Autor Tema: ABLENDER - kvar - VW Polo (2003)  (Pročitano 1340 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Libra

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: polo 1.9 SDI
ABLENDER - kvar - VW Polo (2003)
« poslato: Jul 04, 2014, 02:06:04 posle podne »
Skoro sam se registrovao na forumu, pa bih hteo da i ja ostavim neki post, da ne bude da samo kupim informacije sa foruma kad mi je frka, a posle pa-pa :rolleyes: Možda će nekom biti od koristi (posebno ako malo zna o auto temama i problemima, poput mene). Da ne dužim - problem se pojavio tokom vožnje (noću) kad sam upalio, nakratko, dugo svetlo koje je ostalo upaljeno i nakon što sam ručicu ablendera vratio u "off" položaj (tako da kažem). Stao sam, probao nekoliko puta da pomeranjem ručice napred-nazad isključim dugo svetlo i posle nekoliko pokušaja uspeo. Nastavio da vozim. Nije bilo problema. Posle nekog vremena ista stvar. Odem kod majstora (kod koga inače ne idem - moj majstor bio u gužvi - drugar ovog pomenuo itd.), kažem o čemu se radi. On kaže - zaprljani kontakti (reče da je imao isti slučaj sa škoda fabijom), treba malo naprskati WD-40 i teraj, nema zime. Uradi on tako (ja tada nisam znao da se WD-40 ne koristi za kontakte, nego sam kasnije, baš ovde na forumu, pročitao da postoji "kontakt sprej" itd.). Neko vreme nije bilo problema, a onda je, tokom jedne vožnje, deo iza volana počeo da dimi. Au. Baš dimi, smrdi. Skontam ja da gori plastika. Stanem nekako, ugasim ga. I dalje dimi. Na kraju raskačim akumulator i tada prestane da dimi.

Epilog - kod drugog majstora  sam zamenio celu tu sklopku (ručica ablendera i ostatak). Bogami je nova bila 9 000. Drugar mi je nabavio polovnu, tako da nisam toliko skupo prošao. Što je najgore, majstor kaže da ne pamti kad mu je bio neko sa tim problemom. Plastika je stvarno lepo nagorela (videlo se kad je skinuta stara sklopka).

To bi bilo to. Ako sam naširoko objašnjavao, izvinjavam se (slab sam forumaš). Svrha ovog posta nije pitanje-odgovor, nego čisto sam hteo da dodam svoje iskustvo forumu - ne toliko zbog iskusnih vozača, već više da bude dostupno online nekom ko će možda imati istu frku, a neće imati pojma o čemu se radi (moj slučaj biggrin

Pozdrav