Autor Tema: Problem sa strujom  (Pročitano 2499 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže nikolaradocaj

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Seat Leon
Problem sa strujom
« poslato: Decembar 02, 2015, 10:34:11 pre podne »
Imam problem sa strujom u golfu IV, '99. godiste. Naime letos mi se pojavio problem jer je poceo da mi topi osigurac od ventilatora kabine. Menjao sam nekoliko osgiuraca, stavljao i jace i slabije ali svaki se istopi posle nekog vremena kada ventilator radi na 3 i 4 brzini, na 1 i 2 se greju ali se ne tope. Bio sam kod elektricara koji je navodno ustanovio da je los kontakt na tabli osiguraca izveo je novi kontakt samo za ventilator ali i na tom novom je istopio 2-3 komada pa sam onda stavio neki malo kvalitetniji Wurthov i vise ne ukljucujem ventilator na vise od 2-ke. Medjutim pre 2 nedelje desi mi se da mi je zalepo mikroprekidac na bravi vozacevih vrata i svetla u kabini stalno su upaljena i kada je auto zatvoren. Dok sam vadio osigurac od svetla kabine, primetim da je istopljen osigurac grejaca zadnjeg stakla koji jos uvek ove godine nisam ukljucivao. Sutradan kada sam seo u auto primetim da se taho sam resetovao, tacnije mala kilomteraza vracena na 0 a i casovnik se vratio na neko netacno verme, sat vremena unazad. Bilo kakva sugetsija bila bi pozeljna, od mogucih uzroka do preporuke dobrog elektricara koji bi resio problem.

Unapred hvala na odogovoru.

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
  • Gram rada, vredniji je od tone teorije.
  • Auto: VW Passat B5.5 1.9TDI Variant
Odg: Problem sa strujom
« Odgovor #1 poslato: Decembar 02, 2015, 01:42:10 posle podne »
Posalji privatnu poruku ovom clanu. Mozda ne vidi temu, ali ce sigurno imati odgovor za resenje tvog problema.

http://www.vw-club.rs/forum/index.php?action=profile;u=22045

Najbolji način da nešto uradite je da prekinete pričate i počnete da radite.

Van mreže nikolaradocaj

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Decembar 02, 2015, 02:06:38 posle podne »
@Blade

Hvala na informaciji, poslao sam PP.

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
  • Auto: golf country
« Odgovor #3 poslato: Decembar 02, 2015, 03:16:28 posle podne »
zaglavljuje ti motoric grijanja i zato topi osigurac izvadi i podmazi, a za osigurac od zadnjeg grijaca ti je prekinuo neku od zica u zglobu zadnje haube
ima li neko ovde da mu auto ide na isparenja lollol ili ovi dizeli jos malo pa ce krenuti i kusur da vracaju iz rezeorvara thumbup

Van mreže nikolaradocaj

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Decembar 02, 2015, 03:34:31 posle podne »
@PaulGT

Posto sam laik, sad sam na brzinu probao da nadjem sta je to motoric grejanja kabine i gde se nalazi ali nisam uspeo da nadjem pa ako te ne mrzi, molim te da mi objasnis. Ovo oko zica ka zadnjem grejacu mi je jasno, to cu da proverim. Meni je samo cudno sto se desilo to sto se desilo sa cajgerom i sto se resetovao. Isto tako probao sam da nadjem gde mi je masa vezana, hteo sam da je ocistim, ali nisam nigde uspeo da nadjem!!! Ako moze i tu mala pomoc, motor je 1.4 16v.
Hvala svima na savetima.

@PaulGT

Ako mislis na ventilator na njega sam prvo posumnjao da je zakazao, ali nije. Skinuo sam sa drugarom i testirali smo ga, odolicno radi na svim brzinama, nigde ne zapinje.
« Poslednja izmena: Decembar 02, 2015, 09:07:13 posle podne od strane Darko80 »

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
« Odgovor #5 poslato: Decembar 02, 2015, 06:54:29 posle podne »
masu imas na 20 mjesta u autu.pod haubom, iza table osiguraca, na desnoj strani na stoku kod ventilatora grijanja, u gepeku. radi na svim brzinama ali se piksne sasuse i zapinje
ima li neko ovde da mu auto ide na isparenja lollol ili ovi dizeli jos malo pa ce krenuti i kusur da vracaju iz rezeorvara thumbup

Van mreže nikolaradocaj

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Decembar 02, 2015, 07:04:53 posle podne »
OK , sutra cu, ako budem imao vremena, da ga izvucem pa cu da podmazem...pretpostavljam da ne bi trebalo WD-om nego nekim uljem za podmazvanje...Hvala jos jednom na svim informacijama. Javicu sta sam uradio i da li sam resio problem.

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
« Odgovor #7 poslato: Decembar 02, 2015, 07:11:24 posle podne »
izvuci ga skroz iz plasticnog kucista, podmazi piksne i provjeri cetkice