Autor Tema: LAMPICA OD ABS, Ručne kočnice i AIRBAG-a neče da se ugasi  (Pročitano 2759 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ludak na tockovima

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: golf iv karavan
LAMPICA OD ABS, Ručne kočnice i AIRBAG-a neče da se ugasi
« poslato: April 19, 2015, 02:52:16 posle podne »
Pozdrav svima

Vozim Golfa 4 karavana 2000 godište, i želim da vam predstavim svoj problem, nadam se da ćete mi moći pomoći :slika

Prije jedno 5 dana mi se upalila lampica od ABS i ESP isto kao na ovoj slici samo bez ove srednje lampice

http://s467.photobucket.com/user/customdesignsbychris/media/Pq8RFN0.jpg.html

nzm od čega, i ja probam da rastavim kleme sa akumulatora i nakon što sam to uradio nestala mi je ova lampica od ESP, ali kad pritisnem dugme od ESP-a ne pali mi se lampica na instrumental tabli. Guglao sam malo po netu, nisam mogao naći rješenje, vidio sam da neko govori da ispod kočnice ima neki senzor pa ajde reko da probam da pomjerim, jer sam nedavno imao problem sa tim, nije mi se htjela ugasiti lampica na zadnjem staklu od kočnice, gorila stalno i blinkala mi lampica od grijača istovremeno, pa kad sam pomjerio taj senzor na kočnici prestalo je sa tim. I kad sam probao da pomjerim to dole zapištalo mi je auto 3 puta  i upalila mi se lampica od ručne kočnice koja se pojavi nakon što upalim auto kroz nekih 20 sekundi, i ne može da se ugasi. Pokušavao sam da pomjeram onaj dole senzor na kočnici jer se upalila lampica kd sam to dirao, pa reko valjda se može i vratiti tako. Ajde reko da provjerim i osigurače da nije koji crkao, našao sam jedan i zamjenio ga, i dok sam mjenjao osigurače odjednom mi se upalila lampica od AIRBAG-a i ne prestaje da svijetli.

E sad mi recite kako bi mogoa da riješim ovaj problem jer me strašno nervira, da li je najbolje da ga odvezem da ga priključe na kompjuter ili da probam sam nešto riješiti?

Van mreže golfo

• Sr. Member
  • Auto: Golf 3 tdi,Polo 9N 1.4 tdi
Odg: LAMPICA OD ABS, Ručne kočnice i AIRBAG-a neče da se ugasi
« Odgovor #1 poslato: April 19, 2015, 11:18:43 posle podne »
Pravac dijagnostika pa ce ona pokazati u cemu je problem.

Van mreže ludak na tockovima

• VW Početnik
  • Auto: golf iv karavan
Odg: LAMPICA OD ABS, Ručne kočnice i AIRBAG-a neče da se ugasi
« Odgovor #2 poslato: April 20, 2015, 09:40:58 posle podne »
Problem je riješen  clap.Odvezao sam jutros auto i kad su ga prikljućili na kompjuter, izbacilo im je neku grešku, valjda su se bile olabavile one žice na akumulatoru što idu na plus, tako da je sve riješeno :)