Autor Tema: Pumpa za gorivo Golf 4 1.6 16v  (Pročitano 4118 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Filke

• Old.Jr Member
  • **
  • Pol: Muškarac
Pumpa za gorivo Golf 4 1.6 16v
« poslato: Decembar 26, 2014, 01:36:30 pre podne »
Zdravo svima,

Nisam uspeo da nađem sličnu temu pa rekoh da pitam iz prve ruke; dakle, u poslednjih nekoliko meseci sam promenio dve pumpe za gorivo (doduše obe polovne).
Razlog crkavanja najverovatnije vožnja na plin, i retko voženje na benzin ili već nešto treće...
Sada sam rešio ili da kupim nov uložak pumpe (Siemens, Pittsburgh) košta oko 11000 dinara, ili da remontujem moju originalnu (prva ugradnja) pumpu - oko 50 evra.

E, sada me zanima da li neko ima  iskustva sa remontovanim pumpama za gorivo?

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
  • Auto: Golf 5
Odg: Pumpa za gorivo Golf 4 1.6 16v
« Odgovor #1 poslato: Decembar 26, 2014, 11:21:51 pre podne »
Pa ukoliko se remont radi u proverenom servisu sa odgovarajucim delovima onda to nije problem,mada dao si vec toliko para na te polovne tako da je mozda bolje da uzmes novu i da nemas vise problema. A crkava ti pumpa zato sto ostavis auto u mrtvoj rezervi i pumpa nema kako da se hladi,jer i kad radi na plin,pumpa i dalje vrti gorivo u krug.

Ja nisam nikad remontovao pumpe jer to nije predvidjeno za otvaranje,dakle nema nikakvih srafova za otvaranje nego mora da se nasilno otvori.

Van mreže Filke

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #2 poslato: Decembar 29, 2014, 12:41:12 pre podne »
Hvala na savetu, ali ne vozim na rezervi, uvek imam bar pola rezervoara benzina (znam za foru sa hlađenjem), mada je sad toliko niska spoljna temperatura da ne verujem da je do hlađenja pumpe.
Čuo sam priče da i ne valja kad ima u rezervoaru previše goriva i kad je gorivo "staro"- previše vremena stoji u rezervoaru, jer i to navodno šteti pumpi - bajato gorivo.
Ko će ga znati...

Može preporuka za neki dobar servis za remont benzinske pumpe?
Jer sa novim uloškom opet mi ostaje staro kućište pumpe, koje bi trebalo očistiti, pogotovo membranu, to valjda i rade u servisu (čini mi se da rade čišćenje u ultrazvučnij kadici).

Van mreže Filke

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #3 poslato: Decembar 29, 2014, 09:03:33 posle podne »
Kakva je Meat&Doria pumpa goriva (uložak)? Našao sam je preko drugara za 5.000 dinara, dok je Siemens VDO 11.000 dinara. Za ovu drugu znam da nema greške, dok je ova italijanska više nego duplo jeftinija.