Autor Tema: preporuka elipse  (Pročitano 1796 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže kamamama

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Polo 1.4
preporuka elipse
« poslato: Jul 19, 2014, 12:11:07 pre podne »
da li neko ima iskustva sa ovim elipsama GZCF 7104SPL, i neka preporuka u tom rangu cena/kvalitet .fala :)

Van mreže Vinap

• Full Member
  • Auto: VW POLO 6N
Odg: preporuka elipse
« Odgovor #1 poslato: Jul 19, 2014, 11:04:09 posle podne »
Pre neki dan sam pazario:
http://www.takolako.rs/user/auto-zvucnici/kenwood-zvucnici-za-auto-kfc-wda69rc/44_2127_35479_1_0_0/item.jsp
povezane ne Kenwood KDC-317UR.... Svaki komentar je suvisan... mahac
jedva cekaju u porsche bg da im neko dodje s pasatom trojkom na plin. oni samo pasate dvojke i trojke i rade.
ajd vidi sa tim majstorom da se uclani na foum ovde. treba nam strucnih kadrova uvijek.

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
« Odgovor #2 poslato: Jul 19, 2014, 11:59:21 posle podne »
Za 10 soma imaju bas ozbiljne elipse, ove Ground Zero mi deluju dosta bolje od Kenwooda, ali nista bez dobrog pojacala, ako hoces nesto preko 50W RMS-a.
Jednostavno, neces dobiti taj bass i cistinu zvuka bez pojacala.

Ako ne planiras da ugradjujes vufer, elipse su dobra zamena za celokupan opseg zvuka, falice ti uvek oni duboki, ali jbg. Procesljaj malo sajtove kao sto su limundo i kupujemprodajem, ima dosta novih komponenti, sada su cene dosta nize jer je narod odavno prestao da daje pare na muziku. Mozes naci nove kvalitetne stvari za manje pare nego u radnji, a realno ako uzmes kvalitetne zvucnike, nema sta da se pokvari, tj. garancija ti ne vredi. Za ostatak para uzmes i pojacalo i dobijes bolju muziku za iste pare. ;)

Van mreže kamamama

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Jul 20, 2014, 01:47:26 pre podne »
Proguglacu i o tim kenwood zvucnicima, fala:)
Imam Alpine 3552 pojacalo, 4x30 ili 2x85, ja planiram da uzmem jace elipse , 120-150rms pa da bridzujem i mislim da ce biti sasvim dovoljno , nemam mesta za woofer jer mi treba gepek , razmisljao sam i freeair woofer(imam nazad plocu 2cm debelu, nije originalna pa se ne bi uvijala )pa neke okrugle zvucnike na policu,finansije su uvek problem:)  napred imam fabricke (vw polo 9n) , za sada sam zadovoljan necu menjati dok ne riknu :)

Van mreže kamamama

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Avgust 20, 2014, 12:35:50 pre podne »
Da ne otvaram novu temu, pazarii sam JBL T696L, i dalje imam pojacalo Apline 3552 , 2x85rms koje planiram da spojim sa ovim zvucnicima koji imaju 2x150rms, moje pitanje je da li je to pojacalo dovoljno za ovakve zvucnike ? Negde citam da zvucnici treba da trpe vise snage nego sto pojacalo moze da da , a negde da pojacalo mora da daje vise snage nwgo sto zvucnici mogu da podnesu kako ne bi doslo do opterecivanja pojacala , ako moze neko da mi pomogne , unapred zahvalan.  Pozdrav

Van mreže sciroccopk

• VW Početnik
  • Auto: VW Scirocco
« Odgovor #5 poslato: Avgust 20, 2014, 08:41:52 pre podne »
Najbolje je da su priblizne snage,inace bolje je da pojacalo ima vecu snagu od zvucnika zbog grejanja pojacala,pogotovo ako se muzika slusa duzi vremenski period...meni je pojacalo cesto zbog pregrevanja ulazilo u safe mod pa je malo trulo cekati ga da se ohladi ali opet kazem sve zavisi koliko ces slusati muziku u autu.....

Van mreže kamamama

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Avgust 20, 2014, 02:14:42 posle podne »
Pa trenutno sam u ovakvoj situaciji i neam kinte da kupim jace pojacalo,bice i to jednog dana . Znam da sa ovim pojacalom necu izvuci iz zvucnika maksimum ,ali sam mislio da probam maksimalno da iskoristim ovo pojacalo,odnosno da ga koristim na 80% snage,da ne bi dolazilo da pregrevanja i spaljivanja kalema na zvucniku. Nisam neki strucnjak tek ulazim u tu pricu,ali koliko sam skontao,treba samo da zavrnem onaj -gein- na pojacalu i to je to ,ako se ne varam ? ispravi me ako gresim ?

Van mreže sciroccopk

• VW Početnik
  • Auto: VW Scirocco
« Odgovor #7 poslato: Avgust 20, 2014, 06:22:06 posle podne »
da trebas smanjiti gain...a i ostala ti podesavanja ne moraju biti na max...nisam ni ja neki strucnjak ali ponesto znam...

Van mreže kamamama

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Avgust 21, 2014, 02:32:15 pre podne »
Sto kazu , nabadam nesto :) hvala ti ,pozz :26