Autor Tema: Problem sa paljenjem Polo 1.4 TDI 51 kw 2009 god.  (Pročitano 12191 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Neznalica17

• VW Početnik
  • Pol: Žena
  • Auto: Polo Trendlime 1.4 TDI
Problem sa paljenjem Polo 1.4 TDI 51 kw 2009 god.
« poslato: Decembar 13, 2014, 05:48:54 posle podne »
Postovane kolege vozaci,
obraca vam sa sa velikim postovanjem devojka koja se nikako ne razume u auta, posebno ne u problem koji ima.  :huh:
Pokusacu da budem krataka.
Pre par meseci kupila sam polovni Polo 1.4 TDI 51kw 2009 godiste, pre kupovine proverila sam auto do najmanje sitnice kod svih boljih majstora u gradu. Besprekoran!
Medjutim kako je temperatura pocela da pada poceo je da se javlja problem sa paljenjem. Posebno ujutru kada je auto hladan i temperatura niska. Nako prvog odlaska kod majstora ustanovljeno je da je jedan grejac crko i zatim su zamenjena sva tri nekim Bosh grejacima. Nakon zamene problem ne nestaje. Odvezla sam auto u ovlasceni servis VW, zamenili su senzor za temperatutu i ponovo uradili konpletnu dijagnostiku kompjutersku i mehanicku. Ponovo stanje automobila besprekorno. Nakon dolaska kuci auto je nekih 7-10 dana palio normalno i opet isti problem. Prvo jutanje paljenje nece!! badmood
 Danas sam kupila nov akumulator po savetu oca Varta 11000din i nakon stavljanja i verglanja 5 puta na jedvite jade je upalio.

Molim vas prijatelji pomozite mi i posavetujete. Ne vidim drugo resenje vec ponovo da auto ide u servis VW koji je na 180 km od mesta u kome zivim.

Hvala svima puno na pomoci.
« Poslednja izmena: Decembar 13, 2014, 05:51:08 posle podne od strane Neznalica17 »

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
Odg: Problem sa paljenjem Polo 1.4 TDI 51 kw 2009 god.
« Odgovor #1 poslato: Decembar 13, 2014, 08:15:49 posle podne »
los ti je motor. ili prodaj auto ili uradi generalnu

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #2 poslato: Decembar 13, 2014, 09:05:30 posle podne »
Bojana iz koje si Mitrovice? Ne zelim da demantujem naseg majstora gedoru ali ipak mislim da bi trebalo da se taj motor pogleda. Malo mi nelogicno da od 2009 ode tako brzo motor. Ja vozim isto Pola sa takvim motorom 2002g i presao sam sa njime 175 000 i nemam tih problema.A gazio sam nekoliko puta relacije Moskva-Beograd koje su po 2250 km u ujednom pravcu.Ni malo naivno za takav motor. Kolika je kilometraza na tom polu i odakle je kupljen, iz uvoza ili odavde iz Srbije?
Boban-Rus

Van mreže Neznalica17

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Decembar 13, 2014, 09:31:49 posle podne »
Postovani,
u pitanju je Kosovska Mitrovica, e sada motor je proveravan najmanje 10 puta i sve je ok. Auto je kupljen nov u srbiji i ja sam druga vlasnica, direktno sam ga kupila od prvog vlasnika koji je odrzavao auto u ovlascenom servisu. Bas sam zbunjena....auto je presao 110.000km i to ralacija kosovo bg, kosovo primorie cg...

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
« Odgovor #4 poslato: Decembar 14, 2014, 02:08:33 posle podne »
Bojana u kom ovlascenom servisu si kontrolisala auto? Tu mogu da budu vrlo banalni razlozi od da kazemo prljavog sita na pumpi, neispravnog povratnog ventila za gorivo i slicno. I na koliko je to hladnije vreme nastalo u stepenima izrazeno, u minusu ili je u plusu? Koliko stepeni?
Boban-Rus

Van mreže eskachagt

• Master Member
  • Auto: VW Golf II D
« Odgovor #5 poslato: Decembar 14, 2014, 02:30:04 posle podne »
Kako pali kad je zagrijan motor? Troši li ulje motor? Izmjeri kompresiju prvo. Valjda neko to radi u kosovskoj mitrovici!?
VW fan

Van mreže Neznalica17

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Decembar 14, 2014, 03:43:41 posle podne »
Za Gosp. RUS auto je bio u ovlascenom servisu za VW, temperatura nije otisla u veliki minis najvise -2, uglovnom se krece od -2 do +5,6 odprilike tokom dana. Zapisacu Vasu sugestiju, Hvala puno

ZA Gosp. Eskachagt Automobil pali bez ikakavih problema kada je zagrejan, kompresija motora je merena sigurno 10 puta i ulje sam proveravala, sve je u redu. Problem veliki je to prvo paljenje koje nece i nece. Evo u jutros nisam uspela da upalim. Stvarno sam u problemu. thumbdown

Ujedno zelim da se zahvalim svima vama koji ste mi pomogli svojim savetima i sugestijama.
« Poslednja izmena: Decembar 14, 2014, 03:50:39 posle podne od strane Neznalica17 »

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
« Odgovor #7 poslato: Decembar 14, 2014, 08:58:06 posle podne »
Bojana, treba proveriti gorivo (dovod, kao i pupmpu od goriva koja je u rezervoaru) pod broj jedan, ako posle u toku dana pali normalno posle prvog paljenja. Sve ovo lici da nepovratni ventil ne drzi gorivo i zato nece da upali na prvo paljenje. Takodje treba proveriti i kako dihtuje tandem pumpa. Ja sam ubedjen da je samo oko dovoda goriva na prvo paljenje problem.
Boban-Rus

Van mreže Neznalica17

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Decembar 15, 2014, 11:42:16 pre podne »
Za Gosp RUS:
Hvala puno na savetu, napisala bih jos ovo da pokusam da razjasnim situaciju jos u nadi da cu uspeti da resim proble. Posto auto ne moze da upali na ravnom tj. u garzi. Odguramo auto do najblize nizbrdice i gurnemo ga. Tada je moj brat u autu i nakon predjenih 1-2m nizbrdo auto odmah upali. Kasnije tokom dana paljenje je normalno bukvalno sto bi muski vozaci rekli "na pola kljuca".

Zamolila bih Vas da me posavetujete jos jednom, pa da odstanpam ceo forum i pravac servis!!!

Hvala puno na pomoci i sugestijama formidable
« Poslednja izmena: Decembar 15, 2014, 12:14:03 posle podne od strane Neznalica17 »

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI 77/105 2007.g.
« Odgovor #9 poslato: Decembar 15, 2014, 12:30:49 posle podne »
Kad te vide u sevisu sa odštampanim papirima i objašnjenjima sa internet foruma ima da se oduševe..Ima ovde članova iz Gračanice, Leposavića pa vidi sa njima gde održavaju svoja auta, ima valjda nekog bliže da ti reši problem..
Imaš člana@djuka1975 vozi šarana pitaj ga on je mislim iz Gračanice..

Послато са LG-D320 уз помоћ Тапатока

Земунчанин

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
  • Auto: Golf 5
« Odgovor #10 poslato: Decembar 15, 2014, 04:03:14 posle podne »
Taj auto i ne pali grejace,tek na -5. trebalo bi probati staviti elektroniku na senzor temperature da upali grejace ili nekako prespojiti grejace ujutro pa onda videti kako ce da upali. Ali ako je kompresija dobra,morao bi da upali i bez grejaca.

Van mreže Neznalica17

• VW Početnik
« Odgovor #11 poslato: Decembar 15, 2014, 05:02:53 posle podne »
Fred Peric: pa sta ako odstampam sve, Vi mi se podsmehujete i omalovazavate eee gresite.
Precenili ste sebe. Toliko.
« Poslednja izmena: Decembar 15, 2014, 05:05:19 posle podne od strane Neznalica17 »

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI 77/105 2007.g.
« Odgovor #12 poslato: Decembar 15, 2014, 07:19:26 posle podne »
Rekao sam ti da vidiš sa još nekim članom vw foruma sa KiM da ti preporuči nekog majstora.A ono se odnosilo na tvoju naivnost i na majstore, koji su posebna fela..Nije ti on bankarski službenik pa će da te sluša šta je tebi neko rekao da može biti sa autom nego će da te oladi da keca...

Послато са LG-D320 уз помоћ Тапатока
Земунчанин

Van mreže LEMI

• Youngtimer
  • VW Klub Prijatelj
  • Master Member
  • KORREKT
« Odgovor #13 poslato: Decembar 16, 2014, 10:24:03 posle podne »
@Frede nije naivna automatski ako je zensko, niti je duzna da se razume u mehaniku.
Korisne savete i predloge moze da odstampa i svakome ce biti lakse da procita sta je neko vec zakljucio, nego da se ona muci da objasnjava iz vidjenih simptoma.

Ako je pitala ovde na forumu, udostojite se da joj se da neki koristan odgovor.

"Saveti" tipa, idi negde, nadji tamo, ptiaj nekog, nisu saveti nego prebacivanje loptice. To nije ni lepa dobrodoslica ni korisno.

To se ne odnosi konkretno samo na doticnu clanicu, vec za vecinu novih korisnika koji dobiju ove dobro poznate "porcije starosedelaca"

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
« Odgovor #14 poslato: Decembar 16, 2014, 11:09:38 posle podne »
Sve zavisi od majstora u servisu, ako je već pokusavao i nije uspeo da reši problem možda i pročita.

Na nama je, na onome ko ima i želi, da da koristan savet a to dali će ona da ga kuca ili priča majstoru to nas ne interesuje.

Van mreže Boban

• Auto Union
  • Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Vorsprung durch Technik
    • vw club serbia-forum
  • Auto: Comfort Coupe
« Odgovor #15 poslato: Decembar 17, 2014, 12:16:49 pre podne »
Naravno da zavisi od majstora, ja sam stampao kompletnu semu povezivanja i kodiranja volana sa skrolom pa smo na osnovu toga odradili bez problema, a posto sam licno bio ukljucen u posao znam da nema sanse da bilo koji majstor osim ako nije iz Ingolstadta (u mom slucaju :)) to zna da odradi bez uputstva koji su delovi potrebni itd...Tako da je ta konstatacija sto se stampe tice totalno besmislena, naravno ako se ne radi o nekom banalnom problemu.

Inace slazem se sa Rusom da treba proveriti dovod goriva ;)

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
« Odgovor #16 poslato: Decembar 17, 2014, 10:50:52 posle podne »
Ponasanje automobila (simptomi) ukazuju na dovod goriva, cim posle tog prvog paljenja ceo dan pali normalno.
Boban-Rus

Van mreže Shomy007

• VW Početnik
  • Auto: Passat 3BG
« Odgovor #17 poslato: Decembar 18, 2014, 09:42:05 pre podne »
Mozda Tandem pumpa...probaj da parkiras auto na nizbrdicu uvece ,pa probaj ujutru dal ce da pali.Ako upali to je to....pozdrav

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
« Odgovor #18 poslato: Decembar 18, 2014, 09:48:03 pre podne »
Mislim da je identičan problem imao dečko koji vozi Audi A6 C5,pre nekih godinu dana.
Rupa + alu felna = Reparirano rame