Autor Tema: Golf 4 problem sa vratima  (Pročitano 15649 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže cojara

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 2 GTI
Golf 4 problem sa vratima
« poslato: Novembar 29, 2015, 08:21:39 posle podne »
Postovani imam problema na Golfu 4 vozaceva vrata, tacnije brava vozacevih vrata ne moze da se nit zakljuca nit otkljuca samo oblece a kad na suvozaceva zakljucam centralna normalno zakljuca i zakljucano je, e danas sam pokusao da skinem ali vidim da ne za mene to nemoguce i sad ono svjetlo na dnu vrata nece da se upali kad se otvore vrata a ni ono gore na nebu. Ako neko moze da mi pomogne bio bi mu zahvalan. ?

Van mreže Neo014

• VW Kuvar
  • Old.Jr Member
  • **
  • Auto: Passat B6 1.9 TDI 77kw
Odg: Golf 4 problem sa vratima
« Odgovor #1 poslato: Novembar 29, 2015, 10:10:28 posle podne »
To sto ti ne radi svetlo u kabini kada ti se otvore vrata to je pregoreo mikro prekidac u bravi,od kosta 30-40 din,mozda ni toliko,a nalazi se u metalnom delu brave sa unutrasnje strane, (kockasti deo) a menja se tako sto se skine tapacir,metalna deo i podizac pa se ona skine,odlemi stari deo i stavi novi. Za ostalo ce ti neko drugi pomoci.
Moj zivot su moje greske, neke ispravim, a neke isprave mene!

Van mreže cojara

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Novembar 29, 2015, 10:40:27 posle podne »
Ima li gdje neko objasnjenje kako skinuti tapacir sa vrata ?

P.S. Radilo mi je do danas dok ja nesto nisam cackao pokusao skinuti tapacir sa vrata :S

Van mreže saGTInaTDi

• Jr. Member
  • *
  • Auto: pasat B6 2.0 TDI
« Odgovor #3 poslato: Novembar 29, 2015, 10:56:40 posle podne »
malo pretrage i sve može da se nađe  ;)
https://www.youtube.com/watch?v=mrdCPKlRgHM

Van mreže Neo014

• VW Kuvar
  • Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #4 poslato: Novembar 29, 2015, 10:57:30 posle podne »
Imas par srafova na rucki vrata,skines plastiku oko prekidaca i par zabica i naravno sajla za otvaranje vrata se raskaci,nadji na youtubu,mora da ima neki snimak,samo potrazi i na engleskom a ne nas srpskom a ako vec nisi neko ko se najbolje razume ili se ne razume nikako,najbolje da odvezes auto kod nekog majstora da ti to uradi.

Van mreže cojara

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Decembar 01, 2015, 12:25:46 pre podne »
Hvala vam, nisam znao kako da skinem ono gdje su komande. Imam jos jedan problem, ne radi mi upaljac dole ? Ima li tu kakav osigurac ili ?

Van mreže passat b4

• Sr. Member
  • Auto: Bora TDI
« Odgovor #6 poslato: Decembar 01, 2015, 12:52:27 pre podne »
To sto nece da se otkjuca i zakljuca, to je ili cilindar gde ubacujes kljuc ili mehanizam brave. Cilindar se lako skida, kada otvoris vrata sa strane imas jedan mali crni plasticni poklopcic skines ga, tu imas sraf da odvijes torex 20 ili 25, odvijaj ga i istovremeno pokusavaj da izvadis cilindar, nemoj do kraja da ga odvijas. Kad ga skines ubaci kljuc i okreci vidi jel se pomera onaj napred deo. Ako se pomera uzmi jedan prav srafciger i ubaci kroz onu rupu sto ti je ostal kad si izvadio cilindar i i pomeraj levo desno vidi jel ce da se zakljuca ili otkljuca ako nece brava ti riknula.

Van mreže cojara

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Decembar 04, 2015, 12:50:03 pre podne »
A recite mi jel ima za upaljac neki osigurac ili je to nesto crklo ?

Van mreže Neo014

• VW Kuvar
  • Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #8 poslato: Decembar 19, 2015, 06:11:55 posle podne »
Ili je raskacen ili pregledaj osigurace. Kada skines plastiku osiguraca sa zadnje strane imas semu,nacrtano je,a ako ne znas ti kreni jedan po jedan. Ako je raskacen onda ti je to malo veca jebada posto moras da skines komplet plastiku tu oko menjaca sa sve pepeljarom i upaljacem da bi zakacio i namestio.

Van mreže cojara

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Decembar 19, 2015, 11:30:53 posle podne »
Sredio sam ovo osigurac je bio. Imam jos jedan problem, kad otvorim iznad suvozacevih nogu onu policu kako je vec zovete nece da se ukljuci svjetlo a ispravna je sijalica, ista stvar i u gepeku ?

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
  • Gram rada, vredniji je od tone teorije.
  • Auto: VW Passat B5.5 1.9TDI Variant
« Odgovor #10 poslato: Decembar 19, 2015, 11:42:58 posle podne »
Za gepek, mikroprekidac. Probaj da skines bravu i izvadis mikroprekidac, ako moze ,pa da ocistis. On retko kad crkne, obicno se zaglavi zbog prljavstine. Imao sam na B5 taj problem i na njemu je mogao napolje iz brave. Ja sam bio jedan od tih retkih kojima je crkao.  Ako je crkao, tesko ces ga posebno naci. Onda nova brava. Ja sam uzeo drugu bravu od onog najstarijeg Audija A6 C4, pa iz nje izvadio mikroprekidac i prepakovao.

A sijalica u kaseti...I taj problem sam imao na Passatu B5. Na samoj lampi ima prekidac, koji pali i gasi sijalicu. Kad gurnes kasetu, ona plastika na vratancima od kasete gde su zubi gurne prekidac i ugasi sijalicu. Mislim da je i kod Golfa 4 tako, neka me ispravi neki vlasnik istog ako nije. Meni je taj mehanizam na lampi bio slomljen. Ali to se i da naci i zameniti.
« Poslednja izmena: Decembar 19, 2015, 11:58:05 posle podne od strane BladeBG »

Najbolji način da nešto uradite je da prekinete pričate i počnete da radite.

Van mreže cojara

• VW Početnik
« Odgovor #11 poslato: Decembar 20, 2015, 10:24:58 posle podne »
Bravu gepeka, na koju mislis druze izvini sta da skinem ?

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
  • Gram rada, vredniji je od tone teorije.
  • Auto: VW Passat B5.5 1.9TDI Variant
« Odgovor #13 poslato: Decembar 21, 2015, 02:09:46 pre podne »
Bravu gepeka, na koju mislis druze izvini sta da skinem ?

Ovu...

Skini prvo dzek sa brave i kratko spoji zice. Ako se upali svetlo u gepeku, to je mikroprekidac, nema sta drugo. Konkretno na ovoj bravi sa slike, kakva je na Passatu B5, moze da se izvuce napolje. Licno sam menjao. A na novijoj, kakva je sada na ovom B5.5 koji imam, ne moze.  Onda skines bravu, izvadis mikroprekidac, ocistis pljavstinu, ako je ima, vidis da li je slomljen i da li klikce. Onda tako izvađenog spojis na dovodni kabal i probas rukom da klikces da vidis da li se pali i gasi svetlo. Tako sam ja na B5 uradio. Ako se pali i gasi, resio si problem, koji je bio u prljavstini, koja ga je blokirala. I sve spakujes kako je bilo i vratis na auto. Ako ne reaguje, crkao je i moras da nadjes nedge, ako uspes. Evo Zrno je ponudio nacin.

Ako je ona brava, kao kod mene na trenutnom automobilu, na kojoj mikroprekidac ne moze napolje, isto skini dzek i kratko spoji zice. Ako se pali svetlo, opet je mikroprekidac problem, pa ti jedino pre zamene brave ostaje da probas da je isprskas unutra sa WD-om, pomocu cevcice, ne bi li isterao prljavstinu. Ako to ne pomogne, moraces da menjas celu bravu. Onda do nekog otpada i nadji istu po svojoj, pa probaj.

Naravno, ako se ne pali svetlo kada kratko spojis zice, problem je negde u prekidu zica ili sijalici.

Nadam se da sam ti pomogao i javi sta si uradio...
« Poslednja izmena: Decembar 21, 2015, 02:14:09 pre podne od strane BladeBG »

Najbolji način da nešto uradite je da prekinete pričate i počnete da radite.

Van mreže cojara

• VW Početnik
« Odgovor #14 poslato: Decembar 24, 2015, 09:54:23 posle podne »
Hvala svima resio sam probleme.  :75 celebrate

Zanima me koje bi vi Xenone preporucili da se ubace. Interesuju me oni sto bas sijaju jako, uzeo bi i kratko i dugo svetlo to znaci idu mi H7 ?