Bravu gepeka, na koju mislis druze izvini sta da skinem ?
Ovu...

Skini prvo dzek sa brave i kratko spoji zice. Ako se upali svetlo u gepeku, to je mikroprekidac, nema sta drugo. Konkretno na ovoj bravi sa slike, kakva je na Passatu B5, moze da se izvuce napolje. Licno sam menjao. A na novijoj, kakva je sada na ovom B5.5 koji imam, ne moze. Onda skines bravu, izvadis mikroprekidac, ocistis pljavstinu, ako je ima, vidis da li je slomljen i da li klikce. Onda tako izvađenog spojis na dovodni kabal i probas rukom da klikces da vidis da li se pali i gasi svetlo. Tako sam ja na B5 uradio. Ako se pali i gasi, resio si problem, koji je bio u prljavstini, koja ga je blokirala. I sve spakujes kako je bilo i vratis na auto. Ako ne reaguje, crkao je i moras da nadjes nedge, ako uspes. Evo Zrno je ponudio nacin.
Ako je ona brava, kao kod mene na trenutnom automobilu, na kojoj mikroprekidac ne moze napolje, isto skini dzek i kratko spoji zice. Ako se pali svetlo, opet je mikroprekidac problem, pa ti jedino pre zamene brave ostaje da probas da je isprskas unutra sa WD-om, pomocu cevcice, ne bi li isterao prljavstinu. Ako to ne pomogne, moraces da menjas celu bravu. Onda do nekog otpada i nadji istu po svojoj, pa probaj.
Naravno, ako se ne pali svetlo kada kratko spojis zice, problem je negde u prekidu zica ili sijalici.
Nadam se da sam ti pomogao i javi sta si uradio...