Autor Tema: Golf mk3 udes - prednji deo  (Pročitano 1675 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Igoritza

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Passat B3 1.8
Golf mk3 udes - prednji deo
« poslato: Maj 23, 2014, 02:36:15 pre podne »
Pozdrav svima

Imao sam udes sa golf 3, u sustini veoma kratak opis: da ne ubijem pomahnitalo dete koje je istrcalo na ulicu, skrenuo sam u suprotnu traku, krilo na krilo se sudario sa onim 30 godina starim mitsubishi kombijem koji je izgleda pravljen od kamena (nema stetu)

far levi
far desni
nosaci branika (ostade branik citav)
levo krilo (udareno)
desno krilo (ne znam kako)
hauba

e sad - nemam pojma kako se zovu ti unutrasnji delovi i voleo bi da mi neko pomogne. Ne znam sta su "kos", "greda", dok sam otprilike skapirao sta je vezni lim, ono sto me zanima je da mi neko objasni kako se zovu delovi na koje idu delovi karoserije i koliko je to tesko/skupo ispraviti ili zameniti ?

Auto nakon udesa naj normalnije ide, i deluje kao da su se samo karoserijski delovi rasturili/iskrivili dok je sve, meni kao laiku ispravno: trapovi, motor normalno radi, nosaci su gde treba da budu, nema dodatne buke i skripanja, samo sam morao da iskrivim shipkom neki lim ispod branika koji je udarao u gumu pri smotanom volanu

1. kako se zove deo/metal na koji se kaci krilo ?

2. vezni lim, moze li se ispravljati i valja li to raditi ?

Ako neko eventualno ima preporuku za delove mk3 (1.8 benzin) kao i Limara koji ce pre nego sto naplati oko i zub za nov deo, da pokusa da mi ispravi/dotera ostecen .. ? Uslikacu ga odma izjutra

hvala svima u napred

Van mreže Mily

• Sr. Member
  • Auto: GTI
Odg: Golf mk3 udes - prednji deo
« Odgovor #1 poslato: Maj 23, 2014, 08:30:01 pre podne »
Slikaj pa okaci sliku da vidimo....sve je dobro ako mu nisi pokrivio koseve i sve to moze vrlo lako da se zameni i nadje u boji auta

Van mreže Igoritza

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Maj 23, 2014, 10:01:48 pre podne »
hvala veliko.

e sad, ne znam koliko vi mozete da vidite sa ovih slika sta treba,ako moram da uslikam jos nesto molio bih vas da mi kazete.

Filter fazduha sam izvadio zbog slikanja, posto je krenuo da gura u kais pa sam sinoc doksam ga vozio morao da ga "namestim" da samo stoji, posto nema vise mesta za njega
« Poslednja izmena: Maj 23, 2014, 10:04:41 pre podne od strane Igoritza »

Van mreže gti zmaj

• Sr. Member
  • Auto: mk3 GTI edition
« Odgovor #3 poslato: Maj 23, 2014, 11:31:38 pre podne »
Rekao bih da si ti ovde pokrivio i koseve.
pogledaj jednu solju amortizera,gde ti se nalazi,a gde druga. Nisu u istoj ravni

Van mreže Igoritza

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Maj 23, 2014, 11:48:59 pre podne »
nisu, jasno, to sam i ja video zapravo sa slike, bas kao i vi.

Jel to moze da se radi, kako to ide ? Ne znam zaista, i uslucaju da ne moze, onda pretpostavljam da ceo taj sklop mora da se menja, AKO moze da se menja ..?

Van mreže Igor986

• VW Početnik
  • Auto: Golf Mk3 GTI abf
« Odgovor #5 poslato: Maj 23, 2014, 03:34:35 posle podne »
ako hoces da ti posaljem broj momka koji ima golfa trojku u jako dobro stanju, u istoj boji dobar je momak i posten nije skup mahac

Van mreže Igoritza

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Maj 23, 2014, 07:34:45 posle podne »
Ok, dakle srpski bezobrazluk ne poznaje granice :)

Jedan limar mi je trazio 150 evra da ispravi sve sto se da ispraviti i pritom rekao da NE moram da kupujem sve delove pre rada na limariji jer on rece nesto kako "ima sablon" sta god to znacilo i ima nesto sto se zove "panter" i nove je generacije. meni spanska sela al kapiram da su u pitanju masine i "sablon" za korektno ispravljanje delova za taj i taj auto.

Drugi mi je rekao mrtav ladan, citiram: "kad mi doneses oba fara, oba krila, branik, vezni lim, gredu branika, i haubu, moje ruke su 400 evra, i eventualno ako ti stavim neki deo koji cu da vidim tek kad skinem motor i sve. "

Pa jel ovaj drugi normalan ? ja za 400 evra mogu da uzmem celog stranca mk3 i da ga prepakujem, ne znam kako ovalvi ljudi postoje .. i dal su normalni i dal iko uzme da im to i plati zapravo .. ?

steta je:

vezni lim (iz razloga ne moze da se ispravlja na Mk3 vec mora nov)
greda
oba krila
kosevi
nosac motora srednji
krakovi (ako moze neko da mi objasni tacno sta je to)

ja bih radio kod ovog za 150 evra, jer sam ga nasao po preporuci prijatelja koji je havarisao Yeti i ovaj mu uradio pre godinu dana, bez da je bilo potrebe za reklamacije. Ne bih ni pitao dal moze jeftinije, sobzirom na listu stvari za ispravljanje, ovo mi deluje kao ok.

Van mreže Igor986

• VW Početnik
  • Auto: Golf Mk3 GTI abf
« Odgovor #7 poslato: Maj 23, 2014, 09:25:38 posle podne »
Slavisa 0638811239 ja mislim da ima sve te delove u istoj boji kao i tvoj auto sto je tako da neces morati da farbas. kazi igor iz bg ti dao broj telefona.