Ja sam imao gola 3 1.8 66kw i to mi se desavalo redovno znaci u toku voznje se lampica upali, pisti doda se malo gasa i ona prestane. Prvi put kada se to pojavilo krenula je moja potraga da vidim sta nije u redu. Prvo kontrole ulja, promjene istog, servisi ovlasteni i neovlasteni. Cuo sam razna misljenja te tabla (istina ima ih dosta kojima je to uzrok, ali kod mene nije bio slucaj), lezajevi radilice pa nije bilo ni to. Cackajuci po internetu shvatio sam da dosta ljudi ima problema sa tim. Elem ja sam utvrdio 2 stvari a to je da VW preporucuje 2 vrste ulja za taj motor za zimski period i ljetni, i druga stvar sto su na nasem trzistu pecurke ulja standardne znaci od 1.6-2.0 bar-a, a fabricka pecurka bi trebala da je postavljena na 1.8-2.0 bara.
Ulje sam sipao original Castrol direktno od uvoznika. Auto se vozi i dan danas presao je preko 250000 motor mu je odlican, auto extra, lampica se i dalje pali zadnjih deset godina. Znaci kontrola osnovnih stvari i pici ne sikiraj se taj problem ima puno ljudi,
Pozdrav