundi nastavi...I bio mi je jasno da je samo pitanje dana kada ce motoric da crkne. Dok nije crkao nisam ga dirao. Ostao je u polozaju da duva na lufterima, nisam mogao da prebacim na noge i na staklo.

Van mreže šećer

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 07, 2015, 01:15:02 posle podne »
Skinuo sam kasetu motori tj. klapne rade kako treba lupkanje koji mi se cuje dolazi iz ventilatra koji inace radi ok samo se stalno cuje neko zujanje i lupkanje bez upaljenje klime
Da li je neko imao slican problem'

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 07, 2015, 05:34:43 posle podne »
Dobro je da su klapne u redu. Mislim, ali nisam siguran da i ventilator moze da se skine, pošto se skine kaseta. To je najbolje da pitas Nosfaratua. On rastura Passate i prvi je na forumu ko mi pada na pamet da ce znati iz prve ruke. Pa skini ventilator, mozda je upalo nesto, pa zvecka ili ima lufta ili tako nesto. Ako dolazi odatle, dok ga ne skines, neces ni znati sta je problem.

Van mreže Dejo_Joe

• VW Početnik
  • Auto: VW PASSAT B5.5
« Odgovor #9 poslato: Maj 31, 2016, 01:19:11 posle podne »
Vidim da spominjete dva motorica.Mozda se odnosi na moj problem.Hladjenje odlicno radi,ali grejanje bas i ne...Imam utisak da pored vruceg vazduha ulazi i hladan.
Da li ima motoric bas za taj moj slucaj,koji mozda ostaje otvorena neka  klapna i propusta hladan vazduh zimi pa i nije bas prijatno vruce zimi?